Badak 'hayırlı olsuna' geldi

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, 9 Kasım'da gerçekleştirilen 5. Olağan kongrede İlçe Başkanı seçilen Mustafa Berberoğlu ve yönetimine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Badak 'hayırlı olsuna' geldi

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, 9 Kasım'da gerçekleştirilen 5. Olağan kongrede İlçe Başkanı seçilen Mustafa Berberoğlu ve yönetimine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

26 Ocak 2015 Pazartesi 02:53
Badak 'hayırlı olsuna' geldi
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili Sadık Badak, 9 Kasım'da 5. Olağan Kongresini tamamlayan Alanya İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek Başkan Berberoğlu'na ve yönetimine hayırlı uğurlu olsun dileklerini iletti. Başkan Berberoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık, Badak'ı Teşkilat Binası önünde karşıladı. Badak'ın proje milletvekili olarak anıldığını kaydeden Başkan Berberoğlu, "Bugün  Ankara, İzmir, İstanbul'un yanı sıra Antalya'nın da birinci derecede fuar sınıflandırılmasında en büyük katkıyı sayın vekilimiz sağlamıştır. Antalya'nın turizm tanıtma fonunun içerisinde olmasına da katkı sağladı. Ayrıca EXPO 2016 bayrağının Antalya'ya taşınmasına sayın vekilimiz öncülük etmiştir. Ben hem tarım, hem turizm alanında yaptığı katkılardan dolayı, sayın vekilimize teşekkür ediyorum. Çünkü ticaretin önünü açmada birçok öncü projeler ortaya koymuş, o projeler sayesinde de bölgenin ticareten kalkınmasına ciddi katkı sağlamıştır" dedi. 
"TEBRİK ETTİ"
Badak, "Alanya İlçe Teşkilatımız 5. Olağan Kongresini tamamladı. Mustafa Berberoğlu kardeşimiz, yeni yönetim kurulu ile birlikte seçilerek bir üç yıllık dönem için Alanya'da AK Parti politikalarının yürütülmesi, uygulanması, takip edilmesi için vatandaşın dileklerinin hükümete, parlamentoya intikal ettirilmesi görevlerini almış bulunuyor.Bu kutlu kervana Alanya'dan göstermiş olduğunuz destek sebebiyle hepinize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle kongrenizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
"AK PARTİ AİLESİ 9 MİLYONU GEÇTİ"
AK Parti politikalarından bahseden Badak, "Partimiz hizmeti esas alan bir siyasi duruş içerisinde. Kurulduğu günden bu yana ülkemizin uzun yıllardır bekleyen yapısal problemlerini önce tespit edip arkasından da bunları mevcut imkanlar dahilinde birer birer ortadan kaldırıp, ülkemizi çağdaş bir toplum yapısına eriştirmek için gece gündüz çalışan bir kadronun mensuplarıyız. Bundan gurur duyuyoruz. Bugün AK Parti ailesi 9 milyonu geçmiş, çok güçlü idealist bir kadro, idealist bir yapıdan oluşuyor. Antalya'da da bunun izlerini baştan beri görmekteyiz" dedi.
"BAKANLAR KURULU 15 GÜNDE BİR TOPLANIYOR"
Türkiye'nin adeta son 10 yıldan bu yana bir şantiye alanına döndüğünü dile getiren Antalya Milletvekili Sadık Badak, "Birikmiş geçmiş alt yapılar büyük ölçüde tamamlandı. Yollar yenilendi, havaalanları yenilendi, okullar yenilendi. Hem eskiler yenilendi, hem mevcutların üzerine yeni yapılar yeni binalar gerçekleşti. Limanlar yenilendi ve yenileri yapılmakta. Bunlar Türkiye'nin ihtiyaçlarıydı ve gecikmişti. Yapılmaya devam edecek. Böylece Türkiye'yi hep beraber büyütüyoruz, büyütmeye de devam edeceğiz. Sadece alt yapıyı yapmak. Fiziki mekanları iyileştirmek yeterli değil. İnsanımızı da güçlendirmemiz lazım. 