Bakan Çavuşoğlu'ndan Korkuteli ve Elmalı çıkarması

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde düzenlenen hizmet yatırım turuna katılan ve burada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Valisi Muammer Türker ile birlikte açılışlar gerçekleştiren Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G 20 ve EXPO 2016'nın Antalya için birçok açıdan dönüm noktasını olacağını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Korkuteli ve Elmalı çıkarması

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde düzenlenen hizmet yatırım turuna katılan ve burada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Valisi Muammer Türker ile birlikte açılışlar gerçekleştiren Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G 20 ve EXPO 2016'nın Antalya için birçok açıdan dönüm noktasını olacağını kaydetti.

29 Mart 2015 Pazar 20:07
Bakan Çavuşoğlu'ndan Korkuteli ve Elmalı çıkarması
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde haftasonu düzenlenen hizmet yatırım turuna katılan ve burada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Valisi Muammer Türker ile birlikte açılışlar gerçekleştiren Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G 20 ve EXPO 2016'nın Antalya için birçok açıdan dönüm noktasını olacağını kaydetti. Antalya için artık Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olmanın yetmeyeceği günler yaşadıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Diplomasinin merkezi olmak için çalışıyoruz. Türkiye ilk defa EXPO'ya ev sahipliği yapacak. Altı ay sonunda ise botanik park, Türkiye dahil dünyanın her yerinden misafirler için cazibe merkezi olacak. Bu alanda kongre merkezi kurulacak. 6 bin kişilik bir salon ve küçük salonlar kongre turizmine hizmet verecek" dedi.Kasım ayında dünya liderlerinin G 20 zirvesi için Antalya'ya geleceğini söyleyen Çavuşoğlu, "24 devlet başkanını Antalya'da ağırlayacağız. Mayıs ayında ise NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Antalya'da yapılacak. Ardından aday olan ülkeler, Dışişleri Bakanları Toplantısı yine Antalya'da yapılacak. Antalya çok şanslı bir dönemden geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız Antalya'ya büyük destek veriyor. Başbakanımız kendisini Antalya'nın artı 1 milletvekili olarak kabul ediyor.Bir yerde hizmet olacaksa önce birlik beraberlik olacak, hizmet etme aşkı olacak" dedi.
 
"HİZMETTE PARTİ AYRIMINA GEREK YOK"
Korkuteli Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle tamamlanan Fatih Bulvarı açılışında konuşan Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Hizmetin kendisi başlıbaşına hepimize mutluluk vesilesi. Bu yol Büyükşehir ve Korkuteli Belediyemiz arasında dayanışma içinde yapıldı. Hizmeti esas bereketli kılan bu birlik beraberlik. Seçime giderken kendi partilerinden aday oldular. Menderes bey benim kurucu olmaktan gurur duyduğum AK Parti'den Belediye Başkanı oldu, Hasan Gökçe kardeşim de MHP'den Belediye Başkanı oldu. Korkutelili kardeşlerimiz de onu tercih etti. Halkın iradesine saygı duyacağız, tepki göstermeyeceğiz. Demokrasi diyorsak halkın tercihine saygı duymayı bileceğiz. 14 senedir siyaset içindeyim. Hiç bir zaman il, ilçe başkanları, milletvekili olsun, hiç parti ayrımı yapmadım. Kimden ne talep geldiyse, yerine getirmeye çalıştım. Çünkü yapılan hizmet herhangi bir siyasi partinin yararına değil, bu milletin yararına. Bunun bereketi de fazla oluyor. Her iki belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu birlik, beraberlik devam ettikçe Antalya'mıza çok hizmet ederiz. Bazı ilçelerde siyasi kamplaşmaya gidiliyor. Bunlar yanlış. Hizmette parti ayrımına gerek yok. Bu yol yapıldı. Kötü mü oldu? Büyükşehir Belediyesi tüm çalışma arkadaşlarıyla birlikte arı gibi çalışıyor. Her hafta sonu Antalya'nın çeşitli bölgesinde gazeteciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle hizmetler inceleniyor, yeni yapılacak hizmetlerin çalışması da görüşülüyor."
 
 
HİZMETLER UYUM İÇİNDE YAPILIYOR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yapılan hizmetleri yerinde gördüklerini belirterek, “Menderes Başkan bir yıl önce göreve başladı. Tüm imkanları ile bütün Antalya’ya hizmet etmeye çalışıyor. Bu çalışmalar için Menderes Başkan’a teşekkür ediyorum. İlçe belediye imkanları ila bu yatırımların yapılması mümkün değildir. Korkuteli’ne hizmet yağıyor. Antalya’nın her yerine hizmet yağıyor. Bu ziyaretler heyecan yaratıyor. Antalya’nın her yerine birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Yeni hizmetlerin adımlarını atıyoruz. Antalya’ya ikinci bir üniversite kurulması için TBMM’de çalışmamızı sürdürüyoruz. Büyükşehir ile uyum içinde Ankara’dan gelen hizmetleri milletimize sunuyoruz. Birinci yılında bu kadara hizmet yapan Büyükşehir gelecek yıllarda önemli hizmetler yapacak. Mega projeleri önümüzdeki yıllarda başlayacak” açıklamasını yaptı.
Türel, daha sonra vatandaşların sorulanını cevaplandırdı. Başkan Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başka olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar ve kamu bürokrasisi verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.
 
