Akaydın'a büyük ilgi

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Alanya İlçe Örgütü'nü ziyaret ederek yeni Başkan Şengül Yeşildal'ı tebrik etti. Ziyarette, partililere seslenen Akaydın daha sonra Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan'ı tebrik etti. Öte yandan ekip 2015 Milletvekilliği için sahaya inerek esnaf ziyaretini gerçekleştirdi.

Akaydın'a büyük ilgi

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Alanya İlçe Örgütü'nü ziyaret ederek yeni Başkan Şengül Yeşildal'ı tebrik etti. Ziyarette, partililere seslenen Akaydın daha sonra Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan'ı tebrik etti. Öte yandan ekip 2015 Milletvekilliği için sahaya inerek esnaf ziyaretini gerçekleştirdi.

30 Ocak 2015 Cuma 10:04
Akaydın'a büyük ilgi
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 20 Aralık'ta gerçekleştirdiği olağanüstü kongrede İlçe Başkanı seçilen Şengül Yeşildal ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İlçe Teşkilatı'nı Şefik Türktaş, Mimar Alican Deveci, Ziraat Mühendisi Vahap Tuncer, Emrah Uysal, Tansel Pilavcı, Hüseyin Manyaslıoğlu'ndan oluşan  8 kişilik ziyaret eden Akaydın'ı Başkan Şengül Yeşildal ve yönetimi kapıda karşıladı. Ziyarette Akaydın'a "hoşgeldin" diyen CHP eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş, daha sonra arka sıralara geçerek toplantıyı takip etti. 
"OY FARKINI KAPATTIK"
Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Şengül Yeşildal, "Ülkemizin yetiştirdiği dünya çapında bir bilim adamı, Akdeniz Üniversitesi'nin bugünkü hale gelmesinin mimarı, Antalya’mızın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Akaydın, büyük bir nezaketle bizlere ziyarete geldi. Parti olarak 30 Mart’ta AK Parti ile aramızdaki oy farkını kapattık. Antalya'da çok az farkla ikinci olduk. Alanya’da partimizi birinci yapacağız. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
"ENTRİKA GURUBU DEĞİLİZ"
Alanya'ya 8 kişilik ekiple geldiğini ifade eden Mustafa Akaydın ise ilk olarak ekip arkadaşlarını partililere tanıttı. Başkan Yeşildal ve yeni yönetimini kutlamak için geldiklerini kaydeden Akaydın, kendilerine hazırladığı karşılamadan dolayı Yeşildal'a teşekkür etti. Bir grup olarak Antalya Bölgesi'nde ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Akaydın, "Biz bir grubuz. Entrika grubu hiç değiliz. Bazılarımız milletvekilliği aday adaylığını düşünüyor. Kapımız herkese açık. Aramızda hiyerarşi yok. Partiye kültür kazandırmaya çalışıyoruz. Arkadaşlık, sevgi kazandırmaya çalışıyoruz. Yakın gelecekte belki rakip olacağız ama hiç birimiz kötü niyetle davranmıyoruz. Birbirimizin ayağını kaydırmaya çalışmıyoruz. Seçim nasıl giderse gitsin biz uzun soluklu ufka bakan bir grup olacağız. Bu sürede bir faydamız olacaksa size, elimizden geleni de yapacağız" diye konuştu.
"MİLLETVEKİLİ TERCİHLERİNİ BEĞENMEDİM"
2011 Genel Seçimleri'nde yapılan Milletvekili tercihlerinin doğru olmadığını dile getiren Akaydın, "Samimi olarak söylüyorum 2011 Genel Seçimleri'nde yapılan milletvekili tercihlerinin doğru olmadığını düşünüyorum. Yapılış biçimini beğenmedim. Bunu CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na da iletmiştim. Ancak yine de onlar için eşimle birlikte adaylardan çok çalıştık. Siyasi anlayışın böyle olduğunu düşünüyorum. Böyle olmadığı takdirde başarısız oluyoruz ve kamuoyunda birbirini bacağından çeken sosyal demokratlar olarak algılanıyoruz" ifadelerine yer verdi. 
"YEŞİLDAL MÜKEMMEL BİR KONUŞMA YAPTI"
