Berberoğlu'na çapraz ateş

‘Çatı Aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında sert eleştiriler yapan ve Haber Alanya'ya konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Berberoğlu’na yanıt hem CHP İlçe Başkanı Türktaş hem MHP İlçe Başkanı Uyar’dan geldi.

Berberoğlu'na çapraz ateş

‘Çatı Aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında sert eleştiriler yapan ve Haber Alanya'ya konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Berberoğlu’na yanıt hem CHP İlçe Başkanı Türktaş hem MHP İlçe Başkanı Uyar’dan geldi.

02 Ağustos 2014 Cumartesi 03:15
Berberoğlu'na çapraz ateş
Türktaş, İhsanoğlu’nun İstiklal Marşı’nı karıştırmasını eleştiren Berberoğlu’na “Siz, Başbakan Erdoğan, Andımızı kaldırırken ses çıkardınız mı?” diye sordu. Berberoğlu’nun ‘Çatı değil taban önemli’ sözüne değinen Türktaş, “AKP Alanya’da ne zaman seçim kazanmış. AKP’nin hangi tabanından bahsediyor?” dedi. Uyar ise “Berberoğlu yapmış olduğu açıklamalarda  çok büyük laflar etmiştir ve  kelimenin tam anlamıyla  densizlik yapmıştır” diyerek Erdoğan’dan örnekler verdi. 

'Alanya'da AKP'nin hangi
tabanından bahsediyor?'
CHP İlçe Başkanı Türktaş, Ak Parti İlçe Başkanı Berberoğlu’nun Haber Alanya'ya yaptığı açıklamada İhsanoğlu’na karşı eleştirilerine sert çıktı. İhsanoğlu’nun İstiklal Marşı’nı karıştırmasını ‘Çok bilen çok yanılır’ sözü ile açıklayan Türktaş, “Siz, Başbakan Erdoğan, Andımızı kaldırırken ses çıkardınız mı?” diye sordu. Berberoğlu’nun ‘Çatı değil taban önemli’ sözüne değinen Türktaş, “AKP Alanya’da ne zaman seçim kazanmış. AKP’nin hangi tabanından bahsediyor?” dedi. 
 
İlk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Alanya’da siyasi atmosfer ısınmaya başladı. ‘Çatı Aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu için diğer muhalefet partilileri ile çalışmalarını sürdüren CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’nun eleştirilerine sert çıktı. Berberoğlu’nun ‘Dış mihraklar ve onların içerdeki uzantıları’ sözünün gerçeği yansıtmadığını söyleyen Türktaş, “12 yıllık AKP iktidarında yapılan icraatlara ve açıklamalara bakınca kimlerin dış mihrak ve uzantısı olduğu net bir şekilde görülebilir. Cumhurbaşkanı Adayı olan Başbakan Erdoğan, bunca zaman ABD’nin sözünden çıkabilmiş mi? Gazze’ye karşı katliamlarını yıllardır sürdüren İsrail’e karşı sadece laftan başka ne yapmış? İsrail’e karşı gerçek bir adım atabilmiş mi? Önce bunlara bir cevap versinler ondan sonra başkalarına dış mihrak suçlaması yapsınlar” dedi. 
‘İHSANOĞLU’NA LAF DEME HAKKINIZ YOK’
İhsanoğlu’nun bir gezisi sırasında İstiklal Marşı’nın 7’nci kıtasını başka bir şiirle karıştırmasını da eleştirerek “Adam Türkiye’yi tanımıyor. Tam olarak örfümüzü, âdetimizi ve geleneklerimizi bilmiyor” diyen Berberoğlu’na yanıt vermeyi sürdüren Türktaş, “İhsanoğlu, yoğun bir tempoda ziyaretlerini yaparken yorgunluk nedeniyle karıştırmış olabilir. İnsan bazen en bildiği şeyleri bile unutabilir. Çok bilen çok yanılır demişler. Yanılmış olabilir. Ama İstiklal Marşı’nı kaldırmaya teşebbüs edecek kadar yanılmadı. Siz, Başbakan Erdoğan, Andımızı kaldırırken ses çıkardınız mı? Milli değerleri hiçe sayarken, bütün milli bayramları yasaklarken siz neredeydiniz? Şimdi kalkıp İhsanoğlu’nun bir yanılgısına laf deme hakkını nereden buluyorsunuz?” şeklinde konuştu. 
‘15 YILLIK BAŞKANLA BİLE KAYBETTİLER’
Berberoğlu’nun Alanya’da muhalefet partilerinin ‘Çatı Aday’ İhsanoğlu etrafında birleşmelerini eleştirerek “Çatıda birleşebilirler ama tabanda halkın ne yapacağı önemli” deyip Erdoğan için Alanya’dan en yüksek oy oranını sağlayacaklarını ifade etmesini de eleştiren Türktaş, şöyle devam etti: “Berberoğlu, daha dün ilçe başkanlığına geldi. Sanırım geçmiş dönemlerdeki partisinin Alanya’daki durumunu bilmiyor. Bilmiyorsa bir başkasına sorsun. AKP Alanya’da ne zaman seçim kazanmış. 15 yıllık belediye başkanıyla bile seçime girip kaybettiler. AKP’nin hangi tabanından bahsediyor? Alanya’da AKP’nin tabanı yok. Sadece en küçük hesap yapacak kadar matematik bilen birisi İhsanoğlu’nun Alanya’da en yüksek oy alacağını tahmin edebilir. Geçmiş seçim sonuçlarına bakması yeterli.”
 



