Bakü'de 'Övünç' duyduk

Alanyalı Savcı Övünç Özkan, Bakü’de katıldığı IACA üçüncü genel kurul toplantısında bir sunum yaptı. Özkan, Türkiye’nin IACA’ya verdiği taahhütleri yerine getirdiğini söyledi.

Bakü'de 'Övünç' duyduk

Alanyalı Savcı Övünç Özkan, Bakü’de katıldığı IACA üçüncü genel kurul toplantısında bir sunum yaptı. Özkan, Türkiye’nin IACA’ya verdiği taahhütleri yerine getirdiğini söyledi.

21 Kasım 2014 Cuma 02:08
Bakü'de 'Övünç' duyduk
Azerbeycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi (IACA) üçüncü genel kurul toplantısında başkan ve başkan yardımcılığı seçimi yapıldı. Toplantıya Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov, Adalet Bakanı Fikret Memmedov, Başsavcı Zakir Garalov ile 43 ülkeden bakan, bakan yardımcısı ve başsavcılık seviyesinde 130 üst düzey yetkili katıldı. Genel kurula Türkiye’yi temsilen katılan heyette  Alanyalı Savcı Övünç Özkan da katıldı. Azerbaycan Başsavcısı Zakir Garalov dönem başkanı olurken, toplantıda Türkiye'yi temsil eden Adalet Bakan Yardımcımız Veysi Kaynak başkan yardımcısı olarak belirlendi. Türkiye’yi temsil ekibinde yer alan Alanyalı Savcı Özkan, toplantıda bir sunum yaptı. Özkan, IACA'nın 60 kurucu devletten oluştuğunu, Türkiye'nin hem imzacı, hem de kurucu devlet olarak bu kurumu ilk onaylayan ülkelerden olduğunu söyledi. Yolsuzluğun, gerek devletler için gerekse çok uluslu büyük ölçekli şirketler için büyük bir problem olduğunu belirten Özkan, yolsuzluğun aynı zamanda ekonomik kayıplara yol açtığını ifade etti. IACA'nın taraf devletlerin katkılarıyla, yüksek gayeler için kurulduğunu hatırlatan Özkan, bu gayelerin hayata geçmesi için çalışacaklarını belirtti. Özkan, “Viyana'da gerçekleştirilen bir önceki toplantımızda Türkiye'nin de taahhütleri oldu ve bu taahhütler yerine getirildi” dedi. 
 
Son Güncelleme: 21.11.2014 02:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81