Alanya'ya 'Mavi Bayraklı Barınak'

Alanya Balıkçılar Kooperatifi tarafından işletmesi ilk 10 yıllığına kiralanan Alanya Balıkçılar Barınağı ' Mavi Bayrak' yolunda Türkiye'de bir ilke imza atmak için kolları sıvadı. Alanya Balıkçılar Barınağı Marina statüsünde Balıkçı Barınağı Yönetmeliği ve fiyatına göre düzenlenerek Alanya'yı Türkiye çapında temsil edecek.

Alanya'ya 'Mavi Bayraklı Barınak'

Alanya Balıkçılar Kooperatifi tarafından işletmesi ilk 10 yıllığına kiralanan Alanya Balıkçılar Barınağı ' Mavi Bayrak' yolunda Türkiye'de bir ilke imza atmak için kolları sıvadı. Alanya Balıkçılar Barınağı Marina statüsünde Balıkçı Barınağı Yönetmeliği ve fiyatına göre düzenlenerek Alanya'yı Türkiye çapında temsil edecek.

28 Haziran 2015 Pazar 12:51
Alanya'ya 'Mavi Bayraklı Barınak'
-Akın BAYCAN

27 Mayıs 2014 tarihinde Alanya Balıkçılar Kooperatifine geçen Alanya Balıkçılar Barınağı, Türkiye'de bir ilk olma yolunda adım attı. Barınağın 'Mavi Bayrak' alması yönünde hazırlıklara ilk olarak çevre düzenlemesi ile başlayan Kooperatif yönetimi, liman içerisinde güvenlik sistemi kurdu. Gece görüşüne sahip 36 kamera ile 7-24 izlenen barınakta, tekne ve balıkçıların daha iyi hizmet alabilmeleri adına trafolar, su ve yangın sistemi alt yapısı kurularak kullanıma hazır hale getirildi. Günümüzün vazgeçilmez hizmetlerinden olan internet ise oluşturulan özel ağ ve sistemle kablosuz ortamda limanda bulunan tekne sahipleri, müşteriler ve Alanya halkına iki gün 
içerisinde sunulmaya başlanacak. 
 
"TÜRKİYE'DE BİR İLK"
Faaliyete tam anlamı ile geçmeye hazırlanan Alanya Balıkçı Barınağ'nın Tam Yetkili Müdürü Şükrü Sipahioğlu ise yaptığı açıklamada,  Alanya Liman'ında 1 Kasım 2015 tarihinden itibaren limanın en az bir yıl ticari faaliyete, yatçılar ve balıkçıların kullanımına kapatılacağını belirterek, " Limanımız Türkiye standartlarının üstünde bir hizmet vermek adına bakıma alınacaktır. Bu bakım içerisinde, limanın içinin kazılması, temizlenmesi, derinleştirilmesi. tonoz sistemi kurulması, denizin içinin özel sistemle ışıklandırılması, hali hazırda 65 metre olan fener yolundaki mevcut betonun 100 metreye çıkartılması işlemleri gerçekleştirilecektir. Bu işlemler Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait projenin olmazsa olmazı ve bizim yerine getirmekle yükümlü olduğumuz şart namede belirtilmektedir" dedi. Bu şartların yerine getirilmesinin ardından Alanya Balıkçı Barınağı'nın Türkiye'de elle gösterilir ve bir ilk olan 'Mavi Bayraklı Barınak' olacağını ifade eden Sipahioğlu, " Limanımız bu şartların yerine getirilmesinin ardından hizmete açıldığında, Balıkçılar Kooperatifi ile sözleşme yapan her yat işletmecisi Kooperatif tarafından gösterilen alanlara  yerleştirilecektir. Şartnamemizin vazgeçilmezi, tek tip kıyafet, hanutu önlemek adına kurduğumuz bariyerlerin  ardına geçmemek,  teknelerde çalışan tüm personelin kimlik bildirimlerinin yapılması, tekne kaptanlarının üniformalı hizmet vermeleri, gece saat 01.00 itibarıyle tekne personelinin teknelere giriş ve çıkışlarının yasaklanmasıdır. Buradaki amacımız ise daha önce bir çok defa ulusal basında dahi yer alan teknelerde taciz ve tecavüz vakalarının önüne geçebilmek ve turizm cenneti ilçemizin bu şekilde anılmasını önlemektir. Alanya halkının bize bu konuda destek vereceğine inancımız sonsuzdur. 
 
"LİMAN ALANYA HALKININDIR"
Çünkü burası Alanya girişinde nüfusta belirtilen Alanya halkının limanıdır. Balıkçılarımızdan önce limanın kendilerinin olduğunu bilmesini istediğimiz vatandaşlarımızdan gelen tebrik ve teşekkürler şimdiden şahsım ve kooperatif üyelerimiz ile birlikte bize bu imkanı sunan Sayın Adnan Sipahioğlu'nu gururlandırmaktadır. Sistem tam anlamı ile hizmete geçtiğinde Alanya halkı ve kooperatifimizin hizmet verdiği değerleri üyelerimiz, misafirimiz olan yatçılarımız diğer bölgelerde bulunan barınaklardan alacakları iyi yöndeki tepkilerden memnun kalacak ve yine inanıyorum ki bu hizmetler için bizlere teşekkür edeceklerdir" dedi. Kooperatif avukatı tarafından, 29 Haziran 2015 itibariyle tüm kurum ve kuruluşlara tadilat nedeniyle kapanma yolunda dilekçe sunacağını belirten Sipahioğlu, tüm tekne sahiplerine tebligatın en kısa zamanda yapılacağını söyledi. 
Son Güncelleme: 28.06.2015 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81