Başhekimden sıcak uyarısı

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan , artan hava sıcaklıkları dolayısıyla vatandaşları uyardı. Yazan, özellikle sıcaklıkların arttığı 11:00 ve 16:00 saatleri arasında gerekmedikçe dışarı çıkmayın uyarısında bulundu.

Başhekimden sıcak uyarısı

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan , artan hava sıcaklıkları dolayısıyla vatandaşları uyardı. Yazan, özellikle sıcaklıkların arttığı 11:00 ve 16:00 saatleri arasında gerekmedikçe dışarı çıkmayın uyarısında bulundu.

25 Haziran 2015 Perşembe 15:21
Başhekimden sıcak uyarısı
Artan hava sıcaklıkları dolayısıyla Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan bir açıklama yaptı. Yazan, yaz aylarında sıkça karşılaşılan güneş çarpmasının, sıcaklığın yükselmesi ile birlikte önemli bir tehlike olarak ortaya çıktığını söyledi. Yüksek ateş, terleyememe, komaya kadar giden sinir sistemi bozuklukları, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, kusma, bulantı, nabız hızlanmasının güneş çarpmasının ilk belirtiler olduğunu dile getiren Yazan, "Algılama ve koordinasyon yeteneğinin bozulması, görme netliğinde bozulma, göz çukurlarının belirginleşmesi, bilincin kaybolması daha ciddi belirtileridir" ifadelerini kullandı. Sıcak havalara karşı önlem alınmaması durumunda ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkacağını kaydeden Başhekim Yazan, "Dört yaşından küçük çocuklar, yalnız yaşayan yaşlılar, özürlüler, bakıma ihtiyacı olanlar, gebeler, 65 yaş ve üzeri yaşlılar, aşırı kilolular, açık alanda çalışanlar, kronik hastalığı olanlar, sürekli ilaç kullananların, alkol ve madde bağımlıları en çok sıcaktan etkilen grup içindedirler" diye konuştu. 
 
"BU SAATLERDE DİKKATLİ OLUN"
 
Yazan , sıcaklıklardan dolayı özellikle tansiyon hastalırını çok dikkatli olmalarını istedi. Çok gerekmediği takdirde öğlen 11:00 ve akşam 16:00 saatleri arasında dışarı çıkmanın tehlekeli olacağını belirten Yazan , yaşlıların bu konuda daha dikkatli olmalarını belirtti. Sıcaklıkların özellikle tansiyon ve kalp hastalıklarında daha riski olduğunu belirten Yazan, çok sıcaklarda bol bol su ve maden suyu gibi içeceklerin tüketilmesi yağlı yiyeceklerden kaçınılması konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşların sıcak havalarda beslenme ve sıvı alımına da dikkat etmesini gerektiğine vurgu yapan Yazan, sözlerine şöyle devam etti: "Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2.5 litre su tüketilmelidir. Kahvaltıda az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebzeler bulunmalı, kafein içeren içecekler yerine de süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.Sıvı alımında su içmek esas olmakla beraber, su dışı sıvı alımında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir. Dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin, tüketiminden kaçınılmalı, çabuk bozulma riski olan besinler açıkta bekletilmemeli, besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarında hijyen kurallarına özen gösterilmelidir." Tevfik Yazan, vatandaşların güneş veya sıcak çarpması, sıcak krampları, güneş yanıkları, sıcak döküntüsü gibi istenmeyen durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi. 
 
Son Güncelleme: 25.06.2015 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81