Apaydın: Hilmi Er istifa etmeliydi!

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'e Alanya'da ki en yakın isimlerden olan MHP'nin üstkurul delegesi Yücel Apaydın, İlçe Başkanı Hilmi Er ve Eski Millevekili Adayı Cafer Uyar'ı eleştirdi.

Apaydın: Hilmi Er istifa etmeliydi!

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'e Alanya'da ki en yakın isimlerden olan MHP'nin üstkurul delegesi Yücel Apaydın, İlçe Başkanı Hilmi Er ve Eski Millevekili Adayı Cafer Uyar'ı eleştirdi.

22 Haziran 2016 Çarşamba 00:38
Apaydın: Hilmi Er  istifa etmeliydi!
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'e Alanya'da ki en yakın isimlerden olan MHP'nin üstkurul delegesi Yücel Apaydın, İlçe Başkanı Hilmi Er ve Eski Millevekili Adayı Cafer Uyar'ı eleştirdi. 19 Haziran'daki kurultayın ardından Er'in açıklama yapmadan önce istifa emesi gerektiğini söyleyen Apaydın, Cafer Uyar için ise, değişim isteyebilir ama bu kadar çabuk değişmemesi gerekirdi" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve üstkurul delegesi Yücel Apaydın, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er ve MHP'nin Eski Milletvekili Adayı Cafer Uyar ile ilgili zehir zemberek açıklamalar yaptı. Biz Milliyetçi Hareket Partiliyiz" diyen Apaydın, "Partili arkadaşlarımıza ve eş dostlarımıza iftar verdik. Ama bizim bu iftarımız sanki biz korsan bir teşkilatmışız gibi karşılandı. Biz ne kimsenin paraleli nede kimsenin korsanıyız. Düpedüz MHP'liyiz. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde olup partililerimizi bir araya getirmekti. Hiç kimseye alternatif olduğumuzu da düşünmüyoruz" dedi.

'BAŞARIYA HASRET KALDIK'
19 Haziran'da gerçekleştirilen Tüzük Kurultayı ile ilgili değerlendirme yapan Apaydın, "Alanya'da Meral Akşener ile ilk gidip görüşen ve imza veren kişi benim. Sebebi de liderler temsil ettiği toplulukları ileriye götürmek, güçlendirmek ve onları başarılı kılmakla görevlidir. Biz uzun yıllardır başarıya hasret olduğumuz için, başarılı olmayı istediğimiz için bir lider değişikliğini elzem gördük. Bunun içinde elimizden geldiği kadar gittik ve imzamızı verdik. Meral Akşener'in de toplumda en çok teveccüh gören lider olduğu algısını toplumdan aldığımız için imzamızı ona verdik. Hiç kimseden de bunu saklamadık" diye konuştu.

'BAZILARI GÜNEBAKAN ÇİÇEĞİ GİBİ'
Bazıları gibi günebakan çiçeği gibi başarı neredeyse, güç neredeyse o tarafa dönmedik" diyen Apaydın, "En başta doğru neyse onu yaptık. Biz 13 Kasım'dan beri Meral Hanımla beraberiz. Misal İlçe Başkanımız Hilmi Er, 15 Mayıs'tan sonra olaya dahil oldu. Meral hanım Alanya'ya geldiğinde kendisi karşılamaya da gelmemişti" dedi.  

BUNLAR DAR FİKİRLİ İNSANLAR, TOPLUMU YÖNETEMEZLER'
Hilmi Er ile bundan sonra ki süreçte de birlikteliğinin devam edip etmeyeceği ile ilgili soruyu da cevaplayan Apaydın, "Ben İlçe Kongresi'nde Hilmi Er'in başkan adayı olmasını en doğal hakkı olduğunu düşündüm. Benim orada itirazım, geçmişte birlikteliğimizin kongre sürecinde zedelenmesi. Bunu yaparken de abi bildiğim, büyük bildiğim insanların birlikte yaptığımız şeyleri, başka insanlara ben yapmışım gibi anlatıp beni karalaması oldu. Yoksa Hilmi Er'in anasının ak sütü gibi hakkıydı aday olmak. Ama bu son kurultay sürecinde gördük ki, bunlar dar fikirli insanlar. Öyle kitle ve toplumları yönetecek kişiler değiller. Kompleksli insanların bu partide idareci olmasının, partiye çok büyük zararlar verdiğini düşünüyorum. Aynı yapı zaten bizim genel merkezimizde olduğu için biz itiraz ettik. Ankara'da ki yapı neyse, Alanya'da ki yapıda aynı yapı. Hiç bir farkı yok" şeklinde konuştu.

'CAFER UYAR KADAR HIZLI DEĞİŞMEZDİM'
MHP'nin eski İlçe Başkanı ve 2015 Genel seçimlerinde Milletvekili adayı olan Cafer Uyar'u da eleştiren Apaydın, "İnsanlar kimden ne koparabilecekse oraya koşuyor. İlke, parti, ülke bir şey yok, insanlarda. Ben onu görüyorum. Cafer Uyar partide değişim olması gerektiğini düşünüyor, bunu bende düşünüyorum ama ben olsam Cafer Uyar gibi bu kadar çabuk değişemezdim. Onu da söylemek gerekir" dedi.

'BEN OLSAM İSTİFA EDERDİM'
MHP İlçe Başkanı Hilmi Er'in önceki gün yapmış olduğu açıklamalarla ilgili olarak ise, "Ben olsam önce açıklama yapmadan önce istifa ederdim. O Sayın Devlet Bahçeli'nin resminin altında o açıklamayı yapmazdım. Öncelikle istifa ederdim partiden ondan sonra demin benim de söylediğim gibi liderimizin uygulamalarını beğenmiyorum ve istifa ediyorum deyip gerekli açıklamamı yapardım. Hem o bayrağın, o fotoğrafın altında oturacaksın, ondan güç alacaksın, hem de çıkıp istemediğini söyleyeceksin" diye konuştu.

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 22.06.2016 00:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81