BAŞKANLARIN TAHMİNİ

Alanya'da bulunan 3 büyük partinin siyasi ilçe başkanlarına, "Alanyalı milletvekili aday adayları 14 kişilik milletvekili listesinde kaçıncı sırada olabilir" diye sorduk.

BAŞKANLARIN TAHMİNİ

Alanya'da bulunan 3 büyük partinin siyasi ilçe başkanlarına, "Alanyalı milletvekili aday adayları 14 kişilik milletvekili listesinde kaçıncı sırada olabilir" diye sorduk.

26 Şubat 2015 Perşembe 02:28
BAŞKANLARIN TAHMİNİ
AKP'li Berberoğlu "Bizim adayımız birinci sırada" dedi.  MHP'li Er üçüncü sıra derken, coğrafya açısından dez avantajlı olduklarını belirten CHP'li Yeşildal, Alanyalı adayların desteklenmesi için çevre ilçelerle anlaşma yoluna gideeceklerini söyledi.

Seçimlere 101 gün kala Alanya'da bulunan 3 büyük partinin ilçe başkanlarına, Alanya'dan aday adayı olacak isimlerin 14 kişilik milletvekili listesinde kaçıncı sırada olabileceklerini sorduk. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, yeri belli olan tek adayın Alanya adayı olduğunu söyleyerek. "Bizim adayımız birinci sırada. O da Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur. Bir yörük olarak başbakanımız bölgemizin insanıdır ve biz kendisini Alanyamızın adayı olarak görüyoruz" dedi.
8 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIRIZ
Partilerine karşı büyük bir teveccüh olduğunu ifade eden Berberoğlu, "Cumartesi günü Antalya'da temayül yoklaması yapılacak. Ayrıca olumlu gelişmeler yaşanıyor. Antalya bölgesinde ciddi bir oy potansiyeli olan bir grup ile anlaşmaya varıldığı yönünde Ankara'da haberler geliyor. Ak Parti olarak Antalya'da en kötü ihtimal olarak 8 milletvekili çıkartırız. CHP 4, MHP ise 2 milletvekili çıkartır. Ayrıca bizim inancımız Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun yine dışardan Dışişleri Bakanı olarak atanacağıdır" şeklinde konuştu.
CHP: COĞRAFİ DEZAVANTAJIMIZ VAR
Antalya'da yapılacak olan ön seçimin partileri için gerekli bir sistem olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, "Ancak coğrafi olarak Alanya için uygun değil bu durum. Demokrasi demokrasi diyoruz ama bu durum bizim açımızdan coğrafi şartlardan dolayı pek demokrasiye de uygun değil. Bizim 3 bin 15 üyemiz var. Üyelerden bölgemizin adaylarına özellikle oy vermelerni istiyorum. 39 bin üyeden 14 bini sadece Muratpaşa'nın. Bu uzaklıktan dolayı Alanya herşeyden mahrum kalıyor. Ayrıca Manavgat ve diğer batı ilçeleri Antalya merkeze yakın ve birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Biz bu dezavantajımızı avantaja çevirmek için Gazipaşa ve Manavgat'la ittifak yapmak istiyoruz" dedi. 
MHP: ADAYIMIZ 3. SIRA OLUR
Milletvekilliği aday adaylığı için resmi sürecin 12 Mart tarihinde başlayacağını söyleyen MHP İlçe Başkanı Hilmi Er şöyle konuytu: "Bizim gönlümüzden geçen sıra ise rahatlıkla seçilebilecek bir yer olan 3'ncü sıradır. Alanya için hakkaniyet ölçüsünde baktığımız vakit, Alanya'nın en kötü şartlarda 3'ncü sırayı hak ettiğini düşünüyoruz. Alanya, Antalya'nın doğusundaki tek MHP'li belediye, Manisa, Mersin, Adana gibi 3 tane büyükşehir'i çıktıktan sonra iller dahil en büyük belediye. Onun için Alanya'dan seçilebilir bir noktadan Alanya'nın bir milletvekilini hak ettiğini kesinlikle düşünüyoruz." 9'DA
 

Son Güncelleme: 26.02.2015 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81