Altınışık 'Alanya'yı yazdı

Sabah Gazetesi Ankara Genel Yayın Müdürü ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Osman Altınışık, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) davetlisi olarak katıldığı AGC Medya Başarı Ödülleri töreni sonrası gazetesinde Alanya izlenimlerini kaleme aldı.

Altınışık 'Alanya'yı yazdı

Sabah Gazetesi Ankara Genel Yayın Müdürü ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Osman Altınışık, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) davetlisi olarak katıldığı AGC Medya Başarı Ödülleri töreni sonrası gazetesinde Alanya izlenimlerini kaleme aldı.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 23:18
Altınışık 'Alanya'yı yazdı
Sabah Gazetesi Ankara Genel Yayın Müdürü ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Osman Altınışık, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) davetlisi olarak katıldığı AGC Medya Başarı Ödülleri töreni sonrası gazetesinde Alanya izlenimlerini kaleme aldı. Alanya'yı oldukça beğendiğini ifade eden Altınışık köşe yazısında, "Başkent gündeminden uzaklaşıp biraz soluk almak için haftanın son iş günü yola koyulduk...
Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin 15. Meslek Ödül Töreni'ne katılmak için seyahat partnerim sevgili meslektaşım Murat Çoban'ın direksiyon hâkimiyeti ile keyifli bir yolculuktan sonra akşam saatlerinde Alanya'ya ulaştık. Ankara'nın serin-ılıman havasından sonra sıcak ve bunaltıcı bir hava bizi karşıladı.
Turizm kısmen kıpırdamış... Açık olan otellerdeki doluluk yüzdesini yerli turist oluşturuyor... Akşamı beklerken Dim Çayı'nı da görelim istedik. Hani hep deriz ya 'dünya küçük' diye... Ankaralı turizmci İhsan Kuru telefonun ucunda... Alanya'da olduğumu söyleyince kendi otelinden kaldığımız Lumos Deluxe Otel'e koşarak geldi... Dim Çayı gezimize de eşlik etti. Lumos Deluxe Otel'in müdürleri Selçuk Özlü, Cengiz Yılmaz ve İhsan Kuru başta olmak üzere turizm değerlendirmesi yaptık... Sıkıntılar, sorunlar ortak... Bu yıl yerli turistin her şey dahil konseptinde müsrif davranışları şikayetin birinci maddesi... İkinci maddeyi ortak alanları kullanımdaki toplumsal nezaket... Öyledir,,, tanıklığımız söz konusu... Hal böyle olunca lokasyon ve lokal olmak kaydı ile durumu özetlemek istedim... Turizmciye bir dokun, bin dinle... Cumartesi akşamı Alanya İskele Meydanı Kızılkale önünde gerçekleşen tören her yıl olduğu gibi yine muhteşemdi...
Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim'in ev sahipliğine gerçekleşen törende Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Gazeteci Menderes Türel, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gazeteciler cemiyeti başkanları, Alanya protokolü ve davetliler katıldı. Yoğun ilginin yaşandığı törende ödül alan meslektaşlarımızın mutluluğunu paylaştık. Ödül alan meslektaşlarımı kutlarım... Anadolu'da gazetecilik mesleğini yapmak zordur, meşakkatlidir... Tüm zor şartlara ve sıkıntılara rağmen Alanya medyası kendini geliştirmeyi başarmıştır... Alanya medyasının gelişimine büyük katkı koyan Cemiyet Başkanı Mehmet Ali Dim gazeteci kimliği dışında Alanya aşığı... Kentini seviyor, seviliyor... Bir STK liderinin ötesinde kentin entelektüel düşünürü... Törene katılım programı son anda değişen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Alanyalıların gurur kaynağı...
Pazar sabahı dönüş yolundayız... Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ile araç yolcumuz bir artıyor... Yol boyu mesleki sorunlar, turizm ve hayata dair yaşanmışlıklar konu başlıkları... Başkentin yoğunluğundan sıyrılıp iki gün Alanya'da dostlar buluşması yapıyoruz... Tüm güzellikleriyle Alanya'yı ardımızda bırakıp Ankara'ya ulaştığımızda tarihe yeni yaşanmışlıkları not düşüyoruz... Alanyalı Mevlüt Çavuşoğlu ve Mehmet Ali Dim ile gurur duyuyor..." ifadelerini kullandı.
 
Son Güncelleme: 29.08.2016 23:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81