Çavuşoğlu'nun Rusya programı belli oldu

Rusya ve İsrail krizinin çözümünde büyük rol oynayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Soçi kentinde Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşecek.

Çavuşoğlu'nun Rusya programı belli oldu

Rusya ve İsrail krizinin çözümünde büyük rol oynayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Soçi kentinde Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşecek.

30 Haziran 2016 Perşembe 23:41
Çavuşoğlu'nun Rusya programı belli oldu
Rusya ve İsrail krizinin çözümünde büyük rol oynayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Soçi kentinde Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşecek. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, KEİ dönem başkanlığını yürütmekte olan Rusya Federasyonu'nun Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Bakanlar Konseyi Toplantısı sırasında KEİ gündeminde yer alan bölgesel ekonomik işbirliği konularının ele alınacağı kaydedildi. Türkiye'nin dönem başkanlığında 2017 yılında kutlanacak olan KEİ'nin 25. kuruluş yıl dönümüne giden süreçte örgütün daha güçlü ve dinamik bir yapıya kavuşturulmasını sağlayacak kurumsal reform çalışmalarının da toplantının ana gündem maddelerinden birini teşkil ettiği bildirildi. 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı vesilesiyle Bakan Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve KEİ üyesi ülkelerden diğer muhataplarıyla ikili görüşmeler yapmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Uzlaşmacı ve diyaloga dayalı dış politikasını masaya yatıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve İsrail krizinin çözülmesinde kilit rol oynadı. Bakan Çavuşoğlu'nun girişimleri, Cumhurbaşkanının bunları hayata geçirmesi sonucu başta İsrail olmak üzere Rus krizi mutlu sonla bitti.

ALTSO’NUN İFTARINA KATILABİLİR
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) bugün Milli Egemenlik Stadı arkasındaki Club Park Alanya’da iftar yemeği gerçekleştirecek. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, tüm oda üyelerini iftar yemeğine davet etti. Rusya’nın Soçi kentinde Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşecek olan Çavuşoğlu da görüşmenin erken bitmesi halinde ALTSO’nun iftarına katılacak.
Son Güncelleme: 30.06.2016 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81