Başhekimden 'Güneş' uyarısı

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan vatandaşları, öğlen sıcaklarında fazla güneş altında kalmamaları konusunda uyardı.

Başhekimden 'Güneş' uyarısı

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan vatandaşları, öğlen sıcaklarında fazla güneş altında kalmamaları konusunda uyardı.

02 Eylül 2016 Cuma 22:44
Başhekimden 'Güneş' uyarısı
Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan vatandaşları, öğlen sıcaklarında fazla güneş altında kalmamaları konusunda uyardı. Bu yıl sezon boyunca hastanelerine güneş yanığı ve güneş çarpması teşhisiyle çok sayıda hastanın başvurduğunu belirten başhekim Yazan, "Özellikle hanımlar bronzlaşmak adına öğlen 11.00 ila 16.00 saatleri arasında plaja inerek güneşleniyorlar. Bu saatler güneşin en dik olarak geldiği ve Ultraviole ışınlarının vücuda en çok sıkıntı verdiği saatler. Bu saatlerde güneşlenmek, ciddi yanıklara hatta bazen 3. derece dediğimiz en ciddi yanıklara sebebiyet verebilir" dedi.
 
KANSERİ DE TETİKLER
Öğlen saatlerinde güneşlenmenin ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Yazan, "Öğlen saatlerinde güneşlenmek, kalp damar hastalıklarını, epilepsi hastalığını tetikleyebilir. Hepsinden de kötüsü, güneşin bu denli zararlı olduğu dönemde güneşlenmek cilt kanserinin de en büyük tetikleyicilerinden biridir. O yüzden vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.
 
SABAH VE AKŞAM ÜZERİ PLAJA İNİN
Sağlıklı güneşlenmenin hangi saat aralarında olacağını da açıklayan Başhekim Yazan, "Benim bir hekim olarak vatandaşlarımıza tavsiyem sabah 08.00 ila 10.00 ve akşam 16.00'dan sonra plaja inmeleri. Bu hem denizden en iyi şekilde faydalanmalarına hem de sağlıklı şekilde bronzalaşmalarına fayda sağlayacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

Berker Pakna
Son Güncelleme: 02.09.2016 22:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81