Çelik'ten imara köklü çözüm

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, ilçede yapılan imar planı ve 18. Madde uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Çelik'ten imara köklü çözüm

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, ilçede yapılan imar planı ve 18. Madde uygulamaları hakkında bilgi verdi.

18 Nisan 2016 Pazartesi 22:42
Çelik'ten imara köklü çözüm
Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, ilçede yapılan imar planı ve 18. Madde uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Zaman zaman kendisine yöneltilen imar çalışmalarının yetersiz olduğu yönündeki eleştirilerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını dile getiren Başkan Çelik, hakkaniyet duygusu içerisinde adaletli bir şekilde imar çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. İmar çalışmaları kapsamında 18. Madde uygulamalarının adaletli bir şekilde yapılmasının çok kolay bir iş olmadığını belirten Çelik, "Adaletli 18 uygulaması yapmak her babayiğidin harcı değil. 18 uygulamaları çok hızlı bir şekilde yapılabilir ancak bu adil olmaz. Kul hakkı yememek için temkinli ve emin adımlarla imar çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

İLÇE GENELİNDE REVİZYON ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Az gibi görünse de imar çalışmalarında çok önemli mesafeler kat ettiklerini vurgulayan Başkan Çelik, "Herkesin yeri yerinde kalacak" düsturuyla hareket ettiklerini söyledi. Önceki dönemde yapılanlar 18 uygulamalarının yüzde 70'inin bozulduğunu hatırlatan Çelik, "Biz 18 yapmış olmak için 18 yapmayacağız. Ne yazık ki geçmiş dönemde vatandaşın arazileri yürümüş, başka yerlere gitmiş. Biz böyle yapmayacağız. Biz tüm Gazipaşa'da genel bir revizyon çalışmasına girdik. Tüm kurum görüşleri alındı. A sınıfı bir plancı ile görüşüyoruz. Tüm verileri doneleri plancıya verdik, kendisi ve ekibi Ankara'da plan üzerinde çalışıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

GAZİPAŞA TURİZMLE TANIŞACAK
İlçe halkının turizm alanlarında, özellikle Kızılin ve Koru sahilinde yapılan imar çalışmalarını merak ettiğini dile getiren Çelik, Kızılin sahilinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çelik, "Kızılin'de bir plan değişikliği yaptık. Mevcut haliyle ilçemizde turizm yatırımcıları sıkıntı yaşıyor ve otel yapımı zorlaşıyor. Yatırımcıların önünü açmak için plan değişikliği yaptık. Gazipaşa Özel Çevre Koruma kapsamında. Bizim yaptığımız her değişiklik Tabiat Varlıkları Koruma kuruluna gidiyor. Kurul, tüm kurumlardan görüş istiyor. Bunların içinde Orman'dan olumlu görüş alamadık. Orman'ın bir sahası bu plana dahil edilmiş. Ormanın olduğu yerde plan değişikliği yapılamıyor. Biz bir komisyon kurdurduk. Çalışmaları yapıyor. Çalışmalar Mayıs ayı başlarında bitecek. Biz bu arada boş durmadık. Emsallerle ilgili bir sıkıntı var. Emsallerde bir değişiklik yapacağız. Minimum parsel büyüklüğü 5 bin metrekareydi. 5000'de emsal 030, 5000-50000 arası 040, 50000 üzeri ise 080'di. Bu çok düşük bir emsaldi. Yaptığımız emsal değişikliği Büyükşehir Meclisinden geçti. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden geçti. Tabiat Koruma Kurulu ise değişikliğe onay vermedi. Bunun üzerine emsalde bir daha değişiklik yaptık. Yeniden gönderdik. 5000-10000 arasını 040, 10000-30000 arasını 060, 30000 ve üzerini 080'e yükselttik. Büyükşehir ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden geçti. Düzenleme Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü'ne gidecek. Bu tabi ki  Bakanın onuruyla yapılacak bir çalışma. Biz gerekli görüşmeleri yaptık. Bunu onaylattığımız zaman bizim Kızılin'deki imar sorunumuz bitiyor. Biz zaman kaybetmemek için sahil yoluna da herkesten -bir kişi hariç- muvafakatname aldık ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm çalışmalarımız yasalar çerçevesinde yürütülüyor" dedi.  

HEDEF 5 YILDA 300 HEKTAR 18 UYGULAMASI
 Geçmiş 10 yılda 301 hektar 18 uygulaması yapıldığını ancak mahkemeden dönen uygulamalar düşüldüğünde 180 hektar bir alanda 18 yapıldığını vurgulayan Çelik, 2019 yılına kadar hedeflerinin 300 hektar 18 uygulaması yapmak olduğunu söyledi.
Son Güncelleme: 18.04.2016 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81