Çavuşoğlu, Kerry ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 26 Haziran'da ABD'li mevkidaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde, Washington yönetimini bölgede yaşanan gelişmelere seyirci kalınamayacağı yönünde uyardığı öğrenildi.

Çavuşoğlu, Kerry ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 26 Haziran'da ABD'li mevkidaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde, Washington yönetimini bölgede yaşanan gelişmelere seyirci kalınamayacağı yönünde uyardığı öğrenildi.

30 Haziran 2015 Salı 15:45
 Çavuşoğlu, Kerry ile görüştü
 
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 26 Haziran'da ABD'li mevkidaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde, Washington yönetimini bölgede yaşanan gelişmelere seyirci kalınamayacağı yönünde uyardığı öğrenildi. Bu doğrultuda Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun PYD'nin bölgede Kürt koridoru oluşturma çabalarının Türkiye'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, ''Türkiye bir oldu bittiye izin vermeyecektir. Bölgede bir an önce güvenli bölge oluşturulmalı. Bunu beraber yapalım. Ya da biz başımızın çaresine bakarız. Endişelerimizi dikkate almalısınız'' değerlendirmelerini yaptığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre, Ankara ile Washington arasındaki diplomasi trafiği kesintisiz olarak sürse de, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Kerry arasında geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen telefon görüşmesinde Ankara adeta son uyarısını yaptı. Bu doğrultuda, Bakan Çavuşoğlu Kerry'e Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PYD tarafından oluşturulmaya çalışılan Kürt koridorunun Türkiye'nin ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğunu gerekçeleriyle anlattı. 
 
YUNANİSTAN'A MORAL VERDİ 
Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Yunan mevkidaşı Nikos Kotzias ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun Kotzias'ın talebi üzerine Yunan mevkidaşıyla telefonda görüştüğü, görüşmede, Yunanistan'daki ekonomik durumun ele alındığı ve iki ülke arasındaki işbirliğinin vurgulandığı belirtildi. Açıklamada, telefon görüşmesinde ayrıca Yunan Dışişleri Bakanı Kotzias'ın Balkanlardaki temaslarının gündeme geldiği kaydedildi. Bakanlık açıklamasında, Bakan Çavuşoğlu'nun telefonda Yunan mevkidaşına, Türkiye'nin siyasi ve devlet yönetiminin ve Türk halkının, Yunan hükümetinin Euro kuşağı çerçevesinde ortaklarıyla karşılıklı yarar sağlayacak bir anlaşma sağlanması yönündeki çabalarına olan dayanışmasını ifade ettiği kaydedildi.
 
Son Güncelleme: 30.06.2015 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81