ALTSO'da istişareler aralıksız devam ediyor

Her hafta farklı meslek gurupları ile istişare toplantısı yaparak sektörel konuları masaya yatıran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, dün 8, 22 ve 23. Meslek Komiteleri (Seyahat acentacılığı, Yük ve yolcu taşımacılığı, Su Sporları,) bir araya geldi.

ALTSO'da istişareler aralıksız devam ediyor

Her hafta farklı meslek gurupları ile istişare toplantısı yaparak sektörel konuları masaya yatıran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, dün 8, 22 ve 23. Meslek Komiteleri (Seyahat acentacılığı, Yük ve yolcu taşımacılığı, Su Sporları,) bir araya geldi.

05 Mayıs 2016 Perşembe 21:42
 ALTSO'da istişareler  aralıksız devam ediyor
Her hafta farklı meslek gurupları ile istişare toplantısı yaparak sektörel konuları masaya yatıran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, dün 8, 22 ve 23. Meslek Komiteleri (Seyahat acentacılığı, Yük ve yolcu taşımacılığı, Su Sporları,) bir araya geldi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, her hafta farklı meslek komiteleriyle gerçekleştirilen istişare toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Alanya Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı istişare toplantısına, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in yanı sıra, Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgâr, İlçe SGK Müdürü Halil Murat Uyar, ALTSO yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda komite üyesi katıldı. Toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Yönetim Kurulu faaliyetleri hakkında üyelere bilgiler aktararak, üyelerden gelen talepleri aldı.

ŞAHİN: “TURİZM BAKANIMIZA TALEPLERİMİZİ İLETTİK”
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Rixos Dowtown Otel'de sektör temsilcileri ile bir araya geldiği dar çerçeveli “Turizm Sektörü Değerlendirme toplantısına katıldıklarını aktaran Başkan Şahin, “Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’dan 400 bin ve üzeri yolcu getiren seyahat acentelerine uygulanan desteklerin tüm A gurubu acenteleri kapsaması, SGK Prim ödeme kolaylığının sadece kriz anında değil kış dönemlerinde de uygulanması, iç piyasanın hareketlenmesi için kamu çalışanlarına faizsiz kredi verilmesi ve THY uçuşlarının Avrupa’dan Antalya’ya direk uçuş yapması konu başlıklarında taleplerde bulunduk” dedi.
Konuşmasında çalışma prensiplerini ve misyonlarına değinen Başkan Şahin, “Koordineli, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet ediyoruz. Bunun için her kurum ile işbirliği yapıyoruz. Alanya Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapıyoruz. Ama lokomotifimiz pek tabidir ki Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’dur. Kendisine projelerimize verdiği destek, hem Alanya’mıza hem de ülkemize yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ve şükranlarımı sunarım” dedi.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan Turizm Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler veren Başkan Şahin, çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. 2016-2017 Eğitim sezonuna yetişecek olan okulda inşaatın hızla devam ettiğini söyleyen Şahin, “Sektöre ara eleman yetiştirebilmek için Turizm Meslek Yüksekokulu yapma kararı almıştık. Bu anlamda önemli ilerleme kaydettik. İnşaatımız devam ediyor. Allah izin verirse Eylül ayında okulumuza öğrenci alacağız” dedi.
Türkler Mahallesi’ne ALTSO öncülüğünde yapılacak olan toptancı hali projesinde büyük aşama kaydettiklerini vurgulayan Başkan Şahin, Alanya’ya modern bir hal kazandıracaklarını ifade etti. Yapılan hal projesinin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığına değinen Başkan Şahin, projenin önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacağını ve 2018 yılında hizmete açılacağını müjdeledi.

BÜROKRASİYE TAKILMAYACAK
AKDAĞ Kayak Merkezi’ne de değinen Şahin, bu konunun da takipçisi olduklarını vurguladı. Geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanlığı’ndan gelen yetkililerle inceleme yaptıklarını aktaran Başkan Şahin, AKDAĞ Kayak Merkezi’nin Alanya’nın 12 ay turizm hedefi için çok önemli olduğunu ifade etti. Proje alanının genişletilmesi, mekanik tesislerin planlanması ve turistik tesis yapılacak alanların belirlenmesi konusunda ciddi aşamalar kaydedildiğini de söyleyen ALTSO Başkanı, “Bu proje bürokrasiye takılmayacak. Bizzat takip ediyoruz” dedi.
ALTSO Akademi’nin 2016 yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim seminerlerinin başladığını belirten Başkan Şahin, ALTSO yönetimi olarak hedeflerinin görev süresi boyunca toplamda 50 bin kişiye sertifika vermek olduğunu dile getirdi.

