Alman dopingi

Geçen yıla oranla Avrupa’dan gelen turist sayısında bir artış görüldüğünü ifade eden Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD)Başkanı Burhan Sili,“Diğer ülkelerde belirli oranlarda bir düşüş olmasına karşın Alman ve İngiliz pazarında bir artma söz konusu.

Alman dopingi

Geçen yıla oranla Avrupa’dan gelen turist sayısında bir artış görüldüğünü ifade eden Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD)Başkanı Burhan Sili,“Diğer ülkelerde belirli oranlarda bir düşüş olmasına karşın Alman ve İngiliz pazarında bir artma söz konusu.

21 Nisan 2015 Salı 01:40
Alman dopingi
 Özellikle Alman pazarındaki artış diğer pazarlardaki düşüşü telafi etmemiz konusunda sevindirici bir durum. Rus pazarı geçtiğimiz yılın Nisan ayında da yüksek değildi.” dedi.  

Bu yılın ilk 3 ayı havaalanları girişlerine bakıldığında ciddi bir düşüş olduğunu belirten Sili, Rusya’nın durumu pazarının hareketlendiği mayıs ayı itibariyle netleşecektir. Avrupa pazarını artı ile kapatmayı hedeflediklerini ifade eden Sili, 2015 yılını Avrupalı turist bazında geçen yılın yüzde 4’lük artışının üzerinde kapatmayı ümit ettiklerini söyledi. 
Geçen seneye kıyasladığımız da Avrupa pazarında artış olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle Alman ve İngiliz pazarında diğer pazarlarda düşüş olmasıyla beraber özelikle Alman pazarında artış bizim diğer pazarlardaki eksiğimizi kapatıyor. Bu anlamda sevindirici, Rus pazarında ilgili olarak Nisan ayında Rus pazarının yoğunluğu zaten geçtiğimiz dönemlerde söz konusu değildi. İlk 3 ay değerlendirmelere baktığımız da ise, ciddi bir düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Ancak Rus pazarının bundan sonraki durumu Mayıs ayı itibariyle Rus pazarının gerçekten hareketlendiği zamanlarda, Mayıs ayında netleşeceğini düşünüyorum. Genel olarak baktığımızda Avrupa pazarının 2015 sezonunda, artışla kapatacağız ve benim düşünceme göre geçtiğimiz dönemlere oranla yüzde 4-5 bir artış üzerinde sezonu kapatacağız. Rus pazarı ile ilgili olarak ta eksi olacağını tahmin ediyorum. Belli bir oranda eksi olacak ama bunu bilmiyoruz" dedi.
 
"TÜRKİYE RUS PAZARI KONUSUNDA EN ŞANSLI ÜLKE" 
Türkiye her şeye rağmen Rus pazarı olarak, Rus tüketicisi pazarı talebi olarak, en şanslı konumda olduğunu vurgulayan Sili "Bunu Moskova'ya gittiğimizde de Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte yapmış olduğumuz görüşmelerde de tespit ettik. Şu anlamda Avrupa’ya gidişlerde ciddi bir daralma söz konusu, ancak bu insanların tatile çıkma söz konusu olduğunda öncelikli taleplerinin Türkiye’ye olacağı bütün tur operatörleri tarafından ifade edilmiştir. Fiyatlarının ve kalite dengesinin uygun olması, hem de daha sıcak ilişkilerin olması ve tur operatörlerinin bu konuda aktif çalışmaları bizi daha avantajlı kılıyor. Sezon sonuna geldiğimiz de benim tahminim odur ki çok yüksek olmayan 2’li haneler de eksiyle kapatacağız. Tabi bunun yanı sıra mevcut yatak sayımızın, bu senede açılacak yeni yatakların artışını değerlendirdiğimiz de sezonda çok fazla sıkıntı yaşamayacağız. Bu güne kadar pazarda kendini kabul ettirmiş. Fiyat ve kalite dengesini gerçekten oturtmuş olan tesisler olacaktır. Dağılımlar da mutlaka sorunlar olur, örneğin bu geçtiğimiz sezonda benim otelime gelen müşteride biraz daha bu sene az gelebilir. Başka bir otele daha çok gelebilir, dağılımdan kastım budur. Genel olarak baktığımızda ise 2015 sezonunda tüm eksikliklere rağmen olumsuzluklarla kapatacağımızı düşünmüyorum" şeklinde konuştu.   
 

Son Güncelleme: 21.04.2015 01:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81