ALANYA TEPKİLİ

Milletvekili listelerinin açıklanmasının ardından çıkan sonuç adeta şok etkisine yol açarken, başta sivil toplum örgütü başkanları olmak üzere vatandaşlar isyan etti. Partilere karşı toplu tavır alınması gerektiğine dikkat çeken başkanlar ve vatandaşlar bu konuda toplantı yapılmasını ve çıkan sonuca göre hareket edilmesi çağrısında bulundular.

ALANYA TEPKİLİ

Milletvekili listelerinin açıklanmasının ardından çıkan sonuç adeta şok etkisine yol açarken, başta sivil toplum örgütü başkanları olmak üzere vatandaşlar isyan etti. Partilere karşı toplu tavır alınması gerektiğine dikkat çeken başkanlar ve vatandaşlar bu konuda toplantı yapılmasını ve çıkan sonuca göre hareket edilmesi çağrısında bulundular.

09 Nisan 2015 Perşembe 03:04
ALANYA TEPKİLİ
'ALANYA BİTTİ' 
Manavgat'ın Milletvekili adaylarının her üç partide de üst sıralarda yer almasına rağmen, Alanya adaylarının CHP'de listeye bile girememesi, MHP ve AKP'de ise orta sıralarda bulunması sivil toplum örgütü başkanlarını adeta küplere bindirdi.  Dün sabah diğer oda başkanları ile bir araya geldiklerini söyleyen Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, "Alanyalıları adam yerin koymadıkları ortaya çıktı. Bir Alanyalı olarak, Alanyalı'ların hiç bir yerde sözünün geçmediğini gördüm. Manavgat'ın adaylarının ilk üç de olması, Alanyalı adayların ise seçilemeyecek yerlerde bulunması bizleri kahretti. Böyle olacağını bilseydik bağımsız bir aday çıkartık oyumuzu ona verirdik, bu kadar sorunu olan Alanya artık Ankara'da kimin kapısını çalacak? Her üç partiye de yazıklar olsun. Ankara'da hiç kimsemiz yokmuş demek ki. Alanya bence bitti. Bu üç partinin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin hemen istifa etmesi lazım" dedi.
 
'DURUŞ SERGİLEMEMİZ LAZIM'
 
Alanya gibi turizmin başkenti olan bir bölgenin adayının seçilebilecek yerde olmamasının büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayan Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci şöyle konuştu:, "Bu gücümüzle tüm partilerde ilk 4'e adayımızı koyamıyorsak yazık diyorum. Hem kızgın, hem de üzgünüm. Alanya'ya çok ayıp edildi. 2011 yılında da aynı senaryo yaşanmıştı. Lobi çalışmalarımız iyi değil, ya da biz kendimizi kandırıyoruz. Bir yerde bir hata var ama ne olduğunu çözemedim. Ne yapmamız konusunda çok iyi düşünüp, toplu hareket etmemiz lazım. Bizden daha küçük Manavgat'ın seçilebilecek yerlerde adayları oluyorsa, bizim artık bir duruş sergilememiz lazım. Bunun için tüm sivil toplum örgütleri bir araya gelip bu duruşun ne olacağına karar vermeliyiz. Bu partilerin Alanya'yı ciddiye almalarını sağlamalıyız. Aksi taktirde bu tür olaylara yine mahkum olacağız diye düşünüyorum."
 
Listeleri hiç iyi bulmadığını belirten Bakkalar Odası Başkanı Veliddin Yenialp, Alanya'nın kendi göbeğini kesebilmesi için mutlaka il olması gerektiğini kaydetti. Alanya gibi büyük bir ilçenin en az 3 Milletvekili ile temsil edilmesi gerekirken ,Manavgat'ın 4 Milletvekili ile teslim edileceğine dikkat çeken Yenialp, "En güçlü olduğumuz dönemde, en güçsüz duruma düştük. Biz böyle olacağını bilseydik iki bağımsız aday çıkartır onları desteklerdik. Hep 'olacak ilk beşin içinde Alanya adayı olacak' diye partiler bizi kandırdılar. CHP ile bunun olmayacağının sinyali verilmişti. Burada Antalya lobisi iyi çalıştı ve Alanya'yı pas geçtiler. Bağımsız aday süresi bitmesi idi biz sivil toplum örgütleri olarak bir bağımsız aday çıkartacaktık. O derece tepkili ve kızgınız" şeklinde konuştu.
 
MANAVGAT İYİ ÇALIŞMIŞ
Turizmciler de listelere tepki gösterdi. ALTİD Başkanı Burhan Sili şunları söyledi: "Listelerde gördüğüm kadarıyla Alanya'dan aday yok. Manavgat çok iyi çalışmış. Alanya'nın da çalışması gerekiyor. Gayret göstermesi lazım. Ben bir turizmci olarak turizm kökenli adayların seçilebilecek bir yerden listede yer bulmalarını isterdim. Belki bu dönem olmadı ama bir daha ki döneme bunun gerçekleşmesi gerekir." Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit ise listenin Alanya için iyi olmadığını, Manavgat adaylarına yaradığını ifade eti. Alanya'nın hak ettiği değeri görmediğini de belirten Yiğit,  Alanya ve Gazipaşa halkının ortaklaşa bir karar vererek listelere gerekli tepkiyi göstermeleri çağrısında bulundu.
 
Son Güncelleme: 09.04.2015 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81