ALTSO heyeti ilk gün foruma katıldı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Litvanya'ya düzenlenen iş gezisinin ilk gününde Türkiye-Litvanya İş Forumu düzenlendi.

ALTSO heyeti ilk gün foruma katıldı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Litvanya'ya düzenlenen iş gezisinin ilk gününde Türkiye-Litvanya İş Forumu düzenlendi.

21 Ağustos 2015 Cuma 11:19
ALTSO heyeti ilk gün foruma katıldı
Önceki gün Litvanya'ya giden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, ALKOD Başkanı Ömer Göker, Ahmet Çavuşoğlu, ALTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ile bir gurup iş adamından oluşan heyet, iş forumunun ardından bazı firmalara da ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye-Litvanya İş Forumunda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Alanya'nın genel yapısı, ekonomisi ve işbirliği imkânları yer aldı.
 
BAŞKAN ŞAHİN, İŞ ADAMLARINI ALANYA’YA DAVET ETTİ
Başkan Şahin, turizm, tarım, inşaat sektörlerinin son durumu hakkında bilgiler sunduğu konuşmasında, Alanya'nın eğitim, spor, sanat gibi alanlarda da cazip bir bölge olduğuna dikkat çekti. Litvanyalı iş adamlarını Alanya'ya davet eden ALTSO Başkanı burada Litvanya'nın geçmiş dönem Türkiye Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Türkiye'nin Litvanya Büyükelçisi Aydan Yamancan, Litvanya Ticaret ve Yatırım Genel Müdürü Mantas Juozas Nocius, Litvanya Cumhuriyeti Ulaştırma Bakan Yardımcısı Arijandas Sliupas ile de görüşmelerde bulundu.
 
BÜYÜKELÇİ YAMANCAN BİLGİ VERDİ
Litvanya Büyükelçisi Aydan Yamancan, Alanya'nın güçlü ekonomik yapısı ile Lİtvanya ile bazı alanlarda işbirliği yapabilecek gücü olduğunu dile getrdi. Bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirten Yamancan, Türkiye'nin genel ekonomik yapısına da ilişkin birtakım bilgiler verdi.
 
TÜRKİYE 25. SIRADA
Litvanya Ticaret ve Yatırım Genel Müdürü Mantas Juozas Nocius da forumda Litvanya'nın ekonomik ve sosyal yapısına ilişkin bilgiler verdi. Türkiye'nin 137 Milyon dolar ile Litvanya'nın ihracatında 25. sırada olduğunu söyleyen Nocius, işbirliğinin artarak devam ettiğini söyledi. Nocius, Avro'ya geçis sürecini tamamladıklarını ama daha güçlü bir ekonomiye sahip olmak için mücadele ettiklerini söyledi. İnternet alt yapısı açısından dünyanın en sağlam teknolojisine sahip olduklarını da belirten Nocius, sanal teknolojide Litvanya olarak çok başarılı çalışmalara imza atmaya başladıklarını dile getirdi. Genel Müdür Nocius, mobilyacılık, ahşap işleme ve gıda sanayinde de Litvanya'nın çok iyi noktada olduğunu sözlerine ekledi.
 
KUDZMANAS: “ALANYA’YI ÇOK BEĞENDİM”
Burada Litvanya'nın geçmiş dönem Türkiye Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas da, daha önce ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in davetlisi olarak geldiği Alanya'yı çok beğendiğini söyledi. Alanya'da yaptığı arazi ve firma gezilerini anlatan eski büyükelçi, Alanya'nın Litvanya halkı için uygun bir tatil merkezi olduğunu vurguladı. Litvanya Cumhuriyeti Ulaştırma Bakan Yardımcısı Arijandas Sliupas da iki ülke arasında ulaşım konusunda hiçbir sorun olmadığını ve ilişkilerin sürekli gelişmeye devam ettiğini söyledi. Litvanya'nın da Türkiye gibi Avrupa ile Asya'yı birleştirdiğine dikkat çenen Bakan Yardımcısı, Litvanya'nın deniz ticaretinde güçlü bir ülke olduğunu da söyleyen Sliupas, demiryolu ve kara yolu nakliyelerinde de ülkesinin önemli bir geçiş merkezi olduğunu sözlerine ekledi. Forumun sonrasında ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından Litvanyalı bürokratlara Alaaddin Keykubat heykeli ve içinde çeşitli tanıtım materyalleri olan hediyeler takdim edildi.
 
FİRMALAR ZİYARET EDİLDİ
ALTSO Heyeti, Türkiye-Litvanya İş Forumu’nun ardından, mühendislik ve metal işleme üzerine faaliyet gösteren firmalara çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek, yapılan üretimi yerinde incele fırsatı buldu.
Heyet, firma yetkililerinden ayrıntılı bilgi alırken, Alanyalı iş adamları da üretim merkezlerinde ikili görüşme yapma fırsatı yakaladı. Heyet firma ziyaretlerinin ardından Litvanya Mühendislik Endüstrisi Derneği temsilcileri ile de bir toplantı gerçekleştirdi. Firma yetkilileriyle fikir alışverişinde bulunan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de Alanya ekonomisi hakkında yetkililere bilgi verdi.
 
Son Güncelleme: 21.08.2015 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81