Antalya'da 23 Nisan coşkusu yaşandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 96. yılı Antalya’da coşkuyla kutlandı.

Antalya'da 23 Nisan coşkusu yaşandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 96. yılı Antalya’da coşkuyla kutlandı.

24 Nisan 2016 Pazar 22:08
Antalya'da 23 Nisan coşkusu yaşandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 96. yılı Antalya’da coşkuyla kutlandı.

Karaalioğlu Parkı’ndaki kutlamalara Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Karakaya, Vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, öğrenciler, aileleri ve yabancı ülkelerden gelen misafir öğrenciler katıldı. Çocuklar kutlamalar öncesi protokole çiçek takdim etti.

29 ÜLKEDEN 329 ÇOCUK GELDİ
Kutlamalar çerçevesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini söyledi. Suriye, Somali, Filistin ve dünyanın birçok yerinde yaşayan çocukların çaresizlik içinde bırakıldığını aktaran Tevke, “Bu ortamda milli değerlerimize sahip çıkmak, yardıma ihtiyacı olan çocuklara sevgi eli ile ulaşmak ve onları ülkemizin gücü ile korumak daha önemli hale gelmektedir. Çünkü millet olarak biliyor ve inanıyoruz ki veren el alan elden daha üstündür. TRT’nin katkıları ile 29 ülkeden 329 misafir çocuğumuzu ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarına olan güveninin sembolü dünyada ilk ve tek çocuklara armağan edilen bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı umutlarımızı yeşertmeye, barışı yurttan dünyaya taşımaya devam edecektir. Çükü bizim çocuklarımız değerlerine ve inançlarına bağlı, yaratılanı yaratandan ötürü seven, dost olan ve emanetine sahip çıkan çocuklardır” diye konuştu.

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Kutlamalarda çeşitli ülkelerden gelen çocukların gösterileri, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Antalya’da bulunan çeşitli okullardan gelen öğrencilerin, hazırladığı dans gösterileri de büyük beğeni topladı. Kutlamalar çerçevesinde, çocuk oyunları ve sanatsal gösteriler sunuldu. Diğer taraftan Çevik Kuvvet polisleri parkın içerisinde yanlarına gelen çocuklar ile top oynadı. Polisler ile top oynayan çocukların neşeli oldukları gözlendi. Öte yandan park çevresinde gün boyunca çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerin devam edeceği belirtildi.
Son Güncelleme: 24.04.2016 22:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81