Alanya Ulusal Kanal'a konuştu

Alanyalı turizmciler, Ulusal Kanal'ın Alanya'dan yaptığı canlı yayına konuk olarak sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattılar.

Alanya Ulusal Kanal'a konuştu

Alanyalı turizmciler, Ulusal Kanal'ın Alanya'dan yaptığı canlı yayına konuk olarak sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattılar.

20 Nisan 2016 Çarşamba 00:39
Alanya Ulusal Kanal'a konuştu

Alanyalı turizmciler, 'ın Alanya'dan yaptığı canlı yayına konuk olarak sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattılar.



Ulusal Kanal dün Alanya'dan canlı yayın yaptı. Tarihi Kızılkule önünde yapılan yayın esnasında Tophane, Kale ve Tersane görüntülerine de yer verildi. Programa Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar ve Gazipaşa Turizm Tanıtma ve Çevre Derneği (GATÇED) Başkanı Bülent Kocabaş katıldı. Programda turizmin içinde bulunduğu durum ve çözüm önerileri anlatıldı.



'TUR OPERATÖRÜ BİZE MUHTAÇ'

ALTİD Başkanı Sili, Türkiye'de şu anda yaşanan bazı sorunlar olduğuna değinerek, "Turizm en nihayetinde bir ticaret. Şu anda dünyada turizmi yöneten firmalar da Türkiye'ye muhtaçlar. Türkiye'ye kesinlikle gelecekler demiyorum ama bu fiyatlara, bu kaliteyi bulma anlamında çok büyük öneme sahibiz. Sonuç olarak bizler onlara bağlıyız, onlar da bize bağlı. 80'li yıllardan bu yana geliştirdiğimiz bu turizm sürecini daha iyi noktalara taşıma kararlılığındayız. Ama her ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası her şeyden önemlidir. Bizim çekeceğimiz bu sıkıntılar sorunları giderecekse biz sıkıntı çekmeye razıyız. Ümit ediyoruz ki bunları aşarız" diye konuştu.




'ALANYA TEHLİKELİ BÖLGEDEN UZAK'

ALTAV Başkan Yardımcısı Dahaoğlu ise terörün global bir sorun teşkil ettiğini belirterek, algı operasyonu yapıldığını belirtti. Avrupa'ya lanse edildiği gibi terörün sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını belirten Dahaoğlu, "Özellikle Kilis'te bir kaç gündür bazı olaylar oluyor. Kilis'in Alanya ile arasında 800-900 kilometre mesafe var. Biz fuarlara gittiğimizde insanlar bize sorduğu zaman onlara bir yeri gösteriyorduk, örnek veriyorum Lüksemburg'u merkez alıp, 800-900 kilometrelik bir çizgi çiziyorduk ve anlatıyorduk. Bu mesafede üç dört ülke bile geçtiğini gösteriyorduk. Yurtdışında bizi tanıyıp bilmeyen insanlar Kilis'te yaşananları tüm Türkiye'ye mal ediyorlar. İstanbul'daki ilk patlamayı biz duyduğumuzda fuara gidiyorduk ve ilk gün insanlar bize patlamayı soruyordu ama cevap veremedik. Şimdi biz bugün insanlara terörün her yerde olduğunu gösteriyoruz. Terör sadece benim değil, senin, onun, bunun, herkesin problemi oldu. Ne yapılması gerek noktasında da, terörün bitmesi için önce insanların refah seviyesi artmalı ve istihdam sağlanmalı ki insanlar işten terörü düşünmeye fırsat bulamasınlar. Alanya öyle kozmopolit bir konumda ki, benim eşim Alman, Suat Çavuşoğlu'nun eşi Danimarkalı, bir arkadaşın eşi Rus. Bizler birbirimizden o kadar çok kız alıp vermişiz ki, içe içe gelmişiz. Bundan sonraki süreçte gerek basın yoluyla, gerek sosyal medya üzerinden yaptığımız veya yapacağımız paylaşımlara dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.



'ÖTV KALKMASI GEREKEN BİR VERGİ'

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "En başta benim değinmek istediğim konu, turizmcilerin ihracatçı statüsüne alınması. Seyahat acentaları ve oteller bu konuma alınmalı çünkü milyonlarca dolarlık gelir sağlıyoruz. Öte yandan hükümetin açıkladığı 6 bin dolarlık yakıt desteği çok güzel ve önemli. Uzatılması da olumlu karşılandı. Benim anlayamadığım bir nokta ise şu, bugün Marina'daki yatlara ÖTV'siz mazot verilirken biz turizmciler ÖTV ödüyoruz. Dünyanın en pahalı yakıtını biz kullanıyoruz neredeyse. Bunun kalkması için görüş bildirdik. ÖTV yakıtta, alkolde büyük zarar oluşturuyor. Bizim bin 500 seyahat acentamız var incoming yapan, 400 bin kişi üstünde turist getiren acentalar devletten kredi alabilecek. Bundan da sadece 7 firma yararlanabiliyor. Geriye kalan bin 493 acenta ne yapacak? Buna da bir düzenleme yapılmalı."

Son Güncelleme: 20.04.2016 00:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81