 
"YOL, TÜM HİZMETLERE KAPI ARALAYAN BİR HİZMET"
Törende konuşan Antalya Valisi Muammer Türker de yol denildiğinde esasen diğer bütün hizmetlere kapı aralayan bir hizmetten bahsedildiğini hatırlatarak, "Eskiden gidemediğin yer senin değil denirdi. Bugün bunu daha ileri götürmek zorundayız. Hükümetin ve yerel yönetimlerin katkılarıyla Türkiye’de gidilemeyen yer kalmamıştır. Aynı zamanda hizmetin kalitesinin ötesinde karayolları can kayıplarını da önemli bir nitelik kazanmıştır. Antalya’yı Türkiye’nin geri kalan kısmına ve dünyaya demiryoluyla bağlayacak olan iki projemiz var. İki ana hatla Antalya’dan yakın zamanda çalışmalar başlanacak ve hızlı demiryoluyla dünyaya bağlanacak. Antalya dediğimiz zaman Antalya’dın çok daha fazlasından bahsediyoruz. Milyonlarca misafir ağırlanıyor bu hizmetler bütün Türkiye'ye yapılıyor demektir. Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlanması demektir" diye konuştu.
 
"ANTALYA ÇOK ŞANSLI BİR DÖNEMİ YAŞIYOR"
 
Korkuteli’ne hizmet noktasında önemli çalışmalarının olduklarını belirten Başkan Menderes Türel, “Bir senede Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde temel atma töreniyle değil, açılış törenleriyle gündeme geliyor. Tesis açılışları için geldik. Bu siyaset sahnesinde görülen bir şey değildir. Korkuteli’nde ASAT içme suyu yatırımı olarak 20 kilometre kanalizasyon, 20 kilometre şebeke istasyonu yapacağız. Korkuteli merkezinde 7005 metrelik içme suyu hattı yapılacak. 2 yılda 4.5 milyon liralık içme suyu yatırımı yapacağız. Temmuz ayında su deposu inşaatı tamamlanacak. Bu yaz su sıkıntısı daha az hissedilecek. Büyükköy içme suyunun 16 kilometrelik hattını bu sene tamamlayacağız. Çomaklı, Yeşilyayla ve İmecek yaylasında su sıkıntısını ortadan kaldıracağız” dedi.
 
SULAMA SUYU TARIMSAL SULAMA DA KULLANILACAK
Korkuteli’ne yapılacak altyapı çalışmaları hakkın bilgi veren Türel, “Kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başladık. Korkuteli arıtmasını yeniliyoruz. Antalya’da ilk kez önemli bir adım atıyoruz. Arıtılmış suyu geri kazanarak, tarımsal sulamada sulama suyu olarak kullanacağız. 2 milyonluk bir yatırım yapacağız. ASAT olarak bu sene 13 milyon TL, gelecek sene 9 milyon TL yatırımı yapacağız. 2013 yılı Antalya İl Öze İdaresi toplam yatırım miktarı 539 köye 10 milyon liradır.. Bu bütçe ile Antalya il sınırlarında bütün köylere yatırım yapılıyordu. Şimdi bir ilçeye yapılan yatırım bütün Antalya sınırına yapılan yatırımını iki mislidir. Büyükşehir yasasına böyle yatırımlardan dolayı ihtiyacımız vardı” ifadelerini kullandı.
 
TOPTANCI HALİ BİTİYOR
Başkan Menderes Türel otogar inşaatı hizmetinin Korkuteli Belediyesi tarafından başlatıldığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi bu yatırımı devraldı. İller Bankası tarafından çekilen krediler Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeniyor. Büyükşehir’e devredilen borçlar hiç konuşulmuyor. Bir otogar da bile Büyükşehir olarak 3 milyon TL’yi biz ödeyerek hizmete sunduk. Otogar önemli bir hizmete vesile oluyor. Bu projeyi başlatanlara ve Büyükşehir’e devredildikten sonra emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kamulaştırma ile ilgili sorunlar vardı. Kamulaştırma ile vatandaşlarla görüşmeler sürüyor. Geçmişte başlayan Korkuteli Hal’i ile ilgili çalışmalar var. 2 milyon TL bir yatırım yapıyoruz. Bu projelerin seçimden önce bitmesi planlanmış ve hiç biri gerçekleşmemiş. Büyükşehir hizmet imkanı olmasa ne zaman biteceği belli değildi. Hızla bu projeleri düzelterek, hizmete sokmaya başladık. 3 ay içerisinde Korkuteli Hal’in kalan kısmını da hizmete sunuyoruz. Korkuteli önemli bir mantar üretim merkezidir. Mantarcılar ilk kez Hal projesi içinde kendilerine yer bulacaklar” diye konuştu.
 
GRUP YOLLARINA SICAK ASFALT
Başkan Türel, Fatih Bulvarı’nı halkın kullanımına açtıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak 4 milyon TL bütçe ile Fatih Bulvarı’nı tamamladık. Sosyal belediyecilik anlamında önemi destekler sağladık. Eşya ve nakdi yardımlar yaptık. Engelli Danışma Merkezi yapmayı planlıyoruz. Kırsal yollarımız çok önemlidir. En önemli yol yatırımlarını Korkuteli’ne yaptık. Geçen yıl 46 kilometre satih asfalt kaplaması yapıldı. Toplam 8 milyon’luk bir yatırım yaptık. Bu sene de 50 km asfalt çalışması hedefimiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönemde grup yollarını sıcak asfalt ile tanıştıracağız. Bu yıl 12 milyon TL’lik bir asfalt yatırımı yapacağız. Kaymak gibi yolda vatandaşlarımız köy ve mahallelerine ulaşacak” dedi.
 
Son Güncelleme: 29.03.2015 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81