Canlı şahit anlattı!

Bayramın ikinci günü Alanya’ya bayramlaşmaya gelen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın gelişinden önce olduğu gibi gidişinin ardından da tartışmalar bitmiyor. erimiz ‘Gelme oy kaybederiz’ dediler. Şimdi

Canlı şahit anlattı!

Bayramın ikinci günü Alanya’ya bayramlaşmaya gelen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın gelişinden önce olduğu gibi gidişinin ardından da tartışmalar bitmiyor. erimiz ‘Gelme oy kaybederiz’ dediler. Şimdi

01 Ağustos 2014 Cuma 12:12
Canlı şahit anlattı!
Eski ilçe yöneticilerinden Yeşildal, Facebook sayfası üzerinden eleştirilerde bulunanlara “Ben canlı şahidiyim; Deniz Bey, Alanya’ya gelip çalışmak istedi. Bir kısım yöneticilerimiz ‘Gelme oy kaybederiz’ dediler. Şimdi suçlu kim? Getirmeyenlerin mi, gelme isteği reddedilenin mi?” diye yazdı. 
Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Alanya’ya gelerek ilçe teşkilatında partililer ile bayramlaşan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın ardından tartışmalar bitmiyor. Protokol bayramlaşmasını saatinde yapılan değişiklik nedeniyle katılmayarak protesto eden ve bayramın ikinci günü de yaylaya çıkan CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, Baykal’ı karşılamaya da gelmemişti. Baykal, İlçe Başkan Vekili Şengül Yeşildal ve partililer tarafından karşılanmıştı. Şengül Yeşildal’ın eşi eski ilçe yöneticilerinden Avukat Ertuğrul Yeşildal’ın Facebook sayfası üzerinden Baykal’ı karşılamaya davet paylaşımı yorumlarla doldu. Baykal’ın gelişini eleştirenlere Yeşildal ve eski ilçe yöneticilerinden Avukat Devrim Arslan yanıt verdi. 
TÜRKTAŞ’TAN YANIT: YANLIŞ BİLGİLENDİRME
CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Niçin geliyorlar acaba? Daha genel seçimlere bir yıl var” diye göndermede bulunurken Yeşildal, “Seçimlerde gelmesin oy kaybettirir, diye söylemlerde bulunup çalışma teklifini ret edenler şimdi ‘Seçimlerde niye gelmedi’ diye suçlamada bulunuyorlar, çok yazık” dedi. Yeşildal’ın bu sözlerine yanıt 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Alanya Belediye Başkan Adayı olan Şefik Türktaş’ın oğlu Mehmet Arif Türktaş’tan geldi. Türktaş, “Abi, seni yanlış bilgilendirmişler sanırım. Seçim zamanı hem Oba hem Konaklı seçim ofisi açılışlarını Sayın Baykal’a yaptırmak istedik ama sanırım programı uymadığı için gelmedi” diye yazdı ancak yorumunu daha sonra sildi. 
‘OYLAR ÇALINIRKEN SİZ NEREDEYDİNİZ?’
Onur Yüksel isimli bir partili, “Yerel seçimde oylar çalınırken Konyaaltı sahilinde eşofmanları çekip yürüyüş yapmasını biliyordu. Zahmet etmiş. Yanındaki üç yancı vekille birlikte Antalya'dan buralara yorulmuşlar” diye eleştirdi. “Oylar çalınırken siz nerdeydiniz” diye soran Yeşildal, Büyükşehir’i kaybetme nedenlerini ve aday gösterilen meclis üyelerinin Ak Parti’ye geçmesini hatırlatarak şu ifadelerde bulundu: “Önce şapkayı önünüze koyun sonra çamur atın. Bilmeden lafa maydanoz olmayın. Ben canlı şahidiyim; Deniz Bey, Alanya’ya gelip çalışmak istedi. Bir kısım yöneticilerimiz ‘Gelme oy kaybederiz’ dediler. Şimdi suçlu kim? Getirmeyenlerin mi, gelme isteği reddedilenin mi? Ömründe Gazipaşa Belediyesi’ni sağa hiç kaptırmamış olan partimiz acaba nasıl oldu da AKP’ye belediyeyi teslim etti? Hiç düşündünüz mü? 
'KİMSE SUÇU ORAYA BURAYA ATMASIN'
Ayrıca yancı diye hakaret ettiğiniz vekilleri kim seçti? Diyelim ki listeyi Deniz Bey yaptı, listeyi beğenmediniz. Daha iyi isimler aday yapılabilir ve bölgeler arası dengelerde daha titiz bir liste yapılabilirdi. Ama yetki CHP Genel Merkezi’nin, vermeselerdi yetkiyi. Hem yetkiyi vereceksin hem de listeyi beğenmeyeceksin. CHP MYK da, genel başkanı da, parti meclisi de bu listenin sorumlusudur.  Kimse suçu oraya buraya atmasın. Koysalardı sandığı bir doğu ilçelerine, bir de batı ilçelerine, bir de merkeze gayri resmi bir seçim yapsalardı, sonucuna da riayet etselerdi. Bu listeyi beğenmeyenler suçu genel merkezde arasın. Başka yerde değil.” 
‘DAĞA KAÇANLAR ORADA KALABİLİRLER’
Eski ilçe yöneticilerinden Devrim Arslan da "Bazı hazırcılar bu partinin yolunu, sokağını bilmezken Sayın Baykal bu partiyi parti yaptı. Siyaset vefayı da gerektirir ve unutmayınız ki her makam gelip geçicidir. Bugün dağa kaçanlar gittikleri yerde kalabilirler” şeklinde yazdı. Onur Yüksel’in “Görevli olduğumuz sandığımızda oylarımıza sahip çıktık. Kendi adıma vicdanım rahat. Ne Kılıçdaroğlu'nun ne de Baykal'ın askeriyim. Partinin neferiyim" diye yazınca Yeşildal, "Biz de kimsenin askeri elbette değiliz" diyerek Ecevit’in partiyi bıraktıktan sonra kendilerinin CHP’yi yeniden kurduklarını ve zor dönemlerde partiye hizmet edenlere asla saygıda kusur etmediklerini bildirerek "Şimdi bunları unutalım öyle mi? Eşofmanla spor yapıyormuş. 75 yaşında sandık mı bekletecektik adama?  Lütfen herkes haddini bilsin, emeğe saygı duysun. O laf sokuşturduğunuz insan bu partinin 18 yıl genel başkanlığını yaptı. Lütfen biraz saygı" dedi. 
 

Son Güncelleme: 02.08.2014 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81