ALSİAD ekonomiyi değerlendirdi

Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) yayınladığı haftalık ekonomi raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin bilgiler verdi.

ALSİAD ekonomiyi değerlendirdi

Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) yayınladığı haftalık ekonomi raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin bilgiler verdi.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 01:50
ALSİAD ekonomiyi değerlendirdi
Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) yayınladığı haftalık ekonomi raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin bilgiler verdi. Yapılan değerlendirmede şu ifadelerde bulunuldu: “Merkez Bankası faiz indirimine geçen hafta devam etti: Borç verme faiz oranı %10,5’ten %10,25’e indirildi. Yabancı yatırımcılarla birebir teknik içerikli görüşme yapacağını açıklayan Merkez Bankası, bu sabah da reeskont kredi limitini 17 milyar dolardan 20 milyar dolara yükselttiğini belirtti.
Temmuz ayında Tüketici Güven Endeksi %3,5 azalarak 67,03 değerini aldı (Haziran ayı 69,43). Endeksin gerilemesinde hanenin maddi durum beklentisinin %3,1 ve tasarruf etme ihtimali beklentisinin %11,9 gerilemesi etkili oldu.

SEKTÖREL GÜVEN ENDEKSİ YÜKSELDİ
Mevsim etkilerinden arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi Temmuz’da önceki aya göre 2 puan artarak 106,3 değerini alırken Kapasite Kullanım Oranı ise önceki aya göre 0,5 puan düştü ve 74,8 oldu.
Temmuz ayında sektörel güven endekslerinin tümü bir önceki aya göre yükseldi: Hizmet Sektörü %5,3; Perakende Ticaret Sektörü %3,9 ve İnşaat Sektörü Güven Endeksi %2,5 oranında arttı. Geçen haftaki darbe girişiminin ekonomik güven endekslerine olan etkisi önümüzdeki ay izlenecek.

TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTU DÜŞTÜ
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, metodoloji değişikliği yaptığını açıkladı. Yeni metodolojiye göre Fitch, içinde Türkiye’nin de yer aldığı 23 ülkenin yerel para birimi cinsinden kredi notu ve not görünümünde değişiklik yaptı ve Türkiye’nin Türk Lirası’ndan yatırım yapılabilir notunu BBB’den BBB-‘ye çekti. Türkiye’nin yabancı para cinsinden olan yatırım notu açıklamasını ise 19 Ağustos’ta yapacak.
Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s ise darbe girişiminin ardından Türkiye’nin kredi notunu BB+’dan BB’ye düşürerek kredi görünümünü “durağan”dan “negatif”e çevirdi.

Son Güncelleme: 27.07.2016 01:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81