AKUT üyeleri eğitim aldı

AKUT Alanya Şubesi, Alanya İtfaiye Müdürlüğü'nde ders başı yaptı.

AKUT üyeleri eğitim aldı

AKUT Alanya Şubesi, Alanya İtfaiye Müdürlüğü'nde ders başı yaptı.

15 Aralık 2014 Pazartesi 10:02
AKUT üyeleri eğitim aldı
Geçtiğimiz aylarda Hacı Mevlüt Zavlak öncülüğünde kurulan Arama Kurtarma Timi (AKUT) Alanya Şubesi, eğitimlerine cumartesi günü başladı. AKUT Denetleme Kurulu Üyesi Mahmut Çelik önderliğinde sözlü derslerine başlayan 20 kadar gönüllü üye, Alanya İtfaiye Müdürlüğü'nde ilk eğitimlerini gerçekleştirdi. Eğitimler hakkında bilgilendirmede bulunan Mahmut Çelik, 2 gün boyunca Alanya'da olduklarını ve eğitimlerini sürdürdüklerini belirterek, "Ekibimize 'Temel ve İleri Yangın' eğitimleri verdik. Cumartesi günü bunun teorik kısmına çalıştık. Pazar günü de  Alanya İtfaiyesi'nin katkılarıyla pratik eğitimini gerçekleştirdik. Amacımız da burada herhangi bir şekilde orman yangını yada büyük bir yangın çıktığında itfaiye ekipleri ile koordineli bir çalışma ortamı oluşmasını sağlamak" dedi.
 
'YENİ ÜYELER GEREKİYOR'
AKUT Alanya Şubesi Kurucusu Hacı Mevlüt Zavlak'ın iş yoğunluğu sebebi ile görevini devrettiği Yaşar Yiğit Kaçmaz, Alanya'da AKUT'un beklenen ilgiyi görmediğini ifade ederek, "Bugün teorik eğitimleri tamamlayacağız yarın da pratik eğitimlerimizi tamamladıktan sonra Alanya'da olan yangınlarda itfaiye ekiplerine elimizden gelen yardımı sağlayacağız. Pek yeterli bir ilgi yok ekibimize inşallah yeni üyeler aramıza katılır" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 15.12.2014 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81