BAKANDAN BARO İSTEĞİ

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, taziye ziyaretlerinin ardından oda başkanları, STK temsilcileri ve işadamları ile bir araya gelecek.

BAKANDAN BARO İSTEĞİ

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, taziye ziyaretlerinin ardından oda başkanları, STK temsilcileri ve işadamları ile bir araya gelecek.

27 Ekim 2016 Perşembe 21:39
BAKANDAN  BARO İSTEĞİ
Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, taziye ziyaretlerinin ardından oda başkanları, STK temsilcileri ve işadamları ile bir araya gelecek. Alanya'da sayıları 400'ü geçecek olan avukatlar ise Bakan Çavuşoğlu'na çağrıda bulunarak, “Sayımız 50 ilden fazla. Yeni bir yasa ile biz de ilçelerde temsilcilik yerine Alanya Barosu olmak istiyoruz” dediler.

ANTALYA VE ALANYA'YI İHMAL ETMİYOR
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yoğun gündemine rağmen Alanya'yı ihmal etmiyor. Musul Operasyonu nedeniyle hem bölge ülkeleri hem de operasyona dahil olan ülkelerin dışişleri bakanları ile sürekli dirsek temasında olan, bunun yanı sıra çeşitli ülkeleri de ziyaret ederek ülkeler arasındaki önemli anlaşmalara imza atan Bakan Çavuşoğlu, uçakla Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na gelecek. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve ekibi tarafından karşılanacak olan Çavuşoğlu, taziye ziyaretlerinde bulunup iş adamları ve STK temsilcileri ile buluşacak.

İLK TOPLANTI ALTSO'DA
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve ekibini ziyaret edecek olan Çavuşoğlu, yine ALTSO binasında AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen, 102 mahalle muhtarı ve muhtar azaları ile bir araya gelecek. Toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katılacak. Bakan Çavuşoğlu, Cuma namazının ardından ise Alanya Kaymakamlığı'nın düzenleyeceği yemekte sivil toplum kuruluşları ve işadamlarıyla istişare toplantısı yapacak. Çavuşoğlu, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan'la da görüşecek, ardından gençlerle buluşacak.

“TEMSİLCİ OLMAYALIM BARO OLALIM”
Bakan'ın Alanya'ya gelecek olmasından dolayı bir açıklama yapan Avukat Ertuğrul Yeşildal,  ilçedeki avukat sayısının 50 ilden fazla olduğuna dikkat çekerek, "Alanyamızda şuan 380 avukat görev yapmakta ve iki ay sonra stajı bitecek 45 avukatla bu sayı 400'ü aşacak. Antalya'da 10 kişilik baro yönetim kurulu ile Alanya’ya hizmet verilememekte. Coğrafi konum nedeniyle de Antalya Barosu’nda temsil noktasında bir türlü başarılı olamamaktayız. Tüm bu nedenlerden dolayı Alanya’da baro kurulmasının fiziki şartları oluşmuştur. Yapılacak bir yasa değişikliği ile avukat sayısı 400’ü geçen ilçelerde baro kurulması yasallaştığı takdirde bu sorun çözülecektir. Muhasebecilerde bu değişiklik yapıldı ve ilçemizde muhasebeciler odası kuruldu. Şimdiden Sayın Bakanımız Çavuşoğlu'na teşekkür ediyoruz” dedi.
Son Güncelleme: 27.10.2016 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81