Başhekimden 'sıcak' uyarısı

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, yükselen hava sıcaklıklarına karşı vatandaşları uyardı.

Başhekimden 'sıcak' uyarısı

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, yükselen hava sıcaklıklarına karşı vatandaşları uyardı.

26 Haziran 2016 Pazar 20:12
Başhekimden 'sıcak' uyarısı
Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, yükselen hava sıcaklıklarına karşı vatandaşları uyardı. Son günlerde yoğun bir sıcaklık hissedildiğini belirten Yazan, hipertansiyon, kalp, böbrek, diyabet rahatsızlığı olanların dikkatli olmalarını istedi. Yazan, "Vücudun sıvı, mineral, elektrolit dengesini ayarlayabilmek için bu hastaların bol sıvı alması gerekiyor. Bu hastalar 11.00-15.00 saatleri arasında çok zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalı. Gün içerisinde bol sıvı alınmalı. Yemek olarak da yağsız sebze yemekleri, çorba gibi sulu yemekler yenilmeli. Ağır yağlı ve yağlı et yemeklerinden kaçınılmalı. Bu dönemde bol sıvı, sebze yemekleri ve meyve tüketilmeli. Mutlaka dışarı çıkılması gerekiyorsa açık renk, pamuklu keten veya penye türü giysiler tercih edilmeli. Gerekirse şemsiye kullanılmalı veya gölge güzergahlar tercih edilmeli. Hastaların kullandıkları ilaçlar varsa da hiç aksatmadan onları almalılar. Bu önlemlere rağmen herhangi bir sıkıntı yaşarlarda da mutlaka tedavilerini takip eden doktorlarıyla görüşmelerini öneriyoruz" dedi.

'YÜZ FELCİNE NEDEN OLABİLİYOR'
Klima kullanımına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Yazan "Dışarısı çok sıcak, içerisi soğuk oluyor. Aradaki fark ne kadar fazlaysa bu durum nezle, grip, bronşit, zatürre, kas tutulması ve yüz felcine neden olabiliyor. Bu nedenle klima kullananların kendilerine direkt hava akımı gelmeyecek şekilde ayarlamaları gerekiyor. Klima sıcaklığını 24-26 derece gibi ayarlamalarını, çok aşağı dereceye düşürmemelerini öneriyoruz. Terli olanlar direkt klimalı yere girmemeli. Bu durum yüz felcine neden olabilir. Ayrıca direkt hava akımının karşısında bulunulmamalı" diye konuştu.
Son Güncelleme: 26.06.2016 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81