Çavuşoğlu ABD'ye gitmedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmedi. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Bakan Çavuşoğlu'nun dünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısı nedeniyle ABD'de düzenlenen olan DAEŞ toplantısına gitmediğini bildirdi.

Çavuşoğlu ABD'ye gitmedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmedi. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Bakan Çavuşoğlu'nun dünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısı nedeniyle ABD'de düzenlenen olan DAEŞ toplantısına gitmediğini bildirdi.

21 Temmuz 2016 Perşembe 01:00
Çavuşoğlu ABD'ye gitmedi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmedi. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Bakan Çavuşoğlu'nun dünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısı nedeniyle ABD'de düzenlenen olan DAEŞ toplantısına gitmediğini bildirdi. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da düzenlediği darbe girişiminin ardından her şeyin kontrol altına alındığını ancak tehdidin yüzde 100 ortadan kalktığının söylenemeyeceğini bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, Amerikan Washington Post Gazetesi'ne verdiği mülakatta, "15 Temmuz'da bir darbe girişimiyle karşı karşıya geldik ve şu anda her şey kontrol altında. Fakat tehlikenin yüzde 100 ortadan kalktığını söyleyemem. Bu sebeple bazı önlemler alıyoruz, soruşturmalar devam ediyor ve ayrıca bu gruba karşı yasal işlemler başlatıldı" ifadesini
kullandı.

'ULUSAL GÜVENLİK MESELEMİZ'
Bakan Çavuşoğlu, "Türk hükümetinin, kritik kişilerden kurtulmak için darbe girişimini bahane olarak kullanabileceğine dair ABD ve Avrupa'da dile getirilen endişeler" ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Bu darbe girişimiyle karşılaşan biziz. ABD ya da Avrupa Birliği değil. Biz bu terörist Gülen organizasyonunun ne kadar tehlikeli olduğunu açıklamaya çalışıyorduk fakat bazı meslektaşlarımız bunu anlamadı, inanmadı ve bazıları da anlamak istemedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye telefonda açıkladığım gibi, bu bizim ulusal güvenlik meselemiz. İnsanları helikopterlerle, jetlerle ve toplarla nasıl rastgele öldürdüklerini gördünüz. TBMM'yi bombaladılar. Tarihimizde çok kanlı darbeler oldu, bunlardan çok zarar gördük, genç kuşaklarımızı kaybettik ama bu darbelerden hiçbiri TBMM'yi hedef almadı."

ABD TAM DESTEK VERMİYOR
Türkiye'nin darbe girişiminin ardından aldığı tedbirlerle ilgili Kerry'nin tam destek verip vermediği sorusuna Bakan Çavuşoğlu, "Hayır, tam destek verdiğini söylemedim. Birçok hakim ve savcının neden görevden alındığıyla ilgili bazı tedbirleri almamızın sebebini açıkladım ve bence Kerry de bunu anladı. Görevden aldık, çünkü biz bu kişilerin söz konusu grupla yakın ilişki içerisinde olduklarını ya da bu gruba bağlı olduklarını biliyorduk. İşte bu yüzden bazı tedbirler almaz zorundayız" karşılığını verdi.

- Haber Merkezi
Son Güncelleme: 21.07.2016 01:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81