Büyükşehir engelleri kaldırdı

Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Evler Projesi’yle özel bireylerin evlerindeki engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyor. Konyaaltı’nda yaşayan engelli çiftin evleri baştan sonra yenilerek engelsiz ev haline getirildi.

Büyükşehir engelleri kaldırdı

Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Evler Projesi’yle özel bireylerin evlerindeki engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyor. Konyaaltı’nda yaşayan engelli çiftin evleri baştan sonra yenilerek engelsiz ev haline getirildi.

28 Temmuz 2015 Salı 20:49
 Büyükşehir engelleri kaldırdı
 
Engelsiz şehir projesi ile yola çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların evleri onlar için engelsiz evler haline getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde müjdesini verdiği Engelsiz Evler Projesi’yle evler engelsiz hale getiriliyor, hayatı kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılıyor. Evinde sorun yaşayan engelli bireyin başvurusu üzerine Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı uzmanları önce evde inceleme ve tespit yapıyor. Engelli bireyin yaşadığı zorluklar belirlenerek, çözümler üretiliyor ve evdeki engeller ortadan kaldırılıyor. 
ZORLUKLAR GERİDE KALDI
Başvuruların hepsini inceleyerek değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, sıra dahilinde evlerin düzenlemesini yapıyor. Görme engelli 76 yaşındaki Mehmet Keskin ile kısmi işitme engelli bulunan 72 yaşındaki eşi Fatmaana Keskin’in evleri proje kapsamında yeniden düzenlendi. Yaşlı çiftin derme çatma müstakil evlerinde özellikle kış mevsiminde yaşadığı zorluklar, Başkan Türel’in hayata geçirdiği projeyle geride kaldı. 
EVLERİ TAMAMEN YENİLENDİ
Konyaaltı Gökçam Mahallesi’nde yaşayan yaşlı çiftin evi baştan sona yenilendi. Çatlak olan duvarların hepsi sıvanarak boyandı. Asma tavan yapılarak, kötü haldeki zemine laminant parke döşendi. Banyo ve tuvalet Keskin ailesinin rahat kullanabileceği şekilde düzenlendi.  Mutfağı olmayan eve yeni mutfak yapıldı. Evin akan çatısı onarılırken, su alan pencereler ile kötü durumdaki kapıları değiştirildi. Ahşap olan korkuluklar demir korkuluklarla değiştirilerek boyandı. Evin dış cephesine komple badana yapıldı. 
Fatmaana Keskin, evinin yenilenmesinden duyduğu mutluluğu şu şekilde dile getirdi: “Evimin durumu çok kötüydü. Yağmur ve soğukta çok zorlanıyorduk. Komşularımız vasıtasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk. Yıllar sonra evim yaşanabilir hale geldi. Şimdi çok güzel oldu. Allah Menderes Türel’den razı olsun” dedi.
 
Son Güncelleme: 28.07.2015 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81