Alaaddin Keykubat'ta ilk mezuniyet çoşkusu

Alaaddin Keykubat'ta ilk mezuniyet çoşkusu

19 Haziran 2016 Pazar 22:17
Alaaddin Keykubat'ta  ilk mezuniyet çoşkusu
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ilk mezunlarını coşku ve gururla uğurladı.

Son kurulan üç devlet üniversitesinden biri olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) birinci yılını doldurduğu şu günlerde ilk mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadı. Mezun olan öğrencilere diplomalarının takdim edildiği törene Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Garnizon Komutanı Serkan Akbaba, Başsavcı Musa Taşkın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, siyasi parti temsilcileri, kurum ve dernek yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
‘HAKLI ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUZ’
Önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olan 1360 öğrenci için düzenlenen törende konuşan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ilk mezuniyet töreni gerçekleştirmenin haklı onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Yeni bir üniversite olunmasına rağmen çok iyi yerlere gelme hedefiyle eğitimin kalitesini artırarak bilimsel çalışmalara hız verdiklerini, aynı zamanda da alt yapı ve bina eksiklerinin giderilmesinin gayretiyle heyecan ve özveri ile çalıştıklarını dile getiren Rektör Pınarbaşı büyümeye devam edeceklerini ifade etti.

YENİ FAKÜLTELERE YÖK’TEN ONAY
Rektör Pınarbaşı önünüzdeki eylül ayında yedi programa daha ilk defa öğrenci alacaklarını duyurdu. Hâlihazırda dört fakülte ve üç Meslek Yüksekokulu(MYO) ile eğitime devam edildiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı Alanya halkına bir de müjde vererek; “ALTSO Turizm MYO ve Sağlık Hizmetleri MYO’nun açılması YÖK tarafından kabul edildi. Bu yüksekokullara önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacağız inşallah. Böylece 3 olan MYO sayımız 5'e çıkmış oldu. Bunun dışında 4 yeni fakülte olan Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi’nin de kurulmasına YÖK tarafından onay verildi” dedi.

REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE NASİHAT
Nobel ödüllü Bilim Adamı Aziz Sancar’ın sözlerini hatırlatan Pınarbaşı, mezun olan öğrencilere de nasihatlerde bulunarak kendilerine güvenmelerini söyledi. Konuşmasının sonunda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Rektör Pınarbaşı “Bakan Çavuşoğlu, Kaymakam Tanrıseven, Büyükşehir Koordinatörlüğü, Belediye Başkanı Yücel, ALTSO Başkanı Şahin, Lonicera World Otelleri sahibi Uğur Sipahioğlu, Alanya Tenis Kulübüne ve yöneticisi Ahmet Sönmez’e de teşekkür ediyorum.” dedi.

KAYMAKAMDAN ‘POZİTİF OLUN’ TAVSİYESİ
Geleceğe ilişkin hiç bir umudun yitirilmemesi gerektiğini belirten Kaymakam Tanrıseven, “Hiç bir konuda umutlarınızı kaybetmeyin. Asla geleceğe dair umutlarınızı yitirmeyin. Sizlere tavsiyem, öğrenmeyi bırakmayın. Her konuda atılgan olun. Hayata dair her zaman pozitif olmalısınız. Sizler bu ülkenin aydınlık yarınları, geleceğisiniz. Sizler, geleceğe umutla bakmalısınız” diye konuştu.
Belediye Başkanı Yücel de “Dünyanın en güzel şehri olan Alanya, her yönü ile yeni misyonlara sahip oluyor. Şehrimizde 2 tane üniversite var. Bu üniversiteler Alanya’nın marka değerini arttırıyor. Mezun olan siz değerli öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum.”

ÜNİVERSİTE BİRİNCİSİNDEN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA
Konuşmaların ardından, 2015- 2016 Akademik Yılı mezunları anısına Üniversite Birincisi Ezgi Kutnal Mezuniyet Kütüğü'ne plaka çaktı. Ardından gözyaşlarıyla yaptığı konuşması ile törende bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Ezgi Kuntal, başarısını kendisinde emeği geçen herkese borçlu olduğunu belirterek duygu dolu bir konuşmayla “Ama en çok başarımı şu an yukarılarda bir yerlerden mutluluk gözyaşlarıyla beni izlediğini hissettiğim rahmetli annemle paylaşıyorum.” dedi. Diploma takdim töreninin ardından gençler, coşkuyla kep atma heyecanı yaşadılar. Daha sonra tören, düzenlenen iftar yemeği ve öğrenci topluluğunun sunduğu müzik konseriyle son buldu.
Son Güncelleme: 19.06.2016 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81