ÇATI ÇÖKTÜ KAVGA BAŞLADI

Halkın oy kullandığı seçimlerde Türkiye genelinde oyların yüzde 51,9’unu alarak 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Ak Partililer 9. seçim zaferini kutladı. Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen başta CHP ve MHP olmak üzere muhalefet partililer de iç hesaplaşmaya gitti.

ÇATI ÇÖKTÜ KAVGA BAŞLADI

Halkın oy kullandığı seçimlerde Türkiye genelinde oyların yüzde 51,9’unu alarak 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Ak Partililer 9. seçim zaferini kutladı. Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen başta CHP ve MHP olmak üzere muhalefet partililer de iç hesaplaşmaya gitti.

12 Ağustos 2014 Salı 03:46
ÇATI ÇÖKTÜ  KAVGA BAŞLADI
Alanya’da her ne kadar İhsanoğlu’nu birinci çıksa da geçmiş seçimlerdeki oy toplamlarına göre istenilen sonucu alamayan ilçedeki CHP ve MHP’liler arasında da suçlamalar başladı. İşte seçimlerin ardından Alanya’da açıklamalara ve sosyal medyaya yansıyan dikkat çeken sözler:

Çatı adayı destekleyen MHP ve CHP sanal alemde resmen birbirine girdi. 
Çatı çöktü, kavga başladı anlayacağınız.
Herkes suçu bir birene atıyor.
CHP'liler MHP tabanının bir kısmının Erdoğan'a oy verdiğini iddia ederken, MHP'liler ise CHP'lileri keyiflerinden taviz vermeyerek sandığa gitmediklerini ileri sürdüler. 
Partilerin tabanlarından bazı isimler ise hem ilçe teşkilatlarını hem de genel merkezlerini topa tuttu. 
Ak Parti ise zafer olarak niteledikleri sonucun tadını çıkartmakla meşguldü. 
MHP ve CHP'nin ilçede hem çatısında hem tabanında karşılıklı atışmalar da duracak gibi değil.
CHP'nin İlçe Başkanı Şevki Türktaş dün yaptığı açıklamada lafı dolandırmadan direkt MHP'yi hedef aldı ve...
Kendilerinin üzerine düşeni yaptığını ancak MHP ve çatı adayı destekleyen diğer ufak partilerin temsilcilerinin tabanlarına sahip çıkamadıklarını, duyarsız davrandıklarını söyledi.
MHP'li Cafer Uyar ise sosyal medya aracılığı ile verdiği mesajda ehli keyiflerin sandığa gitmeyerek seçimi belirlediklerini söyledi. 
Bunun vebalinin olacağını da kaydeden Uyar, “En çok da aslında AKP’li olmadığı halde adayı beğenmeme gerekçesi ile gitmeyenlerin vebali” diyerek CHP tabanına göndermede bulundu.
Seçim sonucunu büyük bir başarı ve rekor olarak değerlendiren Ak Parti'nin Başkanı Mustafa Berberoğlu'na da seslenen Türktaş, Ak parti'nin şimdiye kadar bölgede hiç bir varlık gösteremediğini rekor falan da kırılmadığını, en ufak bir zorlukta ise ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILACAKLARINI ifade etti.
 
