Çavuşoğlu yeniden Dışişleri Bakanı!

Binali Yıldırım Başbakanlığı'nda 65'nci hükümet dün açıklandı. Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikada sergilediği başarılı çalışmalar neticesinde 65. Hükümet'in de Dışişleri Bakanı oldu.

Çavuşoğlu yeniden Dışişleri Bakanı!

Binali Yıldırım Başbakanlığı'nda 65'nci hükümet dün açıklandı. Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikada sergilediği başarılı çalışmalar neticesinde 65. Hükümet'in de Dışişleri Bakanı oldu.

24 Mayıs 2016 Salı 22:01
Çavuşoğlu yeniden  Dışişleri Bakanı!
Binali Yıldırım Başbakanlığı'nda 65'nci hükümet dün açıklandı. Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikada sergilediği başarılı çalışmalar neticesinde  65. Hükümet'in de Dışişleri Bakanı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni dün öğle saatlerinde onayladı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, İzmir Milletvekili, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65 inci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni onaylamışlardır" denildi. Bu açıklamanın hemen ardından Başbakan Binali Yıldırım da 65. Hükümet'in Kabinesi'nde yer alan isimleri açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yeniden Dışişleri Bakanı olurken, Alanya'yı ve bölge turizmini yakından ilgilendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğuna ise eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oturdu.

ÇAVUŞOĞLU: "ÜLKEMİZE HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM"
65. Hükümetten yeniden Dışişleri Bakanı olarak seçilen Mevlüt Çavuşoğlu'nun ilk açıklaması ise şöyle oldu: "Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdur milletlerin gönlünde Ak Parti'nin bambaşka bir yeri vardır. Tüm bunların yanında bize tevdi edilen görevler, doğduğumuz topraklara olan hizmet borcumuzu ödemek adına da bir vesiledir. Bu vesileyle, yeni kurulan 65. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı görevini bizlere layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza güvenlerinden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Ayrıca Büyük Kongre'de bir başka Antalyalı kardeşim Mustafa Köse'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu'na (MKYK) seçilmesinden memnuniyet duyduk. Antalya'mıza ve ülkemize diğer arkadaşlarla birlikte bundan sonra da hizmetten onur duyacağız. 65. Hükümet'in ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum."

ELVAN KALKINMA BAKANI OLDU
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki yeni Bakanlar Kurulu şu isimlerden oluştu: Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak. Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı. İçişleri Bakanı Efkan Ala. Maliye Bakanı Naci Ağbal. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan.


**KİM NE DEDİ?
Hasan Tanrıseven (Alanya Kaymakamı) :62., 64. ve 65. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı'nın değişmez ismi olan Sayın Çavuşoğlu, dış politikada istikrarın adı oldu. Dış dünyaya, Türkiye'ye, Antalya'ya ve Alanya'ya hayırlı olsun" dedi.

Adem Murat Yücel (Alanya Belediye Başkanı): Bakanımızın tekrar yeni kabinede yer alması bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Bir Alanyalı olarak onur duyduk. Başta Alanya'mıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Sayın Bakanımıza tekrar yeni görevinde başarılar diliyorum. Bölgemiz için bir çok hizmetler kazandıran Sayın Bakanımız ile bugüne kadar hep uyum içinde olduk, bundan sonra da bu uyum devam edecek. Sayın Bakanımızı bundan sonra da bölgemize yeni hizmetler kazandıracağına inanıyoruz. Kendisini seviyor ve takdir ediyoruz.

Mehmet Şahin (ALTSO Başkanı): Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlığında kurulan 65. Hükümet ülkemize hayırlı olsun. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yeniden Dışişleri Bakanlığına getirilmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Sayın Çavuşoğlu artık Alanya’mızın değil ülkemizin gururu olmuş büyük bir devlet adamıdır.

Hüseyin Güney (Antalya BŞB Alanya Koordinatörü): Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm Bakanlarımızı ve Alanya'mızın medarı iftiharı, bölgemizin yetiştirdiği çok kıymetli bir isim olan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu tebrik ederim" diye konuştu.

Mustafa Berberoğlu (Ak Parti İlçe Başkanı): Öncelikle yeni kabinemiz ve Başbakanımız ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na yeniden verilen görev için mutluyuz, gururluyuz. Kendisi 14 yıldır çalışkanlığıyla bu görevi zaten hak etmiştir ve layıkıyla da bu görevi yerine getiriyor. Biz kendisine başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın.

Ali Takavut (CHP İlçe Başkanı) Antalya'dan ve özellikle Alanya'dan bir kişinin mevcut hükümette bakan olması bizim için iyi bir şeydir. Çünkü başka bir şehirden olsa Alanya'ya faydası olmaz ama Alanya'dan olması Alanya'ya fayda sağlayacaktır. Bu karar isabetli bir karar olmuş. Kendisini kutluyor görevinde başarılar diliyoruz.

Hilmi Er (MHP İlçe Başkanı) :Şuanda ülkeyi tek başına yöneten bir Ak Parti iktidarı var. Antalya'mızın es geçilmemiş olması, Alanya'dan yetişen bir siyaset adamının bakan olarak Alanya'yı temsil edecek olması bizleri memnun etmektedir. Biz bu olaya siyaset üstü bakıyoruz. Alanya'nın menfaatleri açısından olumlu olacağını düşünüyoruz ve kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.
Son Güncelleme: 24.05.2016 22:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81