10. Kalkınma Planı özellikle insanımızın fikri ve bilgi manasında güçlendirilmesine yönelik. Eğitim bakımından daha donanımlı hale getirilmesine yönelik. Daha sağlıklı bir toplum yapısına erişmeye yönelik yatırımlarla dolu. Hükümetimiz bu konudaki gayretlerini daha da arttırarak devam ediyor. Eylül ayında meydana gelen genel başkan değişikliği ile başbakan değişikliği ile hem partimiz hem hükümetimiz yeni bir heyecanla daha deneyimli olarak yoluna devam ediyor. Mesela AK Parti iktidarından önce Bakanlar Kurulu arada sırada toplanırdı. İki ayda bir, üç ayda bir toplanabilirdi. Nasıl karar alındığını ya da hangi kararları alamadığını hepimiz biliyoruz. AK Parti Hükümeti kurulduktan sonra her 15 günde bir muntazam olarak, olağanüstü bir şart olmadığı takdirde Bakanlar Kurulumuz toplandı. Memleketin meselelerini sürekli bir şekilde müzakere etti. Arkasından talimatlarını verip takip etti. Ayrıca Eylül ayından bu yana Bakanlar Kurulu her hafta toplanıyor. Bu AK Parti politikalarının, Ak Parti siyasetinin memleket meselelerine daha deneyimli daha hızlı bir şekilde gitmekte olduğunun göstergelerinden birisi. Halkımızın güveni devam ettikçe hizmetlerimizi hep beraber gerçekleştirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
"ÇAVUŞOĞLU KONUYU BAKANLAR KURULUNDA DİLE GETİRECEK"
Antalya'da etkili olan sağanak yağış ve don olaylarından zarar gören üretici için hükümetin neler yapacağı ile ilgili sorulan soruya yanıt veren  Badak, "Hükümete bu konuları biz milletvekili olarak aksettirdik. Çalışmalar hemen ilk gününden itibaren başladı. 14 Ocak günü özellikle hem karların erimesi, hem aşırı yağmur hem de fırtına ile beraber kıyı bölgelerde bulunan 11 ilçemizde ciddi hasar meydana geldi. Bunlardan 4 ilçemiz daha fazla hasar görmüş vaziyette. Demre, Finike, Kumluca ve Aksu ilçelerimiz. 5 bin 200 dekar örtü altı sera alanı zarar görmüş. Zarar oranı yaklaşık yüzde 50. 13 bin ila 14 bin dekar arasında da bahçe hasar görmüş vaziyette. Bu konuda hem tarım il müdürlüğünün hem tarım ilçe müdürlüklerinin hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Hem de AFAT'ın çalışmaları tamamlandı. Bazı ilçe merkezlerimizde belediye yolları da zarar görmüş vaziyette. Bunların onarımına başlandı. Valiliğimiz 20 Ocak tarihli raporu ile hem AFAT Başkanlığı'na hem Tarım Bakanlığı'na durumu iletti. Doğal hayatı etkileyen bir afet kapsamına alınması için. Bakanlar Kurulu'na bunun sunulması gerekiyor. Görüşmelerimizi yaptık. Bakanlar Kurulu'nun gündemine Tarım Bakanlığı bu konuyu getirecek. Bakanlar Kurulu kararından sonra bu bölgede afete maruz kalmış çiftçilerimizin bankalara olan borçlarının ertelenmesi söz konusu. AFAT'tan 23 milyon liralık zarara karşı valilik acil bir talepte bulundu. Bu acil talebin karşılanması içinde görüşmelerimiz sürüyor. Salı günü akşam sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile bu konuda görüşmemiz olmuştu. Yarın (bugün) yine görüşeceğiz. Kendisi Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu dile getirecek" dedi.
"ALANYA SELDEN ZARAR GÖRMEDİ"
Alanya'nın selden zarar görmediğini aktaran Berberoğlu, "Alanya selden zarar görmedi ama dondan 21 hektar alan zarar gördü. Bizim sele sebep olabilecek bütün dere ve çaylarımızın hepsi ıslah edildi. En son geçtiğimiz ay Alara Çayı da ihaleye çıktı. Bugün komisyonda incelemede. Alanya genelinde bütün dere ve çaylarımız hepsi ıslah edildi. Taşkına sebep olabilecek önlemler alındı" diye konuştu.
"TARSİM'DE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"
Badak sözlerini şöyle sürdürdü: "Donla seli ayırmak lazım. Don özellikle sigorta kapsamında. Burada vatandaşlarımızın sigorta konusunu biraz daha ciddi olarak gündemlerine almasını tavsiye ediyoruz. TARSİM, iktidarımız döneminde Türkiye'ye kazandırılmış çok ciddi bir destekleme müessesi. Yaptırmayan arkadaşlarımızın mağduriyetleri söz konusu oluyor. Bazı vatandaşlarımız da yaptırmak istedikleri halde TARSİM kabul etmiyor. TARSİM'in risk kabul yönetmeliğinde de değişikliğe gidilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizi daha öncede yaptık. Yine de talep ediyoruz. Mesela tapu istiyor. Halbulki toprağı değil ürünü sigorta edecek. Tapu istemesi bana göre de doğru değil."
 
 
Son Güncelleme: 26.01.2015 02:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81