Bakan Çavuşoğlu Almanya'da

Almanya’da bazı programlara katılan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Uçuk vaatlerde bulunmak Türk milletine hakarettir. Bizim vaatlerimizin içi dolu" dedi.

Bakan Çavuşoğlu Almanya'da

Almanya’da bazı programlara katılan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Uçuk vaatlerde bulunmak Türk milletine hakarettir. Bizim vaatlerimizin içi dolu" dedi.

09 Mayıs 2015 Cumartesi 03:48
Bakan Çavuşoğlu Almanya'da
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya temasları kapsamında Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Münih'te bir salonda gerçekleştirilen halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, vatandaşlarla yeniden bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Temasları kapsamında vatandaşları işyerlerinde ziyaret etiklerini ve toplantılar yaptıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, başkonsoloslarla yapılan toplantıda seçim hazırlıklarını gözden geçirdiklerini ve tüm hazırlıkların yapıldığını dile getirdi. Bakan Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yurtdışında yaşayan vatandaşlar için Dortmund'ta açıkladığı seçim paketinin yurtdışındaki vatandaşların talepleri doğrultusunda belirlendiğini vurguladı.
 
‘TÜRK MİLLETİ İLE ALAY EDEMEZLER’
Bakan Çavuşoğlu, "Bunlar kesinlikle içi boş vaatler değildir. Bugün sizler Türkiye'deki seçimlerde ne kadar içi boş vaatlerin liderler tarafından, siyasi partiler tarafından ortaya atıldığını, halka sunulmaya çalıştığını görüyorsunuz. Biz de görüyoruz ve gerçekten Türk siyasetinin özellikle muhalefet için söylüyorum bunu içine düştüğü aczi görünce ben şahsen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak üzülüyorum. Şimdi biz dönüp 20-30 sene öncesine hatta 11 sene öncesine Türkiye'yi geri götürüyorsak, o zaman 15-20 sene önce yaşananlardan, siyasi ve ekonomik krizlerden hiç ders almamışız demektir” dedi.
 
‘BİZİM VAATLERİMİZİN İÇİ DOLU’
Bakan Çavuşoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Biz hâlâ 'Bu milleti ne söylersek yuttururuz, oyu da alırız, kandırırız' gibi düşünce içindelerse biz bunu milletimize hakaret olarak, bu milletin aklıyla alay etmek olarak kabul ederiz. Zaten milletimiz de öyle görüyor. Biz seçimlerden sonra son 14 yıldır bunların halkımıza hakaret ettiğini, alay ettiğini gördük. 'Bunların oyuyla bizim oyumuz bir değildir, eşit sayılmamalıdır' diyenler oldu değil mi? 'Bunlar bidon kafalıdır', 'göbeğini kaşıyanlar' diyenler oldu. Hep hor gördüler, alay ettiler, hakaret ettiler. Ama şimdi bugün bu vaatler aslında bu millete hakarettir. Yani yapılamayacak şeyleri yapacak gibi söylemek, kesinlikle olmayacak şeyleri yapacak gibi söylemek bu millete hakarettir. Ama bu millet yutmaz artık bunları.”
 
Son Güncelleme: 09.05.2015 03:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81