ASIL KAVGA SOSYAL MEDYADA İDİ
MHP'nin parlayan yıldızı olarak gösterilen Mevlüt Zavlak en dürüst yorumu yapanlardan oldu. 
Zavlak Facebook adresinden yaptığı yorumda Erdoğan'ın partisini ilk günden beri zaferden zafere taşıdığını belirtti ve “Bir siyasetçi olarak kendisini ve ekibini, mağlubiyetimizi mazeretlerin arkasında gölgelemeden tebrik ediyorum. Umarım endişelerimizde biz haksız, onlar haklıdırlar. Böylelikle biz kaybetsek bile Türkiye kazanır” yorumunda bulundu.
Sosyal medyada karşılıklı suçlamaların an açık olanını ise CHP’nin eski İlçe Kadın Kolları Başkanı olan Didem Karagöz yaptı. Karagöz, MHP tabanının yüzde 20’sinin Erdoğan’a oy verdiğini, kendi tabanlarının yüzde 20'sinin ise oy vermeye gitmediğini yazdı. 
MHP'nin tabanının sandığa gitmediğini söyleyen kendi ilçe başkanının tam tersini söyledi anlayacağınız. 
Yine sanal alemde yorumda bulunanların başını çeken MHP'li İsa Akar ise çoğunlukta MHP'li olarak bilinen köylerde Selahattin Demirtaş’a çıkan oyların hesabını sordu.
Hatta “Aliefendi gibi bir köyden bunu beklemezdim. Milletvekili Hasan Çalış gibi bir değer, ilçe başkan yardımcımız Yücel Apaydın. Bence köy halkı bu 5 kişiyi bulup neden HDP’ye oy verdiğini sormalı” diyerek çağrıda bulundu.
CHP’li Sefa Çorbacı da Akar'la aynı fikirde olmalı ki “Ben her şeyi anladım da kafama takılan bir şey var. Alanya köylerinde Selahattin Demirtaş'a nasıl oy çıkıyor, bunu anlamadım” diye yazdı Facebook adresinde. 
Yorumlarda ‘Kına yakın’ çağrısı yapanlar da oldu. Ulusalcılara seslenen MHP eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Öcal Burakçın, “Seçimi boykot çağrısı yapan sözde ulusalcılar ve sözde Türkçüler artık Arap kınasını hakkettiniz” derken MHP Belediye Meclis Üyesi Hasan Özdemir, “Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre birilerinin kendisini ‘Çatıdan’  atması gereklidir” ifadelerini kullandı. 
 
Bu tartışmaların ardı arkası kesilmez.
İlerleyen günlerde eleştirilerin dozu artabilir.
CHP'de arttı bile desek yeridir. 
CHP’de kadın kolları başkanlığı yapmış Canan Şencan şimdiki duruma atıfta bulunarak “Maalesef ülkenin geleceğiyle oynuyorlar, oynamaya da devam ediyorlar. Ve hala partideler, ne yazık”
MHP ve CHP'de tablo bu.
Tabanda durum bu. Tavanda ise şimdiden bazı vekiller ve teşkilatlar genel başkanları aleyhine konuşmaya başladı bile.
İstifa sesleri gelmeye başladı.
Ak Parti'de ise durum güllük gülistanlık.
Bölgede yerel seçimlerde alınan yenilgi unutulmuş, yerini adeta bahar havası almış gibi.
Berberoğlu, ne kadar seçimin kaybedeni yok dese de Başbakanın bölgeye yaptığı hizmetlerin vefa borcunun bu seçimlerde ödendiğini söylüyor. 
Alanya halkına teşekkür etmeyi de ihmal etmiyor.
Seçim öncesi en büyük çalışmayı yapanlardan olan Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney ise bu tür polemiklerin içine girmektense seçimin hemen ertesi günü hummalı çalışmasına ara vermeden devam etmeyi tercih edenlerden oldu.
 
Bu göndermeler ileriki günlerde parti içinde de devam edecek. 
Kavga büyüyecek.
Peki, kavganın neden büyüyerek devam edeceği sorusu var 
Bunun için müneccim olmaya gerek yok.
Şimdiden herkes milletvekili seçimlerine hazırlık yapıyor.
Haklı olarak eleştiride bulunanları bir köşeye bırakırsak, önümüzdeki günlerde parti içindeki atışmalar da artacak. 
Milletvekilliği hayalini kuranlar için bu yenilgi tam bir fırsat.
Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz misali parti içindeki rakiplerine saldıracaklar.
Amaçları üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olacak.
Ellerini ovuşturanlar, maşa kullanarak parti başkanlarına saldıranların, istifaya davet edenlerin haddi hesabı olmayacak. 
Anlayacağınız bulanık suda balığa çıkacak olan çok.
Gemi kaptanının tecrübesi ise bu günlerde belli olacak.
Bakalım hangi kaptan bu fırtınalı denizde gemisini sağ salim yürüterek seçim limanına götürecek. Hep birlikte göreceğiz

-Rıza YANIK
 

Son Güncelleme: 12.08.2014 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81