Çavuşoğlu'na büyük madalya

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'na, 47 ülke arasında kurucu üye Türkiye'nin bulunduğu Avrupa Konseyi tarafından Onursal Başkanlık Diploma ve Madalyası verildi.

Çavuşoğlu'na büyük madalya

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'na, 47 ülke arasında kurucu üye Türkiye'nin bulunduğu Avrupa Konseyi tarafından Onursal Başkanlık Diploma ve Madalyası verildi.

08 Nisan 2014 Salı 22:38
Çavuşoğlu'na büyük madalya
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanlığı yaptığı 2010-2012 yılları arasında yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'na dünyanın en büyük meclisi olarak kabul edilen ve 47 ülke arasında kurucu üye Türkiye'nin bulunduğu Avrupa Konseyi tarafından Onursal Başkanlık Diploma ve Madalyası verildi. Onursal Başkanlık Diploması ve Madalyası'nı AKPM Başkanı Lüksemburg'lu Anne Brasseur'un elinden alan Çavuşoğlu, “Bu ödül ile ülkem ve başbakanım adına çok onurlandım, gururlandım” dedi. Çavuşoğlu, Brasseur'e teşekkür ederek, “Hepimiz Avrupa'yız. Aynı kıtada yaşıyoruz. Halklarımızın hayatı adına daha iyisini gerçekleştirmek için birbirimizden öğreneceğimiz şeyler var. Bizler, Avrupalılar ve bütün dinlerin temsilcileri olarak dinlerimiz, siyasi görüşlerimiz, milliyetimiz ne olursa olsun insanlığın temel değerlerini ve insanlık onuru için bir araya geldik.” diye konuştu. Ödülün ardından Çavuşoğlu, parlamenterlerin tebriklerini kabul etti. AKPM’de dün düzenlenen törene, 2012-2014 yılları arasında AKPM Başkanlığı yapan Fransız siyasetçi Jean Claude Mignon, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsin Bilgehan, Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rauf Engin Soysal, Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Arif Kopuz, Azerbaycan Delegasyonu, Azerbaycan Milletvekili ve Azerbaycan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk grubu üyesi Dr. Ganire Paşayeva katıldı. 
 
Son Güncelleme: 08.04.2014 22:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81