Bakanlara dosya sunduk

70 binin üzerinde kayıtlı esnafın bulunduğu Antalya Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Alanya’da düzenlediği iftar yemeğinde Alanyalı üyelerini bir araya getirdi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnafların sıkıntılarını ve çözüm önerilerini içeren dosyaları bakanlara sunduklarını söyledi.

Bakanlara dosya sunduk

70 binin üzerinde kayıtlı esnafın bulunduğu Antalya Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Alanya’da düzenlediği iftar yemeğinde Alanyalı üyelerini bir araya getirdi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnafların sıkıntılarını ve çözüm önerilerini içeren dosyaları bakanlara sunduklarını söyledi.

16 Haziran 2016 Perşembe 22:28
Bakanlara dosya sunduk
70 binin üzerinde kayıtlı esnafın bulunduğu Antalya Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Alanya’da düzenlediği iftar yemeğinde Alanyalı üyelerini bir araya getirdi.  AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnafların sıkıntılarını ve çözüm önerilerini içeren dosyaları bakanlara sunduklarını söyledi.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları (AESOB) tarafından iftar yemeği organizasyonu gerçekleştirildi. Dimçayı'ndaki Göl Piknik'te düzenlenen iftara AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin,  Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, oda başkanları ile üyeleri katıldı. İftar sonrası açıklamalarda bulunan AESOB Başkanı Dere, Alanya'dan 10, Gazipaşa'dan da 2 esnaf odasıyla iftarda bir araya geldiklerini söyledi.

BÜTÜN BAKANLARA DOSYA SUNDUK
Dere, “Başkan seçildikten sonra Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar Antalya'nın sorunlarını, şehre gelen bakanların dördüne esnafın sorunlarını içeren dosyayı teslim ettik. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, birliğimizi ziyaret ettiğinde kendisine bir dosya verdim. Kendisi de bu konuyla ilgili gerekli hassasiyeti gösterdi. Bütün bakanlarımızda dosyalarımız mevcut. Hükümet de bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaptı, yapacak. Sunmuş olduğumuz sıkıntıların takipçisiyiz. Önümüzdeki günlerde de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bir ziyarette bulunacağız.

ALANYA’DAKİ SIKINTILARI BİLİYORUZ
Antalya'nın esnaf ve sanatkârını ilgilendiren, sorunları içeren bir Ankara gezimiz olacak. Buralarda da bunları anlatacağız. Alanya'daki sıkıntıyı biliyoruz. Burada afet bölgesi ilan edilsin diye bir çıkış var. Turist duasına çıkmışlar. Belek ve Kemer'de de sıkıntı olduğunu görüyoruz. Bu kötü gidişin düzeleceğine inanıyorum. Çünkü bu şekilde gitmesi mümkün değil. Alanya'da açılan otellerin kapandığını, açık olan otellerin yüzde 10-50 arasında doluluk oranına sahip olduğunu söylüyorlar.  Alanya'daki mülk sahiplerine de seslenmek istiyorum. Kira ödeyen esnaf ve sanatkara mülk sahipleri tarafından sadece bu yıl için yardımcı olunsun" dedi.

‘ÇAVUŞOĞLU YARDIMCI OLACAK’
Esnafın borçlarının ötelenmesi konusunun da sundukları dosya içerisinde bulunduğunu belirten Dere, “Dosyalarımızda vergi, SSK prim borçlarının, kredi faizlerinin ertelenmesi, esnaf ve sanatlara çıkan 30 bin liralık cansuyu kredisinin daha değiştirilerek, yine 5 yıl vadeli kredi borcu olanlara eskiden veremiyorlardı. Borcu olanlara da dahil verilmesi konusunda temennimiz oldu. Bakan Çavuşoğlu bize bu konuyla ve faizlerle ilgili en yakın zamanda Halk Bankası ile görüşerek kredilerin acil bir şekilde Antalya, Alanya'ya gönderilmesi, finansmanların arttırılması, sıfır faizli kredilerin esnafa ulaştırıması noktasında yardımcı olacağını da söyledi. Gerek Halk Bankası Genel Müdürü'ne de ifade ettim. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e de bu konuyu aktardım. Hatta Başbakan Binali Yıldırım ile Ankara'da görüştüğümde bunları da kendisine arz etme fırsatı buldum. Kimi gördüysek, kimden bir beklentimiz varsa bütün konuları iletiyoruz.  Esnaf ve sanatkârın sıkıntısını gerçekten biliyoruz. Bu krizin kısa sürede çözüleceğine inancım tam" şeklinde konuştu.

‘YAPILANDIRMA OLACAK’
Esnafın kredi almak için kooperatiflere yöneldiğiyle ilgili soruyu cevaplayan Dere, "Alanya'da 4 kredi kefalet kooperatifi var. Bu kooperatiflerden de esnaf sanatkar kredi kullanıyor. Bu konuda oda gerekli hassasiyet gösteriliyor ama kanundan kaynaklanan belli sürede icrayla ilgili icrayla ilgili hakkı var. O hakkı geçtiği zaman yöneticiliğini kötüye kullanma gibi bir durum söz konusu. Biz de bu konuyu Ankara bazında kredi faizlerinin tekrar gözden geçirilmesi, kredilerin ertelenmesi konusunda teklifimiz var. Ben inanıyorum önümüzdeki günlerde tekrar bir yapılandırma olacak. Yani Antalya ile ilgili en azından bir çalışma olacak. Bunu bütün herkes de biliyor. Antalya İl Başkanlığı'na ben bir dosya teslim ettim. Bütün konularımız şu anda Başbakan Yıldırım'ın önünde. Kendisinin bilgisi, haberi var" diye konuştu.
Son Güncelleme: 16.06.2016 22:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81