‘Alanya'ya güveniyoruz'

Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Antalya Milletvekili Sadık Badak ile bir grup Ak Partili, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek aramak için dün sanayiye çıkarma yaptı. Çalışmaya Metal İşleri Başkanı Kerim Taş'ı ziyaret ederek başlayan Ak Partililer Taş'tan destek sözü aldı. Daha sonra sanayi esnafını ziyaret ederek esnafa Erdoğan'ın broşürlerini dağıtan Ak Partililer, Erdoğan için destek istemeyi de unutmadılar. Destek için girdikleri kıraathanenin sahibi Koordinatör Güney'e “Sadece seçim dönemlerinde ziyaretimize geliyorsunuz. Ara sıra gelin bir çayımızı için” diye dert yandı. Güney ise daha çok ziyaret etmeye çalışacaklarını belirterek Başbakan Erdoğan için destek sözü istedi.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU KALICI HİZMETLER VERDİ
Badak sanayi ziyaretinin ardından saat 12.30'da Oba'da bulunan Mitos Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Badak,”Alanya ilçemiz bizim Antalyamızın en büyük ilçesi. Hem turizmde, hem tarımda hem de ticarette hak ettiği noktalara doğru geliyor. Partimiz Alanya'ya son 12 yılda son derece önem verdi ve bunun sonuçlarını da aldık.  Özellikle hem milletvekilliği döneminde hem de bakanlığı döneminde Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımızın Gazipaşa bölgesine yaptığı hizmetlerin kalıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Tamamlanamamış olan Antalya-Alanya yolunun bitirilmesi, Dim barajının bitirilmesi ve Gazipaşa Havaalanı’nın hizmete açılması gibi kalıcı hizmetler. Bunların arasında şuanda bunlar tamamlandığı için normal bir hadiseymiş gibi günlük hayatımıza girdi” dedi. 
BUNDAN SONRA OTOYOLU TAKİP EDİYORUZ
Badak, "Biz bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Zaten Ak Parti'nin siyaset anlayışı ve görevi de bu. Tabi ki bundan sonra Sayın Bakanımız, Milletvekili arkadaşlarımız ve teşkilatımız ile beraber Alanya'nın bundan sonraki hizmetlerini yapacağız. Öncelikle Afyon, Döşemealtı, Alanya ve Gazipaşa otoyolunu takip ediyoruz. Hep beraber Alanya'nın problemlerini çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Milletvekili Badak, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de konuşarak şunları söyledi: “Biz Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, bütün milletvekillerinin oy birliğiyle aday gösterdik. Kendisi de bu adaylığı kabul etti. Şimdi 3 adayımız var Türkiye'de ve bu 3 adayımız 10 Ağustos'ta seçime girecekler.  
‘MİLLETİMİZİN GELECEĞİ İÇİN ERDOĞAN’
Biz vatandaşlarımızdan Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermelerini talep ediyoruz.  Kendisi son 25 yıllık siyaset hayatında İstanbul başta olmak üzere yaptığı hizmetler göz önünde olduğu gibi özellikle son 12 yıldır başbakan olarak gerçekleştirdiği hizmetler hem Türkiye çapında hem Antalya çapında yaptığı hizmetlerdir. Kendisinin bundan sonra yapacağı çalışmalarda da önemli bir göstergedir.  Şuanda vizyonu en geniş olan hem yurt içi hem yurt dışında gerek tanınırlığı gerekse de meselelere çok hızlı bir şekilde müdahale ediyor olması bakımından ve milletimizin geleceği açısından Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı makamından ülkemize çok daha iyi hizmetler gerçekleştireceğine yürekten inanıyoruz. Bizim adayımız diyor ki tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet. Biz bu sloganlarla ve vizyonla bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız. Alanyalı hemşerilerimizin de adayımızı cumhurbaşkanı olarak destekleyeceklerine inanıyorum. 
BADAK TURİZMCİLERDEN RİCADA BULUNDU
Seçim hem yaz döneminde önemli günlere denk geldi. Özellikle Alanya için turizm tesisleri son derece yoğun bir şekilde çalışıyor. Tesislerde çalışan personelimizin 10 Ağustos günü seçime katılıp oy kullanabilmeleri için Alanyalı turizmci arkadaşlarımızdan bir ricamız var. Sabah 08.00'da başlayacak olan oy kullanma işleminde özellikle değişimli olarak oy kullanmaları için izin vermelerini rica ediyoruz.” 
 

Son Güncelleme: 02.08.2014 03:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81