Almanlar kermeste buluştu

Türk Alman Dostluk Derneği tarafından Noel Bayramı nedeniyle kermes gerçekleştirildi. Alanya Balık Hali girişindeki kermese Alman vatandaşları katıldı.

Almanlar kermeste buluştu

Türk Alman Dostluk Derneği tarafından Noel Bayramı nedeniyle kermes gerçekleştirildi. Alanya Balık Hali girişindeki kermese Alman vatandaşları katıldı.

17 Aralık 2014 Çarşamba 03:53
Almanlar kermeste buluştu
 
Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı ve derneğin yönetiminde yer alan Abdullah Karaoğlu da kermese katıldı. Geliri ihtiyaç sahibi okullar için kullanılacak kermeste yiyecek ve içecek ve kitap satışı gerçekleştirildi. Türk Alman Dostluk Derneği (Hür Türk) Başkanı Fahri Yiğit, satışlardan elde edilecek gelirin bir köy okulu veya yine benzeri bir yer için kullanılacağını söyledi. Yiğit, "24 Aralık Almanların en büyük dini bayramları. Bu bayram nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da 11'incisini düzenlediğimiz kermeste satış yapıyoruz. Satışlardan elde edeceğimiz gelirleri bir köy okulu veya yine benzeri bir yer için kullanacağız. Okulların neye ihtiyacı varsa bunu yerine getireceğiz. 11 yıldır köy okullarına yardımlarda bulunduk. Almanlar bu etkinlik 11 yıldır düzenlendiği için bu kermesin Alanya'da burada yapıldığını hemen hemen tüm Almanlar biliyor. Yüzlerce Alman kermese geliyor. Kermeste kendi yapmış oldukları pastalar var. Kermeste bu pastalar satılıyor. Bunun yanında Alman kahvesi ve benzeri ürünler bulunuyor. Kermesteki ürünlerin tümü Almanlar tarafından yapılan ürünler. Bunları satıp gelir elde ediyoruz. Kermese Almanlar dışında katılımcı olarak Türkler var" dedi.
 
Son Güncelleme: 17.12.2014 03:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81