ARTIK YETER

Turizm kenti Alanya’ya bu görüntüler yakışmıyor..

ARTIK YETER

Turizm kenti Alanya’ya bu görüntüler yakışmıyor..

15 Ağustos 2014 Cuma 07:01
ARTIK YETER
Alanya’da sık sık yaşanan elektrik kesintileri dün herkesi çileden çıkardı. Sıcak havada aşrı yüklenmeyi mevcut şebekelerin kaldıramamasından dolayı trafolar arızalandı. Arıza giderilinceye kadar Alanya’da adeta hayat durdu. İlçe merkezini jeneratör sesleri ile yankılandı. Esnaf ve vatandaşlar “Alanya bunu hak etmiyor” diyerek tepki gösterdiler. 
 
‘KARANLIK ŞEHİR ALANYA’
Yıllardır çözüldü, çözülecek denilen elektrik sorunu bir kez daha Alanya’yı felç etti. Dün saat 14.00 civarında başlayan kesinti saat 18.40’a kadar sürdü. Ancak aradan 2 saat geçmeden yine kesintiler başladı. Özelleştirilen AKEDAŞ’tan yapılan açıklamada aşırı yüklenme ve sıcak havadan dolayı Dinek Mevkii'nde bulunan direklerden birisinin arıza yapması sonucu kesintinin meydana geldiği belirtti. 
AŞIRI YÜKLENMEYİ KALDIRMIYOR
Arızanın giderilmesi için yapılan çalışmaları inceleyen AKEDAŞ Alanya Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa, sıcak havada klimalardan dolayı meydana gelen aşırı yüklenmeyi eski şebekelerin kaldıramadığını, dağıtım şirketi olarak sorunların tekrarlanmaması için master plan projelere başlayacaklarını kaydetti. 
ALANYA BUNU HAK ETMİYOR! 
Uzun zaman yaşanılan kesintilerin ardından dünkü kesinti vatandaş ve esnafı çileden çıkarttı. Vatandaşlar serinlemek için ev ve ofisinin balkonuna çıkarken, esnaflar ise jeneratörlere sarıldı. Esnaf, “Tekrarlanmaması için gereken yapılmalı. Yaz sezonunda olacak iş değil. Zaten az gelen turist işyerine girmiyor. Sık sık yaşanan kesintilerden dolayı artık canımızdan bezdik. Alanya’ya bunu hak etmiyor” dedi. 
SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
Sosyal medyada ise dağıtım şirketine tepkiler büyüktü. Facebook üzerinden vatandaşlar isyan ederken, Twitter üzerinden şirketin ‘CLK Akdeniz’ isimli adresine kesinti ile ilgili tepki ve sorular yağdı. ‘CLK Akdeniz’ kullanıcısından her tepkiye aynı cevap geldi: “Planlı kesintiler sadece web adresinden değil en az 48 saat öncesinden basın yoluyla da duyurulmaktadır. İyi günler dileriz.”
 
Son Güncelleme: 15.08.2014 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81