Alanya medeniyetlerin beşiği

Avrupa, Asya ve Afrika’da yıllar boyunca başarıyla gerçekleştirdiği görevlerinin ardından Antalya Milletvekilliği için Ak Parti’den aday adayı olan Dr. Ömer Kocaman, Alanya'yı dünya şehri yapmak için çalışacağını söyledi.

Alanya medeniyetlerin beşiği

Avrupa, Asya ve Afrika’da yıllar boyunca başarıyla gerçekleştirdiği görevlerinin ardından Antalya Milletvekilliği için Ak Parti’den aday adayı olan Dr. Ömer Kocaman, Alanya'yı dünya şehri yapmak için çalışacağını söyledi.

27 Şubat 2015 Cuma 12:07
Alanya medeniyetlerin beşiği
Dr. Kocaman, TİKA ile birçok ülkede gerçekleştirdiği kalkınma yatırımları ile edindiği kazanımları ülkesi ve doğduğu bölgenin hedefleri doğrultusunda hizmete dönüştürmek için kolları sıvadı.Ak Parti’nin Antalya aday adayları arasında tecrübesi, donanımı ve özgeçmişi ile en dikkat çekici isimlerden biri olan Alanya doğumlu Dr. Ömer Kocaman, büyük tecrübeler, deneyimler ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) bünyesinde uzun yıllar 3 kıtada birçok ülkede ülkemizi başarıyla temsil eden Dr. Kocaman, dünyanın birçok coğrafyasında edindiği tecrübe ve birikimlerini siyasetle bütünleştirmeyi hedefliyor. “Maksadım ülkeme, milletime, kutsal yeniden şahlanış davasına ve değerli hemşerilerime hizmet etmek” diyerek yola çıkan Alanya doğumlu Dr. Ömer Kocaman 1975 Alanya doğumlu. İlk ve orta eğitimimi Alanya’da tamamladı. Alanya İmam Hatip Lisesi mezunu. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde 1997 yılında lisans,2000 yılında da yüksek lisans eğitimimi tamamladı. Rusya’da Halkların Dostluğu Üniversitesi’nde okudu ve Dünya akademi camiasında saygın bir yere sahip olan Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde  ‘Sovyetler Birliği'nin Dağılması Sonrasında Türk ve Rus Dış Politikası'nda Güney Kafkasya’ başlıklı teziyle 2004 yılında doktorasını tamamladı. Ömer Kocaman, o Üniversite'de Türkiye'den doktora derecesi alan ilk Türk öğrenci oldu. 
 
YURTDIŞINDA ÖNEMLİ GÖREVLER
2008-2011 yılları arası arasında TİKA Kazakistan Temsilcisi, 2012 yılında TİKA Kenya Temsilcisive 2013-2014 yılları arası TİKA Kenya ve Tanzanya Ülke Sorumlusu olarak çalışan Dr. Ömer Kocaman, Paris'te yerleşik İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nda da (OECD), TİKA adına çalışmalar yürüttü. Kazakistan’dan Üstün Hizmet ve Şeref Madalyası sahibi olan Dr. Kocaman, şimdi edindiği bu büyük tecrübeleri ülkesi ve memleketi Antalya için siyasete aktarma yolunda kolları sıvadı.
 
ORTAK AKIL ÇAĞRISI
Dr. Ömer Kocaman, siyaseti yıllardır istediğini, gönlünde her zaman siyasetin yattığını belirterek, “Yaşadıklarımın, tecrübelerimin, ülkeleri gezmiş olmamın bana bir misyon yüklediğine inanıyorum. Ülkemin geleceği ile ilgili yapmak istediklerim var. Siyaset bunlar için bir araç. Ülkem için, Antalya’m, Alanya’m ve tüm bölgem için dışarıda elde ettiğim bilgi birikimi ve tecrübelerimle birçok proje üretebileceğimi düşünüyorum. Eğer biz Antalya’mızda, Alanya’mızda ortak akılla hareket edebilirsek sorunlara çözüm üretmek çok da zor değil. Belediyeler başarılı çalışmalara imza atıyor. Ortak akılla Antalya ve Alanya’mızın dünya şehri olma sürecine hep beraber katkı koyabiliriz diye düşünüyorum” dedi.
 
MEDENİYETLER –BEŞİĞİ 
Antalya ve Alanya’nın Barcelona’dan, Venedik’ten, Paris’ten hiçbir eksiği olmadığını belirten Dr. Kocaman “Emin olun ki bölgemizde çok çok fazlası var. Daha zenginiz... Bölgemizde medeniyetlerin birleşimi var... Buraya gelen herkes için birçok sürprizlerle dolu Antalya’mız, Alanya’mız... Paris’e gittiğinizde birçok yeri ziyaret edebilir, tarihe şahit olabilirsiniz ama tek medeniyetin günümüze bıraktıklarını görürsünüz. Oysa Antalya bölgesinde Roma’yı, Bizans’ı, Selçuklu’yu, Osmanlı’yı, Türk tarihini ve çok daha fazlasını bir arada bulma imkânınız olur. Doğduğum Alanya, Selçuklu Devletine başkent olmuş  eşsiz güzellikteki şehirlerimizden bir tanesidir ve birçok medeniyeti bünyesinde barındırmıştır. Sadece Antalya’nın ve Alanya’nın bu anlattığım özelliğinin altının çizilmesi dahi bizim için çok önemli. Ortak akılla oluşturacağımız projelerle bölgemizin bu yönünün altını doldurmamız gerekmektedir. Alanya’yı dünya şehri yapma vizyon ve misyonum var. Projelerimiz, yapacaklarımız var. Projelerimizle bölgemizin kalkınma ve dünya şehri olma hedeflerine katkı koyabilmek için hizmet sıramızı bekliyoruz” diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 27.02.2015 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81