BU BİR DEVRİM

Antalya’ya, ülkenin ve Alanya'nın Gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gelen Başbakan Davutoğlu, Alanya’da bir Devlet Üniversitesi kurulacağını müjdeledi.

BU BİR DEVRİM

Antalya’ya, ülkenin ve Alanya'nın Gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gelen Başbakan Davutoğlu, Alanya’da bir Devlet Üniversitesi kurulacağını müjdeledi.

16 Şubat 2015 Pazartesi 02:38
BU BİR DEVRİM
Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir ilçeye Devlet Üniversitesi için izin çıktığını söyleyen Dekan İbrahim Güngör, "Alanya'nın bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum. Bu Cumhuriyet tarihinde bir devrimdir ve devrimin mimarı ise Sayın Bakanımız Çavuşoğludur. Teşekkür ediyorum" dedi. Kaymakam Tanrıseven "Alanya'da turizme ve yükseköğretime sınıf atlatır" derken, Başkan Yücel, sırada il var temennisinde bulundu. ALTSO Başkanı Şahin ise "Alanya'nın gözü aydın" yorumunda bulundu. AKP'li Başkan Berberoğlu ise "Devlet Üniversitesi yüz yılın projesidir" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 4’üncü il kadın kolları kongresi ve 365 Milyon TL değerindeki 152 tesisin toplu açılış törenlerine katılmak üzere dün Antalya'ya geldi. Başbakan, Antalya’da kongre ve aralarında Alanya Gençlik Merkezi'nen de bulunduğu toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Başbakan konuşmasında üç kez "Kadına uzanan eller kırılsın" dedikten sonra, Mersin'de öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan'ın katilleri için "Adaletin onlara en sert şekilde mukabelede bulanacaktır.  Özgecan evladımızın adının yaşaması için Antalya’da bir gençlik merkezi açıyoruz. Bu gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız. Ta ki bu genç kızımızın acısı unutulmasın" dedi.
ÇAVUŞOĞLU: EN AZ YÜZDE 50
Açılış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalyalıların yapılan hizmeti unutmayacağını, 7 Haziran'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu en az yüzde 50 ile destekleyeceğini söyledi. Antalya'nın bugün Türkiye'de ve dünyada turizmin başkenti olduğunu anlatan Çavuşoğlu, yapılacak yeni yatırımlarla golf sahalarıyla, kayak merkezleriyle sporun da merkezi olacağını bildirdi. Çavuşoğlu, Antalya'nın tarımın da başkenti olduğunu belirterek, "Tarlayı da ekeriz, koyunu da keçiyi de güderiz, biz Antalyalılar sadece AK Parti'ye oy veririz Sayın Başbakanım" dedi. Bakan Çavuşoğlu, bilge adam Başbakan Davutoğlu'nun liderliğinde Antalya'nın eğitimin de başkenti olacağını kaydetti. 
TANRISEVEN: BAŞBAKAN VE BAKANIMIZA MİNNETTARIZ
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Antalya'dan tüm Alanyalıların heyecanla beklediği müjdeyi verdiğini ve Alanya'ya Devlet Üniversitesi açılacağını belirtti. Tanrıseven, “Devlet Üniversitesi, Alanya'da turizme ve yükseköğretime sınıf atlatır. Bunu hep birlikte göreceğiz. Alanya'ya bu büyük müjdeyi veren Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Devlet Üniversitesi açılması için büyük emek sarf eden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na minnettarız” dedi.
YÜCEL: ALANYA'YA HAYIRLI OLSUN
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın yıllardır özlemi olan Alanya Devlet Üniversitesi’nin Alanya’ya hayırlı uğurlu olmasını diledi. Devlet Üniversitesi’nin Alanya için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yücel; “Heyecanla Başbakanımız’dan bu müjdeli haberi bekliyorduk. Alanya’nın bu talebini sık sık dile getiriyorduk. Alanya’ya verdiği önemi gösteren Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na ve bu konuda emek sarfeden herkese Alanya halkı adına teşekkür ediyorum. Devlet Üniversitesi’nin gerçekleşmesinden sonra Alanya’nın il olmasının da artık çok uzak bir hayal olmadığını daha iyi anlıyoruz” dedi. 
ALTSO: "ALANYA'NIN GÖZÜ AYDIN"
Alanya’yanın yıllarca beklediği Devlet Üniversitesi müjdesininin Başbakan tarafından verildiğini söyleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. 2014 yılı Ramazan ayında ALTSO tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Alanya'ya devlet üniversitesi kurulması konusunda Sayın Bakanımız Çavuşoğlu önemli sinyaller vermişti. Beklediğimiz büyük bir haberdi. Başta havaalanı olmak üzere bir çok konuda Sayın Bakanımız ve gururumuz Sayın Çavuşoğlu'nun bizzat gayretleri ile hayellerimizi bir bir gerçekleşiyor. Devlet Üniversitesi hem ilçemizin sosyal yaşamına ve hem de ekonomik hayatına büyük katkılar yapacaktır. Alanya’nın gözü aydın” dedi. 
BERBEROĞLU: YÜZYILIN PROJESİ
Ak Parti Alanya İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Berberoğlu ise, görülmemiş bir kalabalıkla Antalya'ya gittiklerini ve kongreye katıldıklarını belirterek şöyle konuştu; "80 yılda bu ülkede yapılmayanların 13 yıldır Ak Parti döneminde yapılıyor. Alanya'ya kurulacak olan Devlet Üniversitesi ise yüzyılın projesidir. Bu bir devrimdir. Başta Sayın Başbakanımız , ve Alanya'nın , bizlerin gururu olan Dışişleri Bakanıız Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum. Hizmletlerimiz devam edecek" dedi.
DEKAN: ALANYA UÇACAK
Alanya'ya Devlet Üniversitesi'nin kurulmasının ardından en az 30 bin öğrencinin ilçede eğitim göreceğini söyleyen Dekan İbrahim Güngör, "Alanya lobisinin bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir ilçeye Devlet Üniversitesi kuruluyor. Eğitim artık turizimden sonra en büyük ikinci sektör olacak. Alanya'yı artık ekonomik açıdan kimse tutamaz. ALTSO'nun eğitim ve ticaret alanında yeni projleri var. Bundan sonra Alanya'da istihdam ve ticaret açısından ciddi patlamalar olacak. Alanya uçacak. Ayrıca gelir dağılımındaki uçurum ortadan kalkacaktır. Bu bir devrimdir ve bu devrimin mimarı ise Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'dur. Kendisine eğitim camiası adına teşekkür ediyorum" dedi. 
 

Son Güncelleme: 16.02.2015 02:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81