Balık Hali'nde yüzler gülüyor

Balık çeşidinin tezgahlarda bol olduğunu belirten Alanya Balık Hali esnafı, Nisan ayında başlayacak av yasağı öncesi halkı balık tüketmeye davet etti.

Balık Hali'nde yüzler gülüyor

Balık çeşidinin tezgahlarda bol olduğunu belirten Alanya Balık Hali esnafı, Nisan ayında başlayacak av yasağı öncesi halkı balık tüketmeye davet etti.

26 Mart 2015 Perşembe 04:18
Balık Hali'nde yüzler gülüyor
Baharın gelmesiyle birlikte Alanya Balık Hali esnafı, balık satışlarının iyi olduğunu söyledi. Hava şartlarının güzel gitmesinden dolayı  tezgahlarda çeşitlerin çoğaldığını aktaran esnaf, artık hale hamsi ve istavritin gelmediğini ifade etti. Bazı esnafların görüşleri ise şöyle :
 
Hasan Eroğlu 
 
"1 Nisan'da av yasağı başlıyor. Şuan balık çeşitlerimiz bol Türkiye'nin her bir tarafından balık geliyor. Tezgahlarımız da her bütçeye uygun balık bulunmaktadır. Av yasağı var diye balık çeşitleri azalması söz konusu değil. Sadece yasağı büyük balıkçı tekneleri (Trol) ve halk arasında gır gır diye hitap ettiğimiz avcılık yasak.  Halk hazır gıdalardan ziyade sağlıklı olan ve uzmanların da tavsiye ettiği balığa yönelmeli. Şuan da bol çeşit varken vatandaşlarımız tüketsin. Halkın balığa daha fazla rağbet göstermesini istiyoruz. Halka balık halinde bulunan günlük ve taze balıkları tüketmesini öneriyoruz. "
 
Metin İtegüner
 
"Balık satışları zayıf. Dolar yükselince vatandaşın alım gücü düştü. Vatandaşları balık yemeye davet ediyorum. Nisan ayında av yasağı başlayacak. Av yasağıyla bazı balık fiyatları yüzde 50'ye kadar artacak. Vatandaşı balık fiyatları ucuzken balık haline davet ediyoruz. Balık halinde 5-70 TL arasında balık bulmak mümkün.   Nisan  ayına kadar tüm halkı balık yemeye davet ediyorum. Hormonsuz, doğal olan tek ürün balık. Balık fiyatları uygun."
 
Feridun Duraklı
 
"Hava şartlarının düzelmesiyle her türlü balık çeşidini tezgahta görmek mümkün. Satışlarımız iyi durumda. Vatandaş balık yemeye yönelmiyor. Herkesi balık tüketmeye davet ediyoruz. Fiyatlarımız uygun.  Fiyatlarda herhangi bir artış yok. Halkımızın balık tüketmesini istiyoruz. Balık halindeki balıklar diğer yerlerde satılan balıklardan daha taze ve fiyatı daha uygun."
 
Metin Suay
 
"Bazı insanlar av yasağı olunca hale balık gelmediğini zannediyor. Küçük teknelerle hale balık gelmeye devam ediyor. Halde her zaman için balık mevcut. Her yıl genel anlamda piyasanın daha kötüye gittiğini görüyoruz. Bizim en  büyük sıkıntımız, ulaşımın  olmaması halk Balık Halini bilmiyor. Balık Halinin arka tarafında boş alan var. Doğu ve Batı dolmuşlarının buraya gelmesini istiyoruz. Vatandaşlar buraya gelmeye korkuyor. Ulaşım olursa herşey olur. "
 
İŞTE BALIK FİYATLARI
 
Alanya Balık Halinde balığın kilo fiyatı şu şekilde; Çipura 16 TL, Levrek 16 TL, Kubbes 10 TL, Mercan 20-50 TL arasında, İstavrit 12 TL, Turna 25 TL, Karakulak 25 TL, Lokum 20 TL, Palamut 10 TL, Uskumru 10 TL, Kolyos 10 TL, Norveç Somonu 25 TL, Barbun 30-50 TL, Mezgit 30 TL satışa sunulmaktadır.
 
Son Güncelleme: 26.03.2015 04:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81