Alanya'ya deniz yolu müjdesi

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı ve Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldığı bir televizyon programında, "Antalya ile ilgili çok önemli ulaşım projelerimiz var. İnşallah güçlü projeler ile Antalya'ya hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Alanya'ya deniz yolu müjdesi

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı ve Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldığı bir televizyon programında, "Antalya ile ilgili çok önemli ulaşım projelerimiz var. İnşallah güçlü projeler ile Antalya'ya hizmet edeceğiz" diye konuştu.

18 Nisan 2015 Cumartesi 16:04
Alanya'ya deniz yolu müjdesi
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya ile ilgili çok önemli ulaşım projelerinin bulunduğunu söyledi. Antalya'nın turizm, ticaret açısından inanılmaz bir potansiyelinin bulunduğuna dikkat çeken Elvan "Bu potansiyeli daha da artıracak, daha da güçlendirecek, inşallah güçlü projelerle Antalya’ya hizmet edeceğiz” diye konuştu. Elvan, katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Antalya Milletvekili adaylığı konusunda kendine yöneltilen “2011 seçimlerinde Karaman’dan adaydınız, şimdi Antalya adayı görüyoruz sizi. Antalya şaşırttı mı, siz mi talep ettiniz, Antalyalılar için neler vaat ediyorsunuz?” şeklindeki soruya "Başbakanımızın takdiri" diyerek, Toroslar'ın, dolayısıyla Antalya bölgesinin çocuğu olduğunun altını çizdi.
 
“BU YIL ÇÖK ÖNEMLİ PROJELERİN İHALESİNE ÇIKACAĞIZ"”
Ak Parti’nin seçim beyannamesini de anlatan Lütfi Elvan, özellikle ulaştırma alanında yapılacaklara ilişkin bilgi verdi. Elvan “Çok sayıda projemizin ihalesine bu yıl çıkacağız. Bizim buradaki temel hedefimiz özellikle 2019 yılına kadar sadece yolcu açısından değil, yük açısından da yani firmalarımızın maliyetlerini taşımacılık açısından daha da aşağıya çekebilecek projelerimize öncelik vereceğiz” dedi. Elvan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz Ankara, İzmir yüksek hızlı tren hattında yapım çalışmalarımız devam ediyor; inşallah bu yeni dönemimizde Ankara, İzmir arasında yüksek hızlı trenimiz çalışmaya başlayacak. Diğer taraftan, yine Ankara’dan Yozgat, Yozgat’tan Sivas’a kadar uzanan yüksek hızlı tren hattımız. Sivas Erzincan’a kadar uzanan hattımız bu hattımızı tamamlayacağız. Bu yılsonu itibariyle Kars, Bakü, Tiflis hattımızı tamamlayacağız. Yine önemli projelerimizden bir tanesi Orta Anadolu’yu Güney’e bağlayan, Akdeniz’e bağlayan hatta Irak Habur Sınır Kapısına bağlayan yüksek hızlı tren hatlarımız olacak. Konya’dan, Karaman’a, Mersin’e, Adana’ya, Adana’dan Gaziantep’e, Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya kadar olan kısmın ihalesine 2015 yılında çıkacağız. Ve Şanlıurfa’dan da Habur’a kadar uzanan biliyorsunuz Irak’a olan ihracatımız oldukça yüksek dolayısıyla, Habur’a kadar bizim hızlı trenle ulaşmamız yük taşımacılığı açısından son derece önemli. Diğer taraftan Kuzey’den Samsun’dan, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Akdeniz’e kadar inen bir hattımız olacak, yani Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacağız" dedi.
 
ANTALYA-KONYA-AKSARAY-NEVŞEHİR-KAYSERİ TURİZM HATTI
Seçim bölgesi Antalya için de detaylı bilgi veren Elvan, "Yine Akdeniz’i Antalya’dan ki benim seçim bölgem Antalya’dan, Isparta, Burdur, Afyon, Afyon’dan Eskişehir’e kadar uzanan bir hızlı tren hattımızın inşallah yapım ihalesine çıkacağız. Son olarak yine bir turizm hattı olarak Antalya’dan Konya’ya, Konya’dan Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’ye kadar uzanan bir hızlı tren hattımız olacak. Bunların projeleri hemen hemen tamamlandı. Yapım çalışmalarına da inşallah bir kısmını 2015 yılında, bir kısmını da 2016’nın ilk yarısında çıkacağız” şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 18.04.2015 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81