Çavuşoğlu'ndan Üstün Hizmet Ödülü

Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törenle ay sonunda Türkiye'deki görev süresini tamamlayacak olan Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf'a ‘Üstün Hizmet Ödülü’ takdim etti.

Çavuşoğlu'ndan Üstün Hizmet Ödülü

Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törenle ay sonunda Türkiye'deki görev süresini tamamlayacak olan Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf'a ‘Üstün Hizmet Ödülü’ takdim etti.

19 Aralık 2014 Cuma 04:53
Çavuşoğlu'ndan Üstün Hizmet Ödülü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan törende, ay sonunda Türkiye'deki görev süresini tamamlayacak olan Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf'a Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü takdim etti. Törendeki konuşmasında, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği güçlü desteği herkesin malumu olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Türk ve Filistin halkları arasındaki sarsılmaz bağların daim olmasından kimsenin şüphe duymaması gerektiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin zulüm, işgal ve yıkıma karşı onurlu mücadelesinde Filistinlilere vereceği desteği sürdüreceğini vurgulayarak, “Filistin halkının hep yanındaydık, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.
"BARIŞA HİZMET ETMİYOR"
İsrail'in başta Kudüs olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki çirkin eylemlerini yoğunlaştırdığı zor bir dönemden geçildiğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, “İsrail'in Temmuz-Ağustos döneminde Gazze'ye yönelik saldırısının yol açtığı insanlık dramının izleri henüz silinmemişken, bu ülkenin Kudüs ve İslam dünyasının en kutsal mekanlarından Harem-i Şerif'te yürüttüğü saldırgan ve çirkin eylemleri bölgeyi yeni bir kaosun eşiğine getirmiştir. İsrail, bu sorumsuz tutumuyla barışa hizmet etmemektedir. İsrailliler 1948 yılında devletlerine kavuşmuşken, Filistinlilerin yıllardır bu temel haktan mahrum kalmasının da izahı yoktur. Bu tarihi adaletsizliğin giderilmesi doğrultusunda Filistin hükümeti ve halkına desteğimizi hep birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu.
"ARKANIZDA ÇOK İYİ MİRAS BIRAKIYORSUNUZ"
Bakan Çavuşoğlu, Büyükelçi Maruf'a hitaben “Arkanızda çok iyi bir miras bırakıyorsunuz. Halefinizin de bu sağlam temel üzerinde çalışarak ilişkilerimize layıkıyla hizmet edeceğinden şüphem yok. Türkiye sizin ikinci vatanınızdır, size kapımız her zaman açıktır. Bundan sonraki yaşantınızda size ve ailenize mutluluk, başarı ve sağlık diliyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından ‘Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü ve Beratı'nı Maruf'a takdim etti. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maruf ise ödüle layık görüldüğü için Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür etti. Bugün Türkiye'de göreve başlamasının yıl dönümümü olduğunu hatırlatan Maruf, "Bu dokuz yıl boyunca her zaman kendimi ülkemde, akrabalarım ve ailem arasında hissettim” dedi.
 

Son Güncelleme: 19.12.2014 04:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81