ALTSO Letonya'da

Letonya’nın başkenti Riga’ya iş gezisi düzenleyen ALTSO heyeti, Letonya Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği toplantıya katıldı.

ALTSO Letonya'da

Letonya’nın başkenti Riga’ya iş gezisi düzenleyen ALTSO heyeti, Letonya Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği toplantıya katıldı.

30 Ekim 2014 Perşembe 09:30
ALTSO Letonya'da
Letonya Kalkınma Ajansı Başkanı Andris Parups, Letonya Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Dış İlişkiler ve Ekonomi Departman Başkanı Martin Kreitus, Türkiye’nin Letonya Büyükelçisi Hayri Hayret Yalav ile Letonyalı iş adamlarının katıldığı toplantıya ALTSO heyeti de eksiksiz katıldı.

28 Ekim 2014 Salı günü çeşitli iş görüşmeleri gerçekleştirmek için Letonya-Riga’ya hareket eden ALTSO heyeti, Letonya temaslarına başladı. Heyet, Letonya’da ilk olarak Letonya Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği geniş kapsamlı iş toplantısına katıldı. Toplantıya, ALTSO heyeti eksiksiz katılırken, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin toplantıda bir brifing verdi.
“İŞ GEZİLERİ DÜZENLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Alanya iş dünyası hakkında konuşan Şahin, ticari faaliyetler konusunda katılımcılara çeşitli bilgiler aktardı. Toplantıya katılımdan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Şahin, ALTSO olarak bu tür iş gezileri düzenlemeye devam edeceklerini dile getirdi.
"BAŞKAN PARUPS ALANYA HAKKINDA BİLGİ ALDI"
Toplantıda konuşan Letonya Kalkınma Ajansı Başkanı Andris Parups, iki ülke arasında karşılıklı iş imkanlarının görüşülme fırsatı yakalandığını ifade etti. Toplantının önemine değinen Başkan Parups, ALTSO heyetinden Alanya hakkında bilgi aldı.
"ŞAHİN’İ TEBRİK ETTİ"
Letonya Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Dış İlişkiler ve Ekonomi Departman Başkanı Martin Kreitus ise, iki ülkeden çok sayıda iş adamının katıldığı toplantının iki ülke ilişkileri açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Kreitus, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i de bu tür iş gezileri düzenlemesinden dolayı tebrik etti. Yapılan toplantının ardından ALTSO heyeti tarafından Letonya Dış İlişkiler ve Ekonomi Departman Başkanı Martin Kreitus’a ve Letonya Kalkınma Ajansı Başkanı Andris Parups’a, ipekböceği kozasından hazırlanmış tablo ve Alanya’yı tanıtıcı ürünler hediye edildi. Özellikle Alanya ipeğinden yapılan tablolar ilgi gördü.
"29 EKİM COŞKUSU YAŞANDI"
ALTSO heyeti, Letonya Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği toplantının ardından Türkiye’nin Letonya Büyükelçisi Hayri Hayret Yalav’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Resepsiyonu’na katıldı. Resepsiyonda ALTSO heyetiyle yakından ilgilenen Büyükelçi Yalav, ALTSO heyetini büyükelçilikte ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Alanya hakkında ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’den bilgi aldı. Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Letonya’da olduğunu hatırlatan Büyükelçi Yalav, ALTSO heyetinin de Letonya gelmesiyle birlikte Letonya’da Türkiye üzerinde iyi bir izlenimin oluşturulduğunu söyledi.
“ONUR DUYDUK”
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Büyükelçi Yalav’a, ALTSO heyetine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Şahin, “Sayın Büyükelçimiz Hayri Hayret Yalav’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Resepsiyonu’na bizleri de davet etmesinden onur duyduk. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
HEYETTE KİMLER VAR?
Çeşitli iş görüşmeleri gerçekleştirmek için Riga’da bulunan ALTSO heyetinde, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, ALTSO Meclis Üyeleri ve çok sayıda iş adamı yer alıyor.
"ŞAŞMAZ'DAN ALTSO'YA TEŞEKKÜR"
ALTSO heyetinde yer alan Letonya'nın Alanya Fahri Konsolonsu Nurkan Şaşmaz ise Letonya'nın Alanya Fahri Konsolosu olduktan sonra Letonya'ya ilk gezisini ALTSO ile birlikte gerçekleştirdiği belirterek, "Letonya'ya bir iş gezisi düzenleyelim teklifini ALTSO Başkanımız Sayın Mehmet Şahin'e yaptığım zaman hemen kabul etti ve organizasyonu gerçekleştirdi. Bu tür organizasyonlara her zaman öncülük yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'e teşekkür ederim" dedi.
 

Son Güncelleme: 30.10.2014 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81