Çareyi Anadolu'da buldu

Tatil için geldiği Alanya'da, karın ağrısı şikayeti ile gittiği Özel Alanya Anadolu Hastanesi'nde böbrek kanseri teşhisi konulan 69 yaşındaki Finli kadın turist, Üroloji Uzmanı Op.Dr. Cem Özlük tarafından gerçekleştirilen özel operasyonla sağlığına kavuştu.

Çareyi Anadolu'da buldu

Tatil için geldiği Alanya'da, karın ağrısı şikayeti ile gittiği Özel Alanya Anadolu Hastanesi'nde böbrek kanseri teşhisi konulan 69 yaşındaki Finli kadın turist, Üroloji Uzmanı Op.Dr. Cem Özlük tarafından gerçekleştirilen özel operasyonla sağlığına kavuştu.

15 Ocak 2015 Perşembe 03:56
 Çareyi Anadolu'da buldu
 
Özel Alanya Anadolu Hastanesi, gerçekleştirdiği ameliyatlar ve verdiği sağlık hizmetleriyle Alanya'da marka değerini arttırmaya devam ediyor. Son olarak ta 69 yaşında ki Finlandiyalı Maire Karjalainen isimli bayana hastanenin başarılı doktorlarından Üroloji Uzmanı Dr. Cem Özlük tarafından böbrek kanseri ameliyatı gerçekleştirildi. Başarılı bir şekilde geçen ameliyatın ardından Finli turist eski sağlığına kavuştu. 
 
'ANADOLU HASTANESİ'NE TEŞEKKÜR EDİYORUM'
2 hafta önce gerçekleştirilen ameliyatın ardından dün kontrole gelen Maire Karjalainen, hastalık ve ameliyat sürecini anlattı. Karjalainen, "Tatil için 3 ay önce Alanya'ya geldim. 2 hafta önce aşırı karın ağrısı sonucu Anadolu Hastanesi'ne geldim. Burada gerçekleştirilen kontroller sonucunda böbreğimde tümör olduğu tespit edildi. Doktor Cem Özlük bana hangi ameliyatları ve tüm yöntemleri anlattı ve bu netice de de bende güvenli bir şekilde burada ameliyat oldum. Ameliyatın ardından da doktorum Cem Özlük sürekli benimle ilgilendi. Ayrıca hastane personeli de son derece güler yüzlü ve iyi bir şekilde benimle ilgilendiler. Ben hem ameliyatımı gerçekleştiren Cem Özlük'e ve tüm Anadolu Hastanesi personeline teşekkür ediyorum" dedi. 
 
'HASTAMIZ TAMAMEN İYİLEŞTİ'
Başarılı bir şekilde Böbrek Tümörü ameliyatını gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Dr. Cem Özlük ise, "Bayan hastamız yüksek ateş ve karın ağrısı nedeniyle hastanemiz cerrahi kliniğinde araştırılırken yapılan radyolojik incelemelerde sol böbrekte yaklaşık 3 cm'lik böbrek kanseri tespit edildi. Hastanın böbrek kanseri ana toplar ve atar damarlara yakın yerleşmiş olduğu için hastaya açık cerrahi tercih edildi. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatta; böbreğin sadece tümörlü kısmı çıkartılarak; böbrek koruyucu cerrahi yapıldı. Ameliyat sonrası beş gün hastanemizde kalan hasta tamamen iyileşerek taburcu edildi" dedi. 
 
'ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ'
Böbrek kanseri hakkında da kısa bir bilgi veren Özlük, " 4 cm ve daha düşük boyutlu böbrek kanserlerinde bu hastada olduğu gibi böbrek koruyucu yani böbreğin tümörlü bölgesinin çıkarılması (parsiyel nefrektomi) tercih edilirken 4 cm'den büyük kanserlerde böbreği saran yağ dokusu ile birlikte böbreğin tamamının çıkartılması (radikal nefrektomi) uygulanmaktadır" dedi. Böbrek kanserlerinin sinsi ilerleyen bir kanser türü olduğunu belirten Özlük, "Böbrek kanserlerinde erken tanı ve tedavi ile tamamen kür sağlanabilmektedir. Hastanın yaşı ve genel durumu; kanserin yerleşim yeri, boyutu ve evresine göre cerrahi yöntem seçilmektedir. Açık cerrahi ve kapalı cerrahi (laparoskopik ve robotik cerrahi) cerrahi alternatifleridir. Alanya Anadolu Hastanesi'nde böbrek kanserlerinde tümörün boyutu ve yerleşimine göre açık ve kapalı cerrahi yöntemleri uygulanabilmektedir" dedi. 
 
Son Güncelleme: 15.01.2015 03:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81