Avokado üretimi artıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, son 5 yıllık bu dönemde, üretim alanı en fazla artan meyvenin yüzde 223,6 ile avakado, üretim miktarı olarak ise 70 bin 195 hektarla Antep fıstığı olduğunu belirtti.

Avokado üretimi artıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, son 5 yıllık bu dönemde, üretim alanı en fazla artan meyvenin yüzde 223,6 ile avakado, üretim miktarı olarak ise 70 bin 195 hektarla Antep fıstığı olduğunu belirtti.

12 Haziran 2016 Pazar 23:53
Avokado üretimi artıyor
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, son 5 yıllık bu dönemde, üretim alanı en fazla artan meyvenin yüzde 223,6 ile avakado, üretim miktarı olarak ise 70 bin 195 hektarla Antep fıstığı olduğunu belirtti. Öte yandan iller arasında meyve üretim alanı en yüksek olan il yüzde 66,7 ile Bayburt olarak belirlenirken, meyve üretim alanı en fazla artan il, yüzde 149,4 ile Bitlis olarak açıklandı.
Bayraktar, meyveciliğin diğer bitkisel ürünlere göre ekonomik değeri yüksek bir üretim şekli olduğunun altını çizerek, Türkiye'deki tarım alanlarının sadece yüzde 3,28'inin meyve alanları olmasına karşın, toplam bitkisel üretim değerinin yüzde 30,6'sını meyvelerin karşıladığını bildirdi.
Son Güncelleme: 12.06.2016 23:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81