Bu sergi kaçmaz

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza ve İnfaz Kurumu, ağaç işlerinden takı tasarımına, kabak süsleme sanatından terziliğe kadar pek çok alanda üretim yapıyor.

Bu sergi kaçmaz

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza ve İnfaz Kurumu, ağaç işlerinden takı tasarımına, kabak süsleme sanatından terziliğe kadar pek çok alanda üretim yapıyor.

07 Eylül 2015 Pazartesi 00:14
Bu sergi kaçmaz
Cezaevinden çok meslek edindirme kursu ve fabrika gibi çalışan kurumda 120 sertifikalı mahkumun el emeği göz nuru eserleri Alanyum'da sergileniyor. Cezevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Cumali Karadeniz tarafından açılışı yapılan sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 

20 AYRI BRANŞTA ÜTERİTM YAPILIYOR
2006 yılında açılan Alanya L Tipi Cezaevi'nde, 20 branşta üretim ve ticari faaliyet gerçekleşiyor. İç ve dış kantin işletmeciliğinin yanı sıra ağaç işleri, marangozluk, terzi, takı tasarımı, su kabağı işlemesi ve fotoğrafçılık hizmetleri verilen cezaevinde sebze ve meyve yetiştiriliği de yapılıyor. Arı kovanı, kuş kafesi, masa, sandalye, gardırop, vestiyer gibi ürünlerin de sipariş karşılığı üretildiği cezaevinde, örtü altı ve açık alanda sebze yetiştiriliyor. Ispanak, marul, maydanoz, lahana, domates, salatalık gibi sebzelerin yanı sıra zeytin ve keçiboynuzu gibi meyvelerin üretimine de başlanan cezaevi, 2011 yılında bu faaliyetlerden elde edilen ürünlerin satışından milyonlarca liralık ciro elde edildi.
ALANYUM'DA SERGİLENİYOR
Mahkumlar tarafından Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde üretilen, gümüş, çini, deri, bakır ve su kabağı ürünler için Alanyum AVM girişinde stant açıldı. Cezevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Cumali Karadeniz ve Cezaevi Müdürü Ali Şerif Kül tarafından kurdelesi kesilen stant 5 gündür açık bulunuyor. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören stantlarda yer alan emeği göz nuru ürünler nakit ve kredi kartıyla satılıyor. 
 
AMAÇ EĞİTİM VE ISLAH
Bu faaliyetlerin tek amacının para kazanmak olmadığına dikkat çeken Czevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Cumali Karadeniz, "!Hedefimiz ceza infaz kurumunda insanların, çağdaş infaz rejimi doğrultusunda en iyi şekilde infazını gerçekleştirmesini sağlamaktır. Eğitim, ıslah ve üretim ayağı üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda iddialıyız" dedi. mahkumlara, hem meslek öğrettiklerini, hem de günlük ücret ödediklerini belirten Karadeniz, "Atölyelerde çalışan mahkumlarımız sigortalı. Ayrıca bu mahkumlarımıza belli bir ücret ödeniyor" yeklinde konuştu.
 
'SERTİFİKALI 120 HÜKÜMLÜ VAR'
Stant ile ilgili bilgi veren Cezaevi Müdür Yardımcısı Gökhan Bozar "Standımız açıldığı ilk günden beri yoğun bir ilgi görüyor. Stantlarımız da gümüş, çini, deri, bakır ve su kabağı ürünleri yer alıyor. Özellikle su kabağı dediğimiz ürün tarlalarımızda yetişiyor. Daha sonra işlemesi, boyaması ve vernikleme işlemleri bittikten sonra satışa hazır bir hale getiriliyor. Bu ürünlerimizi ceza infaz kurumumuzda bulunan ve tamamı sertifikalı 120 hükümlümüz tarafından yapılan ürünler" dedi.
 
'ÜRÜNLER TÜRKİYE GENELİNDE SATIŞA SUNULUYOR'
Cezaevinde bu işlemleri yapan hükümlülerin sigortalı bir şekilde çalıştırıldığını belirten Bozar, "Ayrıca bu satışlardan kar payı da alıyorlar. Üretilen bu ürünler hem Türkiye'nin farklı cezaevlerine hem de Adalet Bakanlığı'na gönderiliyor. Bu ürünleri ayrıca Türkiye'nin birçok yerine de özel sipariş üzerine gönderiyoruz" dedi. Müdür Yardımcısı Bozar, sergi imkanı sağlayan alışveriş merkezi sahibi Ahmet Paşaoğlu'na teşekkür ederek, vatandaşları birbirinden değerli ürünleri görmeye davet etti.6'DA
 
 

Son Güncelleme: 07.09.2015 00:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81