Başbakan'a, Alanyalı danışman

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayıyla Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun kardeşi olan Türkler eski Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, 'Başbakan Danışmanı' oldu.

Başbakan'a, Alanyalı danışman

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayıyla Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun kardeşi olan Türkler eski Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, 'Başbakan Danışmanı' oldu.

06 Ocak 2015 Salı 03:30
Başbakan'a, Alanyalı danışman
 
Eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Başbakanlık koltuğuna Konyalı Ahmet Davutoğlu oturmuştu. Davutoğlu'nun Başbakanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte Avrupa Birliği Bakanı (AB) Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'na terfi ederken, bu önemli görevin Çavuşoğlu'na verilmesi Alanya'da sevinçle karşılanmıştı. Bakanlığı döneminde önemli hizmetlere imza atan Çavuşoğlu, Alanya'nın sorunlarıyla da yakından ilgileniyordu.
 
GÖREVİNE BAŞLADI
Osman Çavuşoğlu'nun aile dostu olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayıyla bir dönem AKP'den Türkler Belediye Başkanlığı yapan Hayri Çavuşoğlu, Başbakan Danışmanı oldu. Başbakan Davutoğlu'nun onayıyla Çavuşoğlu, Başbakanlıktaki görevine başladı. Mevlüt Çavuşoğlu'nun  önümüzdeki günlerde tartışma konusu olan AK Saray'a geçerek, Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Başkanı olarak göreve başlayacağı da gelen haberler arasında.
 
ÇAVUŞOĞLU HAZİRANDA AK SARAY'A GEÇECEK
 
Partisinde üç dönem kuralı nedeniyle 2015'in Haziran ayındaki genel seçimlerde milletvekili adayı olamayacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Başkanı olması bekleniyor. Erdoğan'ın Çavuşoğlu'nu bu göreve getirmesi halinde 15 yılda AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın ardından Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Başkanı ünvanıyla 6 görev birden yapmış olacak.
 
Son Güncelleme: 06.01.2015 03:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81