93 BİN İMZA TOPLADIK
Doğalgazın Alanya’ya gelmesi konusunda ALTSO olarak öncü olduklarını ve bir imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Şahin, kampanya çerçevesinde toplanan 93 bin imzayı dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a verdiklerini söyledi. Şahin, Yıldız’ın doğalgazın Alanya’ya gelmesi için söz verdiğini açıklayarak, “Bu konuda her türlü desteği veren Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yerleşik yabancıların ikametgâh konusunda yaşadığı sorunlarla ilgili olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Şahin, “Yabancılarımızın ikametgah sorunuyla ilgili Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak’a uygulamada yaşanılan sorunları ilettik. Bunun sonucu olarak ilçemizde Göç İdaresi Şube Müdürlüğü açıldı. Yabancılara yönelik vatandaşlık numarası sıkıntısını da çözdük. Diğer taleplerimizin de takipçisiyiz” dedi.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemizde gerçekleştirilen her türlü organizasyona destek olduklarını aktaran Şahin, “Odamız ilçemizde gerçekleşen ve tanıtıma katkı yapan tüm sosyal, sanatsal ve spor organizasyonlarında yerini almaktadır. Bu kapsamda, turizm festivali, jazz günleri, plaj voleybolu, plaj futbolu, triathlon, off road gibi organizasyonlara oda bütçesinden destek olundu” dedi.

ODA TARİHİNDE İLK
ALTSO olarak üyelerin uzun süreli vize alması konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını ve çok sayıda kişiyi de KOSGEB destekli fuar ve iş gezilerine götürdüklerini hatırlatan Başkan Şahin, “Üyelerimizin ufkunu açmak amacıyla yurt dışı organizasyonlara büyük önem verdik. Bunları yaparken Odanın bütçesini koruduk. Şahsım ve yönetim kurulum ve katılımcılar bu gezilerde kendi imkanlarını kullandı. Çok güzel temaslarımız oldu. Sayın Dışişleri Bakanımızın da desteğiyle yurt dışında en üst düzeyde karşılandık ve ağırlandık. Gittiğimiz yerlerin basınında da Alanya geniş yer buldu. Oda tarihinde ilk kez yurt dışı fuarda stand açtık. Bunları hep sizlerden aldığımız güçle yaptık.
Ülkemizdeki diğer odalar şu anda bizim yaptıklarımızı yapmaya başladı. Özellikle son Suudi Arabistan’a yaptığımız iş gezisi ve Umre nedeniyle çok tebrik aldık. ” dedi.

ÜYELERİMİZİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ
Şahin, ALTSO yönetimi olarak her zaman üyelerle birlikte olacaklarını ifade ederek, “Üyelerimizin sorunlarını dinleyip çözüm üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda ALTSO-Ankara irtibat ofisini üyelerimizin hizmetine açtık. Bundan ayrı olarak odamız bünyesinde hukuk ofisimizi açtık. Her Çarşamba ve Cuma günleri ALTSO üyelerine hukuk danışmanlığı hizmeti veriliyor. ALTSO yönetimi olarak odamıza bir de cenaze arabası kazandırdık. Bunu oda bütçesinden tek kuruş çıkmadan, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın desteğiyle üyelerimizin hizmetine sunduk” dedi.
Üye aidatları konusunda da önemli bilgiler paylaşan Şahin, üye aidatlarına zam yapmadıklarını belirterek, “ALTSO bünyesinde kullanılan internet, sms ve telefon ücretlerinde yeni düzenlemeler yaptık. Yeni anlaşmalar neticesinde odanın bütçesine yansıyan yükü hafiflettik. Yaklaşık yüzde 30-40 oranında rakamlarda para odamızın bütçesinde kaldı” diye konuştu.
Şahin’in konuşmasının ardından kahvaltıya katılan üyeler, yaşadıkları sıkıntıları ve yapılmasını istedikleri projeler konusunda söz alarak, Şahin’e ilettiler. Şahin, üyelerden gelen istekleri tek tek not alarak, gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.
Sosyal medya, asistan servisi, KOSGEB destekli yurt dışı iş gezileri vize ofisi ve sticker çalışmaları gibi konulara da değinen Şahin, üyelerin istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
Son Güncelleme: 05.05.2016 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81