Alanya'nın Ukrayna hamlesi

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, siyasi ve ekonomik sıkıntılar içinde olan Ukrayna’yı es geçmedi. 25 Ukraynalı basın mensubunun reklam çalışması kapsamında Alanya’ya getirilmesi için girişimde bulunuldu

Alanya'nın Ukrayna hamlesi

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, siyasi ve ekonomik sıkıntılar içinde olan Ukrayna’yı es geçmedi. 25 Ukraynalı basın mensubunun reklam çalışması kapsamında Alanya’ya getirilmesi için girişimde bulunuldu

03 Nisan 2014 Perşembe 09:14
Alanya'nın Ukrayna hamlesi
Uitt 2014 Turizm Fuarı 25-28 Mart tarihleri arasında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapıldı. Nüfusu 46 milyon olan bu ülkede Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 756 bin kişi oldu. Fuarda Alanya’yı, Alanya turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu temsil etti. Dört gün süren fuarla ilgili Dahaoğlu, şunları kaydetti:
KOKTEYL YAPILDI
Alanya standının da içinde olduğu Türkiye standı toplam 450 metrekare olup burada Türkiye’den 20 katılımcı yer aldı.
Fuarın ilk günü Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ve Tanıtım Müşaviri Berat Yıldız, misafirlerin, tur operatörlerinin ve katılımcıların da iştirak ettiği büyük bir kokteyl organize ederek birçok kişiyi bir araya getirdi.
‘BASIN DAVET EDİLDİ’
Mayıs ayında Ukrayna’nın önde gelen gazete ve turizm dergilerinden 25 kadar basın yetkilisini Alanya’mızda 1 hafta misafir ederek reklam kampanyası yapabileceğimizi Tanıtım Müşaviri Sayın Yıldız’a bildirdik. Bu tanıtım çalışması Ukrayna pazarı açısından çok önemli. Alanya için de önemli bir hamle.
‘SATIŞLAR DÜŞÜK SEVİYEDE’
Büyük tur operatörleri Pegas, Anex, Coral ve Natalia Tour, otelcilerin de katılımıyla kendi stantlarında tanıtım yaptılar. Acentalarla yapmış olduğumuz görüşmelerde, ülkede yaşanan sıkıntılar nedeniyle şu anda satışların düşük seviyelerde olduğunu fakat yavaş yavaş toparlanma eğilimi gösterdiğini belirttiler. Nüfusu 46 milyon olan bu ülkede Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 756 bin kişi olmuştu.
‘TÜRKİYE TERCİH EDİLİR’
Standımızı ziyaret eden misafirler ise Kırım’ın Rusya’ya dahil olmasından sonra Ukrayna halkının Türkiye ve Akdeniz kıyılarını daha çok tercih edeceklerini, ülkedeki gazetelerde de bu yönde demeçler okuduklarını anlattılar.
‘HER ŞEY NORMALE DÖNECEK’
Özellikle 25 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçimlerin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığı, tüm halkın ve ekonominin bu tarihe kenetlendiği, her kesim tarafından onaylanan bir ismin başkan seçilmesinden sonra ülkede her şeyin normale döneceği, her gün fuarda konuşulan ana konulardan biriydi.
 
Son Güncelleme: 03.04.2014 09:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81