BU COŞKU BİTMEZ

Alanya Belediyesi'nin bu yıl 11.'sini düzenlediği Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri hafta sonu muhteşem bir organizasyonla sona erdi.

BU COŞKU BİTMEZ

Alanya Belediyesi'nin bu yıl 11.'sini düzenlediği Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri hafta sonu muhteşem bir organizasyonla sona erdi.

03 Ağustos 2015 Pazartesi 10:29
 BU COŞKU BİTMEZ
İlk gün Volkan Konak konserine bayrakları ile gelen onbinlerce vatandaş terörü lanetlerken, ikinci gün ise er meydanına çıkan pehlivanlar arasında 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olarak Altın Kemer'i kazanan Orhan Okulu Alanya'da da birinci oldu. 

10 BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Bu yıl 11’incisi düzenlenen Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri geçtiğimiz Cumartesi günü mehteran takımı ve folklor gösterileriyle başladı. Akşam ise Karadenizli ünlü sanatçı Volkan Konak sahne aldı. Bayrakları ile tören alanını dolduran vatandaşlar teröre lanet okuyarak adeta boy gösterisi yaptılar. Son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı ülkenin keyifsiz günler geçirdiğine işaret eden Volkan Konak "Buraya da düğüne ve eğlenceye gelmedik. İnsanlara umut ve moral pompalamaya geldik. Böyle zamanlarda radyolar görevini yapacak, diziler devam edecek, maçlar oynanacak ve bizlerde işimize devam edeceğiz. Bir şekilde hayat devam ediyor ama yaralıyız, üzgünüz ve kırgınız. Biz onu sahneye yansıtmıyoruz. Biz onlara moral vermeyle yükümlüyüz.”
dedi.
14 BRANŞTA 500 GÜREŞÇİ KATILDI
Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri, minikler branşı güreşleriyle başladı. Güreşe 14 branşta 35’i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 güreşçi katıldı. Gökbel Yağlı Güreşlerine MHP Antalya Milletvekili Dr. Mehmet Günal, CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, CHP Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, Albimo Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, turizmciler, yerleşik yabancılar  ile  vatandaşlar katıldılar.
Gökbel Güreşleri Alanya Müftüsü Mustafa Topal'nı okuduğu duayla başladı.  
BAŞKAN YÜCEL: TERÖR AMACINA ULAŞAMAYACAK
Alnya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel onbinlerce kişiye yaptığı konuşmada bu yılki güreşleri şehit haberleri ile buruk geçirdiklerine dikkat çekti ve şunları söyledi; "11 yıldır sürdürdüğümüz etkinliğimizi bu yıl ülkemizin içinde bulunduğu durum dolayısıyla buruk geçirdik. Güreşlerimizde eğlence kısımlarını iptal ettik. Terör kesinlikle amacına ulaşamayacak. Bu yıl 35 başpehlivan ve 500’e yakın güreşçi Gökbel’de yine kol bağladılar. Tüm Alanya Halkını burada görmekten ve ata sporumuza sahip çıkmalarından dolayı tebrik ediyorum."
"HAYDİ ALANYA KOMBİNE ALMAYA"
Festivalinin ikinci gününe selamlama konuşması yapan Alanya kaymakamı Hasan Tanrıseven ata sporu güreşe sahip çıkılması nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.  Tanrıseven, "iyi olan kazansın, Alanya kazansın" dedi.  Tanrıseven konuşmasının ardından güreş alanından ayrıldı. Güreş festivali sürerken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından Alanyaspor için başlatılan ‘Haydi Alanya kombine almaya’ kampanyası başlatıldı.  Alanyaspor kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, “Sizlerin desteğiyle takım daha iyi yerlere gelecektir” dedi. 
TURİSTLER DE GÜREŞTİ
Yağlı güreş müsabakalarının arasında meydana çağrılan iki turiste kısmet giydirilerek güreş tutturuldu. Her ikisi de Hollandalı olan 46 yaşındaki Marcel Zwiep ile 42 yaşındaki Cristian Dam yağlanarak güreşe hazırlandı. Güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 30 turistte Hollandalı güreşçilere tezahüratta bulundu. Hakemliğini güreş ağası Kerim Yılmaz’ın yaptığı güreşi rakibi Marcel Zwiep’i tuş eden Cristian Dam kazandı. Kazanan Hollandalı turist Cristian Dam’a, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçede bulunan 5 yıldızlı bir otelde ailesiyle birlikte geçireceği 1 haftalık tatil hediye etti.
AĞALIĞI YİNE KAPTIRMADI
Gökbel güreş ağalığı seçimlerinin açılış rakamı, Başkan Yücel tarafından 50 bin olarak belirlendi. Kerim Yılmaz, Mehmet Barcın, Ömer Göker, Ahmet  Öztürk, Mustafa Boz ve Semih Yılmaz ağalık yarısına giren isimler oldu. Kıran kırana yarışın ardından 2016 yılı Gökbel  güreşleri ağası 407 bin TL ile Kerim Yılmaz oldu. Kerim Yılmaz böylece 3 yıl üst üste Gökbel Ağası olarak altın kemer sahibi ağa oldu. Altın kemeri MHP Antalya milletvekili Mehmet Günal ile Başkan Yücel, Kerim Yılmaz’a verdiler. Kerim Yılmaz,” 2 yıldır ağalığa seçiliyordum. Ama bugün kendimi güreş ağası hissediyorum. Bundan sonra Alanya’ya ayak basan güreşçileri en iyi şekilde ağırlayacağım. Kısmet olursa Kırkpınar Güreş ağalığına soyunacağım" dedi. 
 
 
BAŞPEHLİVAN OKULU OLDU  
Final Müsabakasında Serhat Gökmen ile karşıkarşıya gelen Kırkpınar’ın Başpehlivanı Orhan Okulu rakibini yenerek Gökbel’in başpehlivanı oldu. Gökbel’in başpehlivanı Orhan Okulu’nun ödüllerini 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde MHP Antalya Milletvekili adayı olan Cafer Uyar verdi.
Son Güncelleme: 03.08.2015 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81