Banka oturun ve Alanya'yı seyredin

Yapılan bir araştırmada Türkiye'nin en iyi bankları kategorisinde Alanya Kalesi'nin üst tarafında bulunan banklar 4. sırada yer aldı.

Banka oturun ve Alanya'yı seyredin

Yapılan bir araştırmada Türkiye'nin en iyi bankları kategorisinde Alanya Kalesi'nin üst tarafında bulunan banklar 4. sırada yer aldı.

29 Haziran 2015 Pazartesi 02:31
Banka oturun ve Alanya'yı seyredin
Türkiye'nin en iyi bankları seçildi. Alanında uzman kişilerden oluşan jüri Türkiye'nin dört bir tarafında yer alan bankları seçerek belirledi. Alanya Kalesi'nin tepesindeki çay bahçesine ait banklar 4. sırada yerini aldı. İçerisinde Alanya'nın da bulunduğu banklar arasında İstanbul öne çıkıyor. Türkiye'nin en iyi banklarını belirleyn jüri ve o banklar şöyle: JÜRİ Ahmet Zeki Apalı, TUREB Başkanı Saffet Emre Tonguç, Rehber ve yazar Aynur Tartan, TV Programcısı ve gazeteci Erdal İpekeşen, Gazeteci Şerif Yenen, Seyahat yazarı Faruk Pekin, Fest Travel sahibi Senem Bal, İstanbul Life Yayın Yönetmeni Kayahan Güven, Akademisyen ve gazeteci Ufuk Sönmez, TV programcısı ve doğa sporcusu Sinan Çakmak, Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni 
 
1- KORDON BANKLARI / İZMİR Biraz 
vapur düdüğü, biraz martı sesi. Sonsuz bir mavi ve romantik bir günbatımı... Gerçek İzmir’le kucaklaşmak isteyenlerin buluşma noktası Kordon’daki banklar. Yanınıza bir avuç çiğdem almayı unutmayın. Alsancak. 
 
2- AŞİYAN BANKI / İSTANBUL 
Bundan daha güzel manzaralı bir bank var olabilir mi? Bebek’ten Rumelihisarı’na doğru giderken tepenin üstünde şair Tevfik Fikret’in yaşadığı ev burada. Müze olan evin önünde kitap şeklindeki banka oturup Boğaz’a karşı kitap okuyun. Beşiktaş. 
 
3- SOFA CAMİİ / İSTANBUL 
Osmanlı’nın kalbi Topkapı Sarayı’nın dördüncü avlusunda bulunuyor. Mecidiye Köşkü ile Sofa Camii arasındaki banka oturduğunuz anda Boğaz ve karşınızda Anadolu Yakası var. Sağ tarafınızda adalar, aşağınızdaysa 1600 yıllık şehir surları. Sultanahmet. 
 
4- ALANYA KALESİ BANKLARI/ ANTALYA 
Bu banklar, Alanya Kalesi’nin tepesindeki çay bahçesine ait. Bir yanınızda dolaşan tavuklar, yol boyunca ayakkabılarınızın içine dolmuş taşlar, ince belli bardak çay ve karşınızda inanılmaz güzel manzaralı Akdeniz. Alanya.  
 
5-SULTANAHMET MEYDANI / İSTANBUL
Meydandaki havuzun oradaki banka oturun. Bir yanınızda 1500 yıllık muhteşem Ayasofya diğer yanınızda ‘Mavi Camii’ olarak adlandırılan Sultanahmet Camii’ni seyredin. Tarihi Yarımada’nın kalbindesiniz. İstanbul’un simgesi bir simit ve çay alıp keyfinize bakın. Sultanahmet. 
 
6- ÇALIŞ PLAJI BANKLARI / MUĞLA 
Plajı tepeden gören banklara oturun yanınıza soğuk bir şeyler alın bakın keyfinize. Bu sırada dalgalarda dans eden sörfçüleri tepeden izleyin. Ufuk Sönmez’e kulak verelim: “Hem belki dayanamayıp sörfçülerin arasına katılmak istersiniz.” Fethiye. 
 
7- MOGAN GÖLÜ BANKLARI / ANKARA 
Gölün durgun sularını seyredeceğiniz banklardan birine oturun. Piknik sepetini unutmayın, bu güzel alanın tadını ailece güzel atıştırmalıklarla çıkarın. Erdal İpekeşen “Ankara’nın en güzel gün batımını burada seyredebilirsiniz” diyor. 
 
8- KARAALİOĞLU PARKI / ANTALYA 
Deniz havası almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Gözünüze kestirdiğiniz bir banka oturup gözlerinizi kapatıp kendinizi kaptırın. Ahmet Zeki Apalı “Fotoğraf makinenizi yanınıza alın. Beydağları ve Körfez manzarasından objektifinize eşsiz kareler yansıyacak” diyor Muratpaşa. 
 
9- DEDİKODU BANKI / ESKİŞEHİR
Şehrin her yeri sanatla heykellerle dolu. Bunlara banklar da dahil. Kentin en popüler yolu Doktorlar Caddesi üzerindeki bu bankta dedikodu yapan heykellerin yanına oturarak konuşmalarını dinleyebilirsiniz. Ya da onlarla selfie çekin. Tepebaşı. 
 
10- YAVUZ SULTAN SELİM BANKI / İSTANBUL 
İstanbul’un beşinci tepesi olan Çarşamba’daki Yavuz Sultan Selim Camii’nin bankından inanılmaz bir Haliç manzarası var. Altın Boynuz’a en yakın tepe burası. Şairlere ilham olan manzaranın ardından Yavuz Sultan Selim’in türbesini de ziyaret edin. Fatih. 
 
Son Güncelleme: 29.06.2015 02:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81