Burgan Bank'a, KOBİ'ler için 60 milyon dolar kredi

Burgan Bank, IFC (Uluslararası Finans Kurumu)’nun sağladığı 60 milyon dolar kredi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine destek oluyor.

Burgan Bank'a, KOBİ'ler için 60 milyon dolar kredi

Burgan Bank, IFC (Uluslararası Finans Kurumu)’nun sağladığı 60 milyon dolar kredi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine destek oluyor.

13 Mayıs 2016 Cuma 23:07
 Burgan Bank'a, KOBİ'ler  için 60 milyon dolar kredi
Burgan Bank, IFC (Uluslararası Finans Kurumu)’nun sağladığı 60 milyon dolar kredi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine destek oluyor. Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, Kuveyt merkezli Burgan Bank Grubu’nun Türkiye iştiraki olan Burgan Bank’a 60 milyon dolar tutarında finansman sağlıyor. Burgan Bank, IFC’den aldığı krediyi Türkiye ekonomisinin itici gücü olan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) ulaştırarak ülke ekonomisinin canlanmasına ve gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. 6 yıl vadeli finansmanın 40 milyon dolarlık kısmı IFC tarafından, 20 milyon dolarlık kısmı ise IFC'nin yönetimindeki ortak-yatırımcı programı (MCPP) tarafından temin ediliyor.

‘HEDEFLERİMİZE İLERLİYORUZ’
Anlaşma ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç şunları söyledi: “Burgan Bank olarak; ürünlerimizi ve hizmetlerimizi geliştirirken her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru anlamaya ve analiz etmeye özen gösteriyoruz. IFC ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma ile bir yandan Türkiye’deki finansal konumumuzu güçlendirirken, diğer yandan Bankamıza uzun dönemli fon kaynağı yaratarak, özellikle KOBİ müşterilerimize finansman sağlamayı hedefliyoruz. Burgan Bank olarak, fon tabanımızı çeşitlendirmeye devam ettiğimiz bu süreçte IFC ile yapmış olduğumuz bu anlaşma ile hedeflerimize ulaşma yolunda ilerliyoruz.”

‘ENGELLERİN KALKMASI ÖNEMLİ’
Türk ekonomisinin %90’ını oluşturan KOBİ’ler, toplam kullanılan banka kredilerinden sadece %27’lik pay alabiliyor. Bugün Türkiye’de, finansmana erişim güçlüğü, KOBİ‘lerin büyümesinin önündeki en büyük engellerden biri olmaya devam ediyor. Önümüzdeki on sene boyunca KOBİ’lerin ekonomik büyümenin önemli paydaşlarından olmaya devam edeceklerini belirten IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Finansal Kurumlar Grubu Başkanı Manuel Reyes-Retana anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi: “KOBİ’ler Türk ekonomisinin itici gücüdür. Finansmana erişim konusunda zorluk yaşayan KOBİ’lere, Burgan Bank gibi finansal kuruluşların kaynak yaratarak KOBİ’lerin inovatif olmaları, istihdam yaratmaları ve küresel ekonomiye açılmaları önündeki engelleri kaldırmaları son derece önemlidir.”
Son Güncelleme: 13.05.2016 23:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81