AVRUPALI NİYE GELMİYOR?

Emlak sektöründe yüzde 80'lik bir düşüş olduğuna dikkat çeken Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Balıktay, “Alanya'nın hem turizm hem de emlak açısından olmazsa olmazı İskandinavlar ve Avrupalılar.

AVRUPALI NİYE GELMİYOR?

Emlak sektöründe yüzde 80'lik bir düşüş olduğuna dikkat çeken Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Balıktay, “Alanya'nın hem turizm hem de emlak açısından olmazsa olmazı İskandinavlar ve Avrupalılar.

17 Temmuz 2016 Pazar 04:58
  AVRUPALI NİYE GELMİYOR?
Emlak sektöründe yüzde 80'lik bir düşüş olduğuna dikkat çeken Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Balıktay, “Alanya'nın hem turizm hem de emlak açısından olmazsa olmazı İskandinavlar ve Avrupalılar. Tutturmuşlar bir Rus turist gelmiyor diye. Tamam, onlar uçak krizi yüzünden gelmiyor. Peki, Avrupalı niye gelmiyor? Bunu soran var mı? Sorup çare üretmesi gerekenler kafalarını kuma gömmüşler oturdukları makam koltuklarından ahkâm kesiyorlar. Tanıtıma destek vermesi gereken ALTSO haricindeki odalar ise kasalarını doldurup hava atıyorlar" dedi.

YÜZDE 80'LİK DÜŞÜŞ VAR
Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Kerim Balıktay, emlak sektöründe tam anlamıyla büyük bir kaos yaşandığını belirtti. Geçmiş yıla nazaran yüzde 80'lik bir düşüş yaşadıklarını ifade eden Balıktay, “Tutturmuşlar Rus turist diye, ancak Alanya'da bizim sektörde en önemli müşteri potansiyeli İskandinavlar ve Almanya, Polonya, Hollanda, İngiliz gibi Avrupalılar. Bu yetkililer dönüp Avrupalılar niye gelmiyor diye bakmıyorlar. Bunun araştırmasını da yapan yok. Ruslar gelince biz zengin olacağız diye bir şey yok. Bu konularda kamuoyu araştırması yapılması lazım. Üniversitemiz var onlardan yardım almalıyız.  Emlak ve turizm sektörünü İskandinavlar ayakta tutuyordu. Çok değerli ağabeylerimiz, ablalarımız takmışlar 'charter gelecek mi gelmeyecek mi' diye.” şeklinde konuştu.

KOLTUKLARINDA KEYİF ÇATMASINLAR
Sorunları araştırması gerekenlerin koltuklarında ayak ayak üstüne atıp keyif çattıklarını belirten Balıktay, “Vatandaşını, esnafını, üyesini, milletini, vatanını düşünsünler ve bunların nedenini araştırıp çözüm yolları bulsunlar. Temmuz gitmiş, Ağustos ümitsiz. Geriye bir tek Ekim kalmış. Yumurta bir yere gelmiş hala hareket yok. Bunlarla ilgili çok önceden araştırma yapılabilirdi. Önce kaynar suyu başımızdan aşağı boşaltıp, sonra tedavi arıyoruz. Bakın İskandinavların Almanların, Polonyalıların uçakları var, charterları var ama gelmiyorlar. Alanya için en büyük değerimiz İskandinavlar. Rusya endeksli açıklamalar çok yanlış” dedi.

ALTSO HARİCİNDEKİ ODALAR KAPANSIN
Alanya sevdalısı Avrupalıların artık gelmediklerini kaydeden Balıktay, “İspanya, Yunanistan ve İtalya'ya gidiyorlar. Bunların en önemli sebeplerinden ilki politika, terör korkusu ve esnafımızın turisti yolunacak kaz olarak görüp kötü muamele etmesi. Bu konuda esnaf odaları maalesef hiç bir şey yapmıyor. Tanıtım adına da yapmıyorlar. İspanya, sivil toplum örgütleri ile birlikte tanıtıma Türkiye'nin turizm geliri olan 5 milyar dolar harcıyor. ALTSO haricinde Alanya'da hiçbir esnaf odası elini taşın altına koymuyor. Tek bildikleri odanın kasasını doldurmak. Yok, odanın bütçesini şu kadar arttırmışlar, odanın bütçesini ikiye katlamışlar. Adamlar bunun havasını atma derdindeler. Kasada duran paranın oda üyesine hiç bir katkısı yok. ALTSO ne yapmış okul yaptırmış, tanıtıma destek olmuş, yatırım projelerini çizdirmiş. Odanın parası Alanya'ya harcıyor. ALTSO haricinde tüm odalar kapatılmalı. Çünkü hepsi gereksiz" dedi.


ALTSO haricindeki esnaf odalarının üyelerine hiç bir faydasının olmadığını söyleyen Balıktay, "Tüm odalar kapısına kilit vurup tüm gelirlerini tanıtım için ALTAV'a bağışlasın. İşte o zaman üyelerine hizmet etmiş olurlar" dedi.
Son Güncelleme: 17.07.2016 04:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81