Alanya'da yapılan olağanüstü kongreye katıldığını hatırlatan Akaydın, "Alanya’nın kongresine gelmiştik. Hoş bir kongre havası vardı. Kongrede Şengül Hanımın konuşmasını dinledik. Mükemmel bir konuşmaydı. Son iki ayda dinlediğim en güzel konuşmaydı. Zaten siz hepiniz alkışlarla onu takdir ettiniz, bende burada onu takdir ediyorum. Hem hanım bir siyasetçi olmasından dolayı, hem de bu kadar vaziyete hâkim bir siyasetçi olmasından dolayı" dedi.
"BÜTÜNŞEHİR YASASI ENGELİMİZ OLDU"
Akaydın, "Alanya’da biz büyük bir seçim başarısı kazandık. Eğer Bütünşehir Yasası, Menderes Türel tarafından değiştirilmemiş olsaydı, ben bugün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanınızdım, Şefik Türktaş kardeşim de Alanya Belediye Başkanıydı. Bizim bütün engelimiz Büyükşehir Yasası oldu. Alanya tarihinde muhteşem bir sol oy patlamasıdır bu. Başta o zamanki İlçe Başkanı Şevki Türktaş'ı olmak üzere geçmişte çalışan herkesi kutluyorum. Seçim kampanyası anılarımın en güzelini Alanya’da yaşadım. Tesadüfki Alanya'da hep sağanak yedik. İç çamaşırımıza kadar ıslandık. Benim en çok geldiğim ilçe Alanya oldu. Ama tabi zaman darlığından dolayı daha çok sahil kesiminde çalıştık. Sahil kesiminden çokta oy aldık. Bunu da genel başkanımıza ilettik. Genel Başkanımızı bir ay önce ziyaret ettik. Ziyarette, Alanya’nın özel bir morale ihtiyacı olduğunu ilettik. Hemen Şevki ağa ile Kılıçdaroğlu’nu telefonla görüştürdük. O günlerde Şevki Bey’in morale ihtiyacı vardı. Şimdi Şevki Bey’in yüzü gülüyor" diye konuştu. 
"ANTALYA'YI VESAYETE BIRAKMAYIN"
30 Mart Yerel Seçimleri'nde hem başarılı hem de başarısız olduklarına değinen Akaydın, "Antalya'da 452 bin oy aldık. Bu CHP’nin Antalya’daki tarihi rekoru. Oya sayısal bakmayalım, yüzde olarak ta en yüksek oy. Yüzde 34.6 oy aldık. 2011 milletvekilliği seçimlerinde AK Parti ile aramızda olan 6.1 puanlık farkı 1.8’e kadar indirdik. Ancak hepinizin bildiği gibi biz kırsalda güçlü değiliz. Alanya’da da kırsalda kaybettik seçimi. Seçimleri şöyle bir incelersek 19 ilçeden sadece 2’sinde birinci parti olduk. Muratpaşa ve Konyaaltı. Herkesin Antalya’da CHP’ye alışmışlığı vardı. Şimdi neden yok diye bir eziklik var içerisinde. Burada benim kişisel hatalarım olmuş olabilir. Bazı stratejik örgütsel hatalarımız oldu. Oy çalınması oldu. Bir miktarda ihaneti gördük, bu bizi üzdü, ama gün bunları konuşmanın zamanı değil. Bundan sonra olabildiğince dostça, kardeşçe birinci olmalıyız. Son yapılan anketler güvenilir gibi görünüyor. Bu bana umut verdi. 2015’te kendimizi topuğumuzdan vurmazsak seçim başarısı kazanabileceğimize en azından iktidar ortağı olabileceğimize inancım çok büyük.  Bu konuda Alanya’ya güveniyorum. Genel Başkana "Asgarisinden ne olur Antalya’yı bu seçim vesayete teslim etmeyin" dedik. Olabildiğince demokratik yarıştan yanayız. Bu demokratik yarışın şekli türü bir miktar da genel merkezin takdiridir. Ama bir kişinin dudağından çıkacak bir şekilde liste olduğu zaman örgüt tabanı hiç bir zaman milletvekili ile bulaşamıyor. Çünkü milletvekili daima o kişinin arkasından gidiyor. Örgüte gelmiyor, örgütle buluşmuyor. Kendini örgüte karşı sorumlu hissetmiyor. Sorumlu hissedecek bir seçim sistemi bulunmalı" şeklinde konuştu.
"SAHAYA İNDİLER"
Akaydın ve ekibi ve CHP yönetimiyle birlikte daha sonra Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan!a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Daha sonra ise ekip, 2015 Milletvekilliği Seçimleri için saha inerek, esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
 
Son Güncelleme: 30.01